| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
mak Membru

Data inscrierii: 19 Ian 2009 Mesaje: 1231
|
Trimis: 28 Iul 2009 07:09 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Am vazut si eu pagina indicata de Doru Dragan, dar eu fac altfel. Am citit pe undeva ca urma impactului apare la 2 ore si 16 minute dupa Pata Rosie. Pe urma ma uit aici http://www.skyandtelescope.com/observing/o...04091.html si adun doua ore si 16.
Oricum, orele indicate de site-ul de mai sus sunt pentru pozitia Petei exact pe centru, ea apare mai devreme cu vreo jumatate de ora (cel putin asa a fost vineri ).
|
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9947
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 28 Iul 2009 19:12 Download mesaj |
|
|
|
Un coleg a pus o intrebare,dxdx347,iar eu i-am zis ce am citit pe un alt forum.Este de neinteles ca cineva sa se supere pe mine pentru asta.
Eu am avut vreme mizerabila in week-end,nu am vazut decat detalii vagi pe discul jovian.
Mircea
|
|
| Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 29 Iul 2009 05:45 Download mesaj |
|
|
|
Mircea, daca o sa-ti revezi posturile o sa constati ca un procent neobisnuit si ingrijorator de mare se refera la ce au facut si dres astronomi amatori de pe meleaguri indepartate (si deobicei cu instrumente cat se poate de mici pe care le mai si diafragmeaza ). Eu unul as fi mai incantat daca ne-ai spune mai des ce mai fac astronomii din Arad (Csilag sau de ce nu Reinholz) sau poate Oradea Mare sau Salonta (erau acolo doi observatori de stele variabile remarcabili). Apropo, daca trece vara asta si nu-l vizitam odata pe Nicu Reinholtz ... nu cred ca e bine .
|
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9947
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 29 Iul 2009 18:07 Download mesaj |
|
|
|
Dorule
am sa-i spun lui Thomas sa nu-si mai diafragmeze luneta ca enerveaza oamenii cu ''scula'' lui oricum minuscula.
Despre restul,tre sa vorbim.Mircea
|
|
| Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3721
|
Trimis: 04 Aug 2009 20:54 Download mesaj |
|
|
|
Noaptea trecuta , impreuna cu Red Giant am incercat captura la Jupiter cu o camera web si Laptop aduse de el (Flavius).
Sigur ca urmaream pt inceput ocultatia ce se apropia , dar apoi si pata rezultata din impact, pot spune ca vizual pata s-a diluat si intins , nu mai are contur clar, e mai greu de vazut. in poza este chiar la pol.
Turbulentele au fost mari . atat a iesit .
Ocultatia nu a fost foarte spectaculoasa steluta era mai palida decat satelitii din apropiere.
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
16.5 kb |
| Vizualizat: |
de 4468 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3721
|
Trimis: 06 Aug 2009 17:52 Download mesaj |
|
|
|
o poza tot din noaptea accea.
|
3.85 kb |
de 4367 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
red giant Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2007 Mesaje: 424
|
Trimis: 08 Aug 2009 13:35 Download mesaj |
|
|
|
Versiunea mea a ultimei poze puse de Tavi. Pata produsă de impact e greu vizibilă (stanga sus, aproape de pol), dar e acolo.
|
21.89 kb |
de 4279 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
vux Membru

Data inscrierii: 26 Apr 2009 Mesaje: 63
|
Trimis: 22 Sep 2009 20:46 Download mesaj |
|
|
|
| Pata neagra de pe la ecuator ce e? Am observat-o si eu. Nu are margini bine definite, deci nu cred ca e vorba de umbra vreunui satelit.
|
|
| Sus |
|
 |
Catalin M. T. Membru

Data inscrierii: 07 Feb 2009 Mesaje: 374
Motto: Admovere Oculis Distantia Sidera Nostris Localitate: Turda, Romania
|
Trimis: 22 Sep 2009 21:04 Download mesaj |
|
|
|
Pata neagra de pe NEBs e o barja... care, in general, se prelungeste cu un feston in EZ.
_________________ Refractor: TMB 6" f/15; SW 3.5" f/10, SW 2.7" f/13; Borg 50ED f/10
Catadioptric: Meade ETX90
Reflector: Tasco 4.5"f/4.5
Oculare: Baader: Hyp. 13/17/21;ES 20/68°; BCO 6/10/18; Fujiyama 7/25; SW:Pla. 4/9; VixenNPL 25;Binoclu:7x40 IOR; Nikon |
|
| Sus |
|
 |
|