Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
med_gallery_37398_8896_82580.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 233918
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Interviu cu Vlad Mateica- rachetomodelist amator

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Aeronautica / Misiuni spatiale

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Laurentiu
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 19 Feb 2009 16:24 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

mafalda a scris:
"Bunaoara astronomii care se uita-n stele si-l vad acolo pe Dracu. Ei nu spun niciodata adevarul, zic ca l-au vazut acolo pe Dumnezeu si numai asa mai primesc un banut dela bietii drept credinciosi. Lumea proasta vrea sa auda numai de bine.
Sa auzim de bine.

Domnu` Mafalda, ce DRACU cauti pe forumul acesta ?

Pe orice alt forum ai fi fost, probabil, incadrat de mult la categoria troll si dat afara:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Troll

Sau, mai detaliat:

http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_troll

Chiar asa.

Rog admin-ul forumului sa ia in considerare o astfel de posibilitate in ceea ce priveste "personajul" Mafalda.

Sus
Blakut
Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008

Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era?

MesajTrimis: 19 Feb 2009 16:41 Download mesaj
Titlul subiectului:

Yep, so DNFTT... banip!

Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste...
Sus
Ionut Dohotariu
Membru
Membru

Data inscrierii: 11 Noi 2008

Motto: Ad augusta per angusta

MesajTrimis: 19 Feb 2009 20:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

Poate spun o prostie care nu este la tema (dar nu ma pot abtine)!! Am vazut la Mythbusters pe Discovery ca au facut replica unei rachete din razboiul de Independenta american si ghiciti combustibilul-Salamul!!! racheta chiar a functionat!!!
Sus
Adierea
Membru
Membru

Data inscrierii: 12 Noi 2009

MesajTrimis: 04 Apr 2010 19:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pai lansarea ,racheta ,nimic
Poti folosi orce la incarcarea unei rachete atata timp cat la ardere scoate gaze multe si la presiune mare merge
Combustibilu azotat ,zahar ,se foloseste de catre racheto-modelisti
Puneti aici o poza cu OZN facut acasa ca mati facut curios
Curiozitatea omoara pisica
Sus
MariusP
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007

MesajTrimis: 13 Mar 2012 16:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am mutat mesajul lui Dan Octavian la Cumpara: Cumpar cartea domnului profesor Constantin Bursuc...
Sus
florin.mingireanu
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Feb 2012

MesajTrimis: 10 Dec 2012 16:01 Download mesaj
Titlul subiectului:

In curand noutati- desi au trecut ceva ani din 2007 mentionez ca nu s-a stat degeaba.
Printre altele, fotodocumentare de la constructia unui stand de testare a motoarelor racheta cu tractiuni de pana la 50 tf.

Florin
Sus
Doru Dragan
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006

Motto: PER ASPERA AD ASTRA

MesajTrimis: 10 Dec 2012 19:48 Download mesaj
Titlul subiectului:

Haida hai ca de mult asteptam niste stiri mai serioase decat alea cu rachete atarnate de baloane si am suferit destule dezamagiri inclusiv cea cu cubul ROSA.
Sus
ozn
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Noi 2012

MesajTrimis: 10 Dec 2012 21:41 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Sus
florin.mingireanu
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Dec 2012 23:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut,

Eu am un principiu: critic doar activitati din categoria celor pe care le fac si eu. Niciodata nu critic ceea ce nu am facut. Si asta deoarece de la vorba la fapta e drum lung si pana nu pui mana sa faci nu poti sti cat de complicat sau cat de simplu poate sa fie...

Baloanele de mare altitudine reprezinta sisteme cu potential ridicat pentru misiuni stiintifice la mare altitudine. Altfel cred ca NASA nu ar face asa ceva. Dvoastra ce credeti?

ROSA nu trebuie neaparat sa se ocupe DOAR de rachete. Exista multe ramuri ale activitatii in domeniul aerospatial care pot fi atinse si TREBUIE sa fie atinse. Iar printre aceste ramuri se afla si zona baloanelor de mare altitudine.

Deocamdata exista 2 zboruri reusite in Romania si un al treilea zbor reusit in Australia. In Romania nu a mai facut nimeni acest lucru. Asteptam si alte initiative.
Infrastructura a fost dezvoltata treptat cu buget minim (in unele cazuri inclusiv din buzunarul propriu- deoarece este cel mai sigur buget si cel mai "rapid").

Nu am descoperit Atlantida si nici nu am aselenizat. Dar am creat o echipa cu capacitate/cunostinte de a realiza zboruri stratosferice intr-un mod controlat. Si de asemenea am creat un nucleu care poate dezvolta (si a dezvoltat) sisteme mult mai complexe- inclusiv recuperare intr-o zona controlabila precum si "inteligenta" la bordul nacelei care sa poata sa ia diferite decizii in functie de un timeline de zbor...

Nu este chiar putin lucru sa recuperati un ansamblu care a urcat la 35+ km... oricum vor urma misiuni din ce in ce mai complexe. Trebuie rabdare, tutun (altora deoarece eu nu fumez din pacate) si niscaiva bani Smile

In acest sens lansez provocare forumistilor sa propuna noi experimente/lucruri de facut pe zbor stratosferic. Ce spuneti? Va implicati?

Florin
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 10 Dec 2012 23:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

florin.mingireanu a scris:

In acest sens lansez provocare forumistilor sa propuna noi experimente/lucruri de facut pe zbor stratosferic. Ce spuneti? Va implicati?

Eu sunt pentru! Din pacate n-am experienta si mi-e greu sa propun ceva acum, asa fara o "incalzire" prealabila. Dar as participa la realizarea practica. Sau macar sa stau sa tin degetul umed in sus sa zic de unde bate vantul.

LE: gata, m-am incalzit aducandu-mi aminte de ardusat
- http://www.kickstarter.com/projects/575960...t-in-space
- https://docs.google.com/document/d/10j1-mc...edit?pli=1

Idei: aurora boreala, compozitia chimica a aerului, radiatia solara, controlul pozitiei jongland cu curentii de aer, observarea curentilor de meteori, poluarea luminoasa, monitorizarea furtunilor (observarea fulgerelor, cica exista niste fulgere in sus, nu doar in jos, http://en.wikipedia.org/wiki/Upper-atmospheric_lightning).
Sus
ozn
Membru
Membru

MesajTrimis: 11 Dec 2012 00:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 11 Dec 2012 00:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ca sa lansezi balon iti trebuie autorizatie de undeva? La rachete iti trebuie autorizatie?
Sus
ozn
Membru
Membru

MesajTrimis: 11 Dec 2012 00:10 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sus
florin.mingireanu
Membru
Membru

MesajTrimis: 11 Dec 2012 10:48 Download mesaj
Titlul subiectului:

Simplificarea dvoastra ilustreaza lipsa de cunostinte din domeniu.

Utilizarea sforilor nu implica tehnologie "scazuta".

Faptul ca poti spune unde este dispozitivul respectiv (chiar si in conditii de lipsa GPS) si faptul ca in curand se va putea ghida dispozitivul respectiv pana la un punct de recuperare dorit cred ca eu ca reprezinta tehnologie relevanta in domeniu.

Las la o parte stabilizarea pasiva care probabil nefiind facuta cu dispozitive de milioane de dolari nu este relevanta pentru dvoastra...

Florin

ozn a scris:
Astept sa ne comunicati experimentul cu rachetele. Baloanele, sunt.. baloane, la urma urmei.
Vorbiti de parca in aceea nacela au fost 2-3 oameni. Un dispozitiv agatat de o sfoara sa stiti ca nu este o mare realizare. Confused
Sus
florin.mingireanu
Membru
Membru

MesajTrimis: 11 Dec 2012 10:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cu stima va comunic ca va inselati.

Autorizatie de zbor este necesara deoarece treceti de doua ori prin zona "rutelor" comerciale- urcare si respectiv coborare. Iar obtinerea acestei autorizatii implica justificarea tehnica ca se poate furniza tot timpul pozitia, altitudinea si viteza balonului precum si ca recuperarea se poate face in conditii sigure fara a pune in pericol proprietatile private.

Propun insa sa revenim la discutia initiala si anume a rachetelor folosite in scopuri stiintifice...
Relansez discutia cu imagini de la un stand testare motoare racheta:

Florin

ozn a scris:
Daca nu se intampla nimic rau la final, rezulta ca nu iti trebuia. Prin ceva rau, inteleg ca la final nimeni sa nu se planga ca a cazut vreun avion ceva, sau ca ... intelegi tu.

Formal, o autorizatie iti confirma "culoarul" de zbor. Adica ai liber de avioane sau alte baloane.

DSCN8388.JPG
 Descriere:
 Marime fisier:  724.6 kb
 Vizualizat:  de 8868 ori

DSCN8388.JPG

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Aeronautica / Misiuni spatiale Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatoare

Download topic
Pagina 6 din 8

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact