Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Mihai F. Dinu Membru

Data inscrierii: 20 Iul 2008 Mesaje: 162
|
Trimis: 16 Apr 2010 10:51 Download mesaj |
Titlul subiectului: Salut |
|
|
|
Am citit aici in topic ca oglinzile de copiatoarele vechi ar fi bune ca oglinzi secundare. Astazi am fost si am vorbit cu un baiat pentru un copiator vechi de tot. Intr-o luna, doua vrea sa il schimbe. I-am povestit ca am nevoie de oglinziile plane si zicea ca intr-adevar are asa ceva. I-am lasat nr. de telefon si o sa ma duc sa il iau. Merita efortul? Daca discut cu un experimentat ma ajuta cu taiatul? Ce zici, merita efortul. Are vreo 120 Kg, zicea baiatul. |
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3656
|
Trimis: 16 Apr 2010 11:27 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
sunt bune dar numai de la cele vechi Xerox . am avut destul de bune dar aveau grosimea de 9mm latime 8cm x lungime 30 cm .
pentru rezultate bune trebuie selectate zonele corecte si taiat de acolo . doar prin test interferometric se poate
la multe aparate mai noi oglinzile au abateri mari nefolosibile pt astronomie. |
|
Sus |
|
 |
Mihai F. Dinu Membru

|
Trimis: 16 Apr 2010 11:44 Download mesaj |
|
|
|
Si de exemplu la ce bani m-ar duce o secundara pentru o distanta focala de 1100 mm, raport F/D de 7.5, oglinda mare de 147 mm-Newton? Daca e scumpa atunci pot sa ma iau xeroxul, sper ca o fi ceva bun si poate ma ajuta cineva cu testul interferometric. |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 16 Apr 2010 11:49 Download mesaj |
|
|
|
Am gata facuta si taiata eliptic .
amanunte PM. |
|
Sus |
|
 |
stefan Membru

Data inscrierii: 30 Mai 2008 Mesaje: 92
|
Trimis: 16 Apr 2010 11:52 Download mesaj |
|
|
|
Am o intrebare, se vorbea in topic de oglinzi secundare dreptunghiulare. Cam care ar fi problema cu ele, transmit lumina parazita? _________________ think pink! |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 16 Apr 2010 12:18 Download mesaj |
|
|
|
Strica contrastul din cauza ca produce spicuri de difractie si mareste obstructia. |
|
Sus |
|
 |
stefan Membru

Data inscrierii: 30 Mai 2008 Mesaje: 92
|
Trimis: 17 Apr 2010 09:55 Download mesaj |
|
|
|
ma gandeam ca e acceptabil pentru un ochi mai putin pretentios sau ca o solutie provizorie (pana strangi bani sau pana reusesti sa faci una). _________________ think pink! |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9532
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 17 Apr 2010 23:28 Download mesaj |
|
|
|
Stima si respectul meu pentru Mihai F. Dinu,care a inceput acest topic acum vreo doi ani,nu s-a lasat iar acum masoara distanta focala a unei viitoare oglinzi principale.Succes si spor in continuare!
Pe ATMList a existat in aceasta primavara un thread destul de lung pe aceasta tema a masurarii focalei la lumina solara,cauta-l.
Iti sugerez si articolele de pe situl Stellafane,sunt excelente.
Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
Mihai F. Dinu Membru

|
Trimis: 18 Apr 2010 16:58 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc frumos Mircea. Am de gand sa imi constuiesc un telescop in paralel cu cumpararea altuia. M-am gandit eu sa las celelalte prostii si sa ma axex decat asupra unui domeniu. Ms frumos de indrumari. |
|
Sus |
|
 |
Mihai F. Dinu Membru

|
Trimis: 18 Apr 2010 20:26 Download mesaj |
|
|
|
Gata, am ajuns acasa si verificam aici pe froum. Ma tot intrebam cum fac ca sa stea apa pe sticla ca sa masor distanta focala. Ma uitai si ma uitai si mi-a venit sa iau sticla sa o spal bine cu apa. O frecai si o frecai cu mana si ghiciti ce s-a intamplat. Frecam cu palma dreapta si am observcat ca statea apa ca o pelicula fina. Probabi ca a intrat grasime de la piele in pori si retinea apa. Asa, problema rezolvata cu apa. Acum1-3 mm trebuie sa aiba punctul. Multumesc frumos de ajutor. Continuam, o seara placuta in continuare. |
|
Sus |
|
 |
|