Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
11102008349.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 233973
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Refractor autoguiding

Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje  

Cumpara

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Vlad Lazanu
Membru
Membru

Data inscrierii: 27 Oct 2008

Motto: "In our obscurity, in all this vastness, there is no hint that help will come from elsewhere to save us from ourselves." - C. SAGAN

MesajTrimis: 19 Feb 2013 12:39 Download mesaj
Titlul subiectului: Refractor autoguiding
Raspunde cu citat (quote)

Hey everyone,

Sunt interesat de un OTA (preferabil cu sina si inele) relativ micut, NOT home made, pana in 80mm diametru si cu un F rapid pe care vreau sa il folosesc pe post de guidescope pe un EQ5 motorizat (de aceea prefer sa fie scurt si usor).
Sper sa mai am si bani in momentul in care o sa apara o oferta Mr. Green
Sus
Aciduzzu
Membru
Membru

Data inscrierii: 12 Oct 2012

MesajTrimis: 19 Feb 2013 16:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

Banuiesc ca vrei sa faci poze prin luneta Celestron din semnatura. Atunci ai si o alta solutie, mai ieftina: sa folosesti cautatorul pentru autoguiding. Pentru asta trebuie sa:
1. Schimbi cautatorul tau 6x30 cu un 9x50.
2. Faci un adaptor ca sa montezi SPC-ul la cautator in locul ocularului.

La focala ta, de 1000 mm, solutia asta merge bine. In plus, ai mai putina greutate pe montura.

Succes!
Sus
Vlad Lazanu
Membru
Membru

Motto: "In our obscurity, in all this vastness, there is no hint that help will come from elsewhere to save us from ourselves." - C. SAGAN

MesajTrimis: 19 Feb 2013 17:35 Download mesaj
Titlul subiectului:

Oh well... o sa deviez un pic de la topic...

Refractorul din semnatura nu e chiar cea mai buna solutie din mai multe motive. Doua dintre ele ar fi urmatoarele. In primul rand e lung si cam greu pt astrofoto pe EQ5, avand peste 5Kg doar tubul; unde mai punem DSLR, guidescope, etc, atat timp cat pt astrofoto e recomadat sa ai sub 6Kg pt niste rezultate cat de cat decente. Secondly, acromatul asta sufera de mai multe aberatii, in special cromatice si nu e chiar ok pentru DSO, ceea ce as vrea eu sa fac de fapt. Ar merge cat de cat la planete, avand focala de 1000mm, si cu barlow-ul 3x pe care il am.
Cat despre guidescope, eu deja am un teleobiectiv transfocator mai vechi Sigma 28-200 pe care intentionez sa il folosesc in acest scop impreuna cu niste inele din textolit, insa imi vine un pic peste mana. In primul rand trebuie sa fac cumva sa il blochez la focala maxima (se misca usor zoom-ul, fiind transfocator), si in al doilea rand trebuie sa blochez si focalizarea inainte sa il montez in inele, caci dupa prindere focalizarea devine imposibila.
De aici gandul de a lua un OTA cu tot cu inele, eventual mai luminos decat obiectivul meu, asta daca il gasesc la un pret decent.
Sus
plop9000
Membru
Membru

Data inscrierii: 01 Ian 2013

MesajTrimis: 19 Feb 2013 19:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

este de vanzare un Scopos 66/400mm
Sus
Vlad Lazanu
Membru
Membru

MesajTrimis: 19 Feb 2013 19:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

Il stiu prea bine... Din pacate e prea scump in primul rand pentru buzunarul meu, si in al doilea rand pentru ce setup am eu. As prefera ceva facut de Synta sau similar, la 200-300 ron, dar nici jucarii de alea de 40mm cu trepied de pus pe masa Smile

In orice caz, multumesc pentru sugestie.
Sus
mflorian
Membru
Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2011

MesajTrimis: 19 Feb 2013 21:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Vlad Lazanu a scris:
...DSO...
...Sigma 28-200...
De ce nu încerci DSO cu DSLR+Sigma pe EQ5? S-ar putea să ai mari surprize. Plăcute.
cmatei
Membru
Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009

MesajTrimis: 19 Feb 2013 22:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca e sigma 28-200 la care ma gandesc eu, putin probabil Smile Recomandarea insa ramane valabila, poti incerca piggyback cu un teleobiectiv, ghidat prin luneta existenta. Sunt multe nebuloase in special care pot fi incadrate bine intr-un camp mai larg.
Sus
mflorian
Membru
Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2011

MesajTrimis: 19 Feb 2013 22:44 Download mesaj
Titlul subiectului:

cmatei a scris:
Daca e sigma 28-200 la care ma gandesc eu, putin probabil Smile
De ce?
cmatei
Membru
Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009

MesajTrimis: 19 Feb 2013 23:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pentru ca zoom-urile 28-200 din epoca filmului (vs. 18-200 moderne pentru DSLR) erau notorii pentru calitatea slaba. Cel pe care l-am avut eu - din pacate nu reusesc sa mai identific modelul, era ceva gen f/4-5.6 - era crunt la toate capitolele: distorsiuni, aberatie cromatica, contrast, sharpness. Asta ziua... [/offtopic]
Sus
Vlad Lazanu
Membru
Membru

MesajTrimis: 20 Feb 2013 01:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

@mflorian: Sigma (este F 4-5.6) nu cred ca o sa bata 70-200 F4 L de la Canon pe care am eu de gand sa il folosesc pt achizitie, ghidat de Sigma. Pe langa asta, pentru a poza prin Sigma, va trebui sa mai dau bani si pe un adaptor de montura de la FD cum are el la EF ca sa il pot monta pe DSLR Canon, si e vreo 300 ron...

@cmatei: M-am gandit si la ghidaj prin luneta si achizitie piggyback pe ea, cu Canon 70-200; insa singura mea grija e greutatea totala pt un EQ5. Numai tubul are peste 5.5 Kg si vreun metru lungime, unde mai adaugam DSLR + teleobiectiv, si s-ar putea sa nu fac mare lucru. Oricum o sa incerc.

Va multumesc amandurora pentru sugestii.

(Am luat-o rau off topic Mr. Green )
Sus
jimao22
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010

Motto: [descopera lumina]

MesajTrimis: 20 Feb 2013 19:44 Download mesaj
Titlul subiectului:

Vand eu asa ceva.
Mi-am schimbat total set-up-ul si am un ORION de 80 mm F/5 cu inele de reglaj, luneta dedicata pentru autoguiding.
Mai tarziu sau maine am sa pun poze pe un topic deschis la Vanzari cu tot ce voi vinde (printre altele se gaseste si asta).
Sus
Vlad Lazanu
Membru
Membru

MesajTrimis: 20 Feb 2013 20:00 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sunt interesat.
Ti-am trimis un PM.
Sus
Vlad Lazanu
Membru
Membru

MesajTrimis: 23 Feb 2013 19:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am rezolvat-o cu un Orion 80/400 de la userul jimao22 caruia ii multumesc pe aceasta cale pentru seriozitate si promptitudine.

Topicul poate fi inchis.
Multumesc.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje   Cumpara

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact