Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236634 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2881 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: avis |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1016 la data de Mar Sep 09, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6010
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 08 Apr 2006 17:29 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
la un 70/700 ti-ar prinde bine un barlow.
numai bine. |
|
Sus |
|
 |
bakunin99 Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2005 Mesaje: 333
|
Trimis: 08 Apr 2006 19:59 Download mesaj |
|
|
|
Iti recomand un barllow. (daca nu e inclus) Cu un barllow iti dublezi numarul de oculare. _________________ Vizitati blogul meu <a href="http://www.snowunderstarlight.com">Snow under Starlight</a> |
|
Sus |
|
 |
habarnam Membru

Data inscrierii: 14 Mar 2006 Mesaje: 175
|
Trimis: 08 Apr 2006 20:16 Download mesaj |
Titlul subiectului: ok |
|
|
|
sunt incluse doua lentile Barlow !!
Imi mai trebuie un ocular de 53 x, (17 mm ) care combinat cu un Barlow ma duce la 110x , ceea ce e maximum de ceea ce poate luneta (din experienta cica 120x e sigur, 140x e discutabil)
luneta Vine, deasemenea, cu oculari 90x si 36 x, luneta cautatoare(desi stiu ca ati zis ca nu e necesara), prisma pt folosire terestra si inca un adaptor parca.
eu sunt destul de incantat de modelul asta, e si mai portabila, chiar daca are aberatie cromatica mai mare, nu ma deranjeaza, cred. |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6010
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 08 Apr 2006 20:45 Download mesaj |
|
|
|
sa dea Domnul sa fii multumit de alegerea facuta.
multa bafta! |
|
Sus |
|
 |
habarnam Membru

|
Trimis: 09 Apr 2006 20:36 Download mesaj |
Titlul subiectului: Da |
|
|
|
Asa sa fie .. dar cum stiti vorba cu ciorba facuta de multi bucatari, am ajuns la urmatoarele concluzii:
Montura nu este asa recomandata pentru fotografie. Ceea ce inseamna ca in viitorul apropiat voi fi nevoit sa imi cumpar o montura k lumea.
Avand in vedere ca e foarte scumpa, nu se mai renteaza sa tin un instrument slabut pe ea. Ceea ce inseamna ca voi fi nevoit sa-mi procur alt insrument si sa-l vand pe asta.
Pentru observatii as fi cumparat luneta 70/900, dar existau multe riscuri, pe care nu le mai insir aici.
Oricum, mentionez ca mare rabdare a avur Robert de mi le-a explicat pe toate ! (cred ca am schimbat vreo 10 mailuri, cel putin)
Drept urmare, avand in vedere faptul ca sunt incepator, si ca trebuie sa invat foarte multa teorie, si putina practica pentru inceput, si pentru ca vreau sa-mi iau un lucru care sa-mi foloseasca dup-aia, am ales un binoclu care pare super beton 15 x 70.
Cam atat! Astept sa-l primesc si sa ies prin parc la observatii ! |
|
Sus |
|
 |
alexconu Membru

Data inscrierii: 10 Mai 2005 Mesaje: 610
|
Trimis: 09 Apr 2006 20:47 Download mesaj |
|
|
|
Felicitarile mele pentru alegere! O sa fii mult mai multumit de binoclul asta decat de ceea ce vroiai sa cumperi. |
|
Sus |
|
 |
mac

Data inscrierii: 29 Iun 2004 Mesaje: 137
|
Trimis: 09 Apr 2006 20:51 Download mesaj |
|
|
|
habarnam, tu ai inceput discutia aceasta si tu o vei termina. Consider ultimul tau reply drept mesaj final al acestei discutii.
Aceasta tema a capatat dimensiuni uriase, avand peste 90 de mesaje.
Pentru a fi consecventi si pentru e preveni mutarea topicului curent in alta categorie (care mi-ar da ceva de lucru...) sugerez pentru alte discutii pe tema lunetelor sa deschidem un alt topic in sectiunea Lunete/Telescoape .
Mercy de intelegere! |
|
Sus |
|
 |
habarnam Membru

|
Trimis: 09 Apr 2006 21:16 Download mesaj |
Titlul subiectului: OK! |
|
|
|
Ok! Sunt total de acord.
Va multumesc tuturor pentru sfaturi !!
O sa ne intalnim si cu berile, dupa cum am promis !
(Cine nu vrea bere, o sa primeasca coca-cola)
cum ajunge binoclul o sa deschid alt topic ..
Subiectul are niste informatii foarte bune pentru incepatori (plus ca mai am si mesajele lui Robert, cand o sa am timp, o sa incerc sa le adun intr-un mod coerent)
Ave! |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|