Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233974 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Flavius Membru de onoare

Data inscrierii: 16 Mai 2012 Mesaje: 142
|
Trimis: 20 Feb 2013 01:46 Download mesaj |
Titlul subiectului: Luna - mozaic din 18/02/2013 |
|
|
|
Ieri seara am tras un mozaic lunar (fara barlow) cu filtru rosu si camera IDS UEye Ruby.
20 de capturi 1280x1080 de 20 de secunde expo 7ms la 60fps 12 biti, stack cu Autostakkert, wavleturi Registax si finalizare mozaic cu Microsoft ICE (genial softu asta, face tot aliniere rotatie etc cu o apasare de buton).
Am atasat versiunea 25%, cea la 100% se poate vedea aici :
http://i40.photobucket.com/albums/e245/fis...full_2.jpg
Descriere: |
|
Marime fisier: |
534.37 kb |
Vizualizat: |
de 1466 ori |

|
_________________ Meade LX200R 10", barlow Baader Zeiss Abbe 2x, camera color Point grey Firefly IMX035 + mono IDS "Ruby", ADC "Pierro Astro" |
|
Sus |
|
 |
BMB Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2009 Mesaje: 696
Motto: Romania e frumoasa ..pacat ca e populata. Localitate: Magurele
|
Trimis: 20 Feb 2013 23:35 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Faina ! Imi place aspectul general uniform. Ai avut insa ceva probleme cu seeingul (cirrusi trecatori) sau cu colimarea ?
Sugestie: de ce nu incerci si deconvolutiea in locul "levels"-urilor ? Uneori levels-urile dau efecte ciudate...
Tare rau ICE-ul, mersi de pont apropo , de la tine am aflat de el.
Acum doar pe asta il folosesc la mozaicuri si e mai mult decat suficient. Plus ca versiunea pe 64biti, pe un laptop cu i5 cu 8gb RAM si Win7 64 biti, la 50 de cadre .jpg de 18Mp cu Canon 550D ii ia cam 5 minute sa termine complet un colaj. Fantastic !!
Singura "chestie" e ca nu e perfect corectata (la "milimetru" ca sa zic asa) geometria imaginii, adica daca vii peste imag finala cu un colaj "manual" ai sa vezi ca nu pica totul "chiar la fix" (din cauza algoritmului de lipire pe zone). Bine, cum nu facem stiinta, e mai mult decat perfect si asa, iar faptul ca e "free" si rapid reduce la zero mofturile unor "carcotasi" ca mine. Apropo si eu il folosesc la greu, nu stiu daca am zis
Spor si seeing bun,
Max
|
|
Sus |
|
 |
Flavius Membru de onoare

Data inscrierii: 16 Mai 2012 Mesaje: 142
|
Trimis: 20 Feb 2013 23:47 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Mersi
Seeingul a fost relativ constant... da mediocru sau mai rau
In 18 nu mi-a iesit nimic cu barlow.
_________________ Meade LX200R 10", barlow Baader Zeiss Abbe 2x, camera color Point grey Firefly IMX035 + mono IDS "Ruby", ADC "Pierro Astro" |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|