Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 09 Feb 2013 20:11 Download mesaj |
Titlul subiectului: Mozaic Rosette |
|
|
|
M-am gandit sa incerc un mozaic - fiind prima incercare din doar doua cadre. Din cauza vremii nu am reusit sa strang decat aproximativ 2h/cadru. Fwhm sub 4 si fundal mediu 1,5% in Dss.
http://psemil.blogspot.ro/2013/02/nebuloasa-rozeta-mozaic.html
Descriere: |
|
Marime fisier: |
801.93 kb |
Vizualizat: |
de 1955 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2914
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 09 Feb 2013 21:02 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Foarte frumos, ca de obicei!
Ce nu stiu eu la un mozaic (nu am incercat inca oricum) este cum se face echilibrarea intensitatii luminoase si a culorilor mai ales, in cele n cadre.
De aliniat e simplu, am descoperit cu ajutorul lui Maximilian Teodorescu programul Microsoft ICE, care e free si face o treaba extraordinara (probat de mine - cele mai bune rezultate din toate programele de mozaic incercate).
Deci?...
|
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 09 Feb 2013 21:05 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 09 Feb 2013 21:55 Download mesaj |
|
|
|
Da, frumos, ar mai merge insa cateva ore de expuneri , se vede cam putin semnal
|
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 10 Feb 2013 03:17 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc.
Vlad, probabil ca mai multe ore de expunere ar fi fost binevenite, insa paradoxal imaginea de anul acesta, cu numai 2 ore de expunere, este mai "sharp", mai profunda + zgomot mai mic, decat imaginea mea de anul trecut cu o expunere de 3 ori mai mare. Am incercat sa adaug si Ha insa fara un rezultat notabil.
Jimao: Alinierea nu este o mare problema in general. Insa egalizarea imaginilor a durat un secol. Eu am facut-o in Pix si PS.
Inaite de toate captura am facut-o in doua zile si in fiecare dintre ele am pozat ambele cadre. Apoi toate cele 4 imagini rezultate (doua in fiecare zi) le-am calibrat separat apoi egalizarea background-ului (dbe), micile diferente de semnal de la nivelul nebuloasei le-am aranjat din "histogram transform" si apoi am lipit imaginile pe fiecare zi si au rezultat 2 mozaic-uri, pe care le-am unit in PS.
Ursamajor: Pixinsight avea optiune de aliniere a imaginilor si egalizare a background-ului si semnalului insa eu nu am reusit sa ma folosesc de ea.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
805.45 kb |
Vizualizat: |
de 1842 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
BMB Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2009 Mesaje: 696
Motto: Romania e frumoasa ..pacat ca e populata. Localitate: Magurele
|
Trimis: 11 Feb 2013 17:39 Download mesaj |
|
|
|
Frumos Emil, frumos. Nu e un obiect foarte usor in ciuda dimensiunilor uriase. E clar un job pt Halpha. Poate daca se insenineaza candva in secolul asta si ajung si eu pe un cer cumsecade, o sa incerc si eu aceast mare trandafir. Pana atunci ma uit la imag asta
Max
|
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 12 Feb 2013 21:59 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc Max.
Nu este o tinata usoara, cel mai greu de evidentiat a fost zona exterioara a nebuloasei unde cu greu am strans semnalul.
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 13 Feb 2013 03:59 Download mesaj |
|
|
|
Eu stiu cata munca a fost dupa achizitia cadrelor brute. Chiar daca scriu cu intarziere, il felicit pe Emil pentru acest obiect spectaculos
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 13 Feb 2013 03:59 Download mesaj |
|
|
|
Eu stiu cata munca a fost dupa achizitia cadrelor brute. Chiar daca scriu cu intarziere, il felicit pe Emil pentru acest obiect spectaculos
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
|