Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236647 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2881 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: avis |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1016 la data de Mar Sep 09, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 02 Sep 2011 11:57 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
Mike23 Membru

Data inscrierii: 05 Sep 2010 Mesaje: 682
|
Trimis: 02 Sep 2011 16:45 Download mesaj |
|
|
|
Testele pe care le-am facut eu cu D3100- ul meu au fost fara a tinti spre o constelatie anume si (mai rau), au fost facute din Bucuresti. Ce am observat din incercarile mele e ca, e foarte greu sa focalizezi cum trebuie pt ca abia se vad stelele prin view finder, si imaginile ies foarte luminoase cu cat cresc ISO-ul. O parte din incercari le-am postat aici. Stiu doar ca, cu cat cresc iso creste si zgomotul din imagine.
_________________ S.W. Maksutov-Cassegrain 127mm/1500mm, montura azimutala, Binoclu BTC 10x50 fullymulticoated, DSLR Nikon D3100 |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2141
|
|
Sus |
|
 |
eolloe Membru

Data inscrierii: 30 Ian 2011 Mesaje: 226
Motto: Eu cand vreau sa fluier, fluier! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 02 Sep 2011 17:09 Download mesaj |
|
|
|
Pentru Bucuresti cred ca e imposibil din miezul lui sa te duci cu ISO 3200 sau 6400. Poate cu filtre, desi nu cred.
_________________ Eu cand vreau sa fluier, fluier! |
|
Sus |
|
 |
Mike23 Membru

|
Trimis: 19 Sep 2011 15:09 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Aseara am reusit sa imortalizez Andromeda de pe terasa blocului de vis-avis(cel mai inalt din zona), atat in prime focus prin Mak-ul de 127/1500mm de la SW cat si prin obiectivul aparatului foto 18-55mm.
Rezultatul este sub asteptari, de vina fiind, ori atmosfera poluata atat luminos cat si atmosferic, dar si un strat subtire de nori cirus(cred). Unde gresesc oare? In prime focus e miscat pt ca nu am montura motorizata si nici ecuatoriala ci un amarat de AZ3.
Astept critici, dar si sfaturi
O zi excelenta
Mihai
Descriere: |
Prime Focus DSLR Nikon D3100 - Mak-Cas 127/1500mm.Timp expunere 4s, ISO Hi 1, 8MP FINE, |
|
Marime fisier: |
891.03 kb |
Vizualizat: |
de 6452 ori |

|
Prime Focus DSLR Nikon D3100 - Mak-Cas 127/1500mm.Timp expunere 4s, ISO Hi 2, 8MP FINE, |
|
848.4 kb |
de 6452 ori |

|
Prime Focus DSLR Nikon D3100 - AF-S Nikkor 18-55mm DX VR.Timp expunere 3s, ISO Hi 2, F 5.6, 8MP FINE,52mm |
|
700.19 kb |
de 6452 ori |

|
Prime Focus DSLR Nikon D3100 - AF-S Nikkor 18-55mm DX VR.Timp expunere 3s, ISO 3500, F 3.5, 8MP FINE,18mm |
|
561.73 kb |
de 6452 ori |

|
_________________ S.W. Maksutov-Cassegrain 127mm/1500mm, montura azimutala, Binoclu BTC 10x50 fullymulticoated, DSLR Nikon D3100 |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11399
|
Trimis: 19 Sep 2011 16:43 Download mesaj |
|
|
|
"8MP FINE" adica tragi jpeg? RAW e mai indicat.
Daca nu ai montura motrizata, incearca urmatoarea smecherie:
- o magnificatie cat mai mare la mak si pe el pui camera cu un obiectiv cat mai tele
- setezi expuneri de 30s, iso 100->1600, in limita zgomotului disponibil
- manual focus cu live view pe o stea/luna/jupiter
- declansezi cu MLU 2sec
- pui ochiul la ocular si din "butoane" incerci sa urmaresti o stea apropiata de centrul cadrului, adica tracking manual
Spor.
|
|
Sus |
|
 |
eolloe Membru

|
Trimis: 19 Sep 2011 17:14 Download mesaj |
|
|
|
Cele facute cu mak-ul par defocusate.
La partea cu obiectivul ai avut probleme cu norii.
Incearca asa cum a spus Vali. Mergi cu obiectivul la 55 cu diafragma cat mai deschisa si incearca sa ghidezi manual. Si incearca sa prinzi un cer mai curat.
|
Sus |
|
 |
Mike23 Membru

|
Trimis: 20 Sep 2011 14:48 Download mesaj |
|
|
|
valy a scris: | "8MP FINE" adica tragi jpeg? RAW e mai indicat.
Daca nu ai montura motrizata, incearca urmatoarea smecherie:
- o magnificatie cat mai mare la mak si pe el pui camera cu un obiectiv cat mai tele
- setezi expuneri de 30s, iso 100->1600, in limita zgomotului disponibil
- manual focus cu live view pe o stea/luna/jupiter
- declansezi cu MLU 2sec
- pui ochiul la ocular si din "butoane" incerci sa urmaresti o stea apropiata de centrul cadrului, adica tracking manual
Spor. |
Care magnificatie mare la mak? In prime focus mai mult decat mareste teles opul...
Exista posibilitatea de a insera intre DSLR si telescop lentile de tip balow pentru magnificatii?
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 20 Sep 2011 14:54 Download mesaj |
|
|
|
"Pe el" adica pe el la propriu, piggi back, nu conectat la el, vezi tu cum legi aparatul pe telescop, cu sarma, dar vezi sa fie fix, sa nu iti cada. Aparatul cu obiectivul pus. Ex: http://www.weasner.com/etx/astrophotograph...r_30_4.jpg
"Magnificatie mare" adica cel mai scurt ocular cu cel mai mare barlow si te uiti prin ocular incercand sa urmarestri o stea.
Poti conecta barlow intre instrument si dslr dar nu se aplica la ce ziceam eu mai sus.
|
|
Sus |
|
 |
Mike23 Membru

|
Trimis: 21 Sep 2011 17:37 Download mesaj |
|
|
|
Acum intelesei despre ce era vorba. Am citit mai cu atentie.
Intamplator chiar ma gandeam acum 2 saptamani cum sa pun un piggi back pe telescopul meu.
Pe de alta parte Montura AZ3 pe langa faptul ca e azimutala, merge si greu si trebuie sa fac unele modificari pt. miscare fina pe verticala. Pt. aceasta modificare(cand o sa ma apuc sa o fac si o sa dea si rezultate), am sa postez la ATM pt. ca toate aceste monturi cred ca au probleme cu miscarea pe verticala, ea ne fiind precisa si prompta.
O zi excelenta
Mihai
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 21 Sep 2011 18:29 Download mesaj |
|
|
|
Nu trebuie sa fie neaparat precisa, incepi si tu cu 18mm, unde si daca nu ai tracking tot e bine pana pe la 30".
|
|
Sus |
|
 |
Mike23 Membru

|
Trimis: 22 Sep 2011 11:25 Download mesaj |
|
|
|
valy a scris: | Nu trebuie sa fie neaparat precisa, incepi si tu cu 18mm, unde si daca nu ai tracking tot e bine pana pe la 30". |
Adica pot sa fac fotografii cu expuneri de 30 sec. fara sa am dare stelare? Asta nu am incercat. Ar insemna ca pot lasa un iso mai mic si sa plusez cu expuneri mari. Sper ca am pricepit bine .
Mai ales ca planuiesc sa fug pana la munte luna asta.
O zi excelenta
Mihai
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 22 Sep 2011 13:34 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
eolloe Membru

|
Trimis: 26 Iul 2012 12:56 Download mesaj |
|
|
|
Tot la repezeala si mai mult in joaca. Sunt 3 expuneri:
1x60 iso800
1x160 iso1600
1x160 iso3200
Neghidate, cu Newton 150/750 si nikon D3100. Focus cu Hartman. Am supraexpus sa scot ceva detalii ca nu am suficient "material"
|
987.23 kb |
de 5401 ori |

|
|
Sus |
|
 |
Mike23 Membru

|
Trimis: 27 Iul 2012 09:38 Download mesaj |
|
|
|
Excelent a iesit galaxia. Ai facut in prime focus, telescopul devenind astfel obiectivul aparatului?
Eu nu am reusit aceasta performanta, doar am surprins-o in imagini de camp larg.
Sa inteleg ca secretul consta in timpul de expunere cat mai mare? Combinat evident cu ISO-ul mai mare
Imaginea chiar ai obtinuto din Bucuesti? Nu de alta dar se observa destule detalii.
Mihai
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|