Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233896 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Ioan Nicorici Membru

Data inscrierii: 23 Mar 2022 Mesaje: 35
Motto: toate bune Localitate: Timisoara
|
Trimis: 20 Mar 2023 16:04 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
dmtr69 a scris: | Pentru ghidaj, cu o camera monocroma QHY sau ASI nu o sa ai probleme de soft, cu driver ASCOM sau nativ. Dar MT9M034 este sensibil mai zgomotos decat senzorii Sony. SNR-ul este un factor important la capturi DSO sau planetare. Iti recomand ASI224MC, sau pentru rezolutie mai mare, ASI290MC. 178MC este mai slab la DSO decat 290MC (este si mai scump, fiind un senzor mai mare). Sunt si alte camere mai noi aparute: 462MC (foarte buna in infrarosu), 485MC,482MC (cea mai sensibila, senzor mare si pixeli mari). Daca vrei monocrom poti merge pe 290M sau 178M (poate fi folosit si bin 2x2).
Eu am incercat la DSO: QHY5L-IIM, ASI224MC, Altair GP290MC+ GP290MM, QHY5III 178M, ASI482MC. Aceste camere inca le detin. Chiar daca este color, ASI224 pare mai sensibila decat QHY5L-IIM, iar in PHD2 iti arata SNR-ul mai bun. La expuneri lungi imaginea de la QHY5L-II este purecoasa.
Pentru acelasi sensor, eu as alege camera ASI. Driverul lor nu mi-a dat rateuri. Este putin mai scumpa decat camera de la alte firme aparute acum, dar se merita. |
Ziua bună, cu mare întârziere. Sunt pe cale să cumpăr o cameră de ghidaj, si am primit oferta unei QHY 5L II mono. Oare cum o fi prin guidescope de 30mm f/4? Am mai vazut aici pe site un domn care vinde o asi 120mm-s, dar nu mi-a răspuns încă. |
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2728
|
Trimis: 20 Mar 2023 18:47 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut! Pentru ghidaj, de cele mai multe ori eu folosesc QHY5L-II si luneta 50/200. Nu am avut probleme cu driverul (ASCOM), mai ales ca pentru camera principala am ASI. Cand foloseam si la ghidaj o camera ASI, puteau sa apara probleme la conectare- nu-mi vedea camera principala (trebuia conectata prima si apoi camera de ghidaj).
Ca senzori, QHY5L-II si ASI1200MM sunt identice, dar corpul de 1,25" la QHY poate fi avantajos la unele lunete. Stele de ghidaj potrivite (la 2 sec expunere) am gasit in 95% din cazuri. Eventual mai reglezi castigul sau expunerea.
Daca folosesti o luneta de ghidaj asa mica, verifica daca raportul rezolutiei setup principal vs. setup ghidaj sa nu depaseasca 1:5, altfel desi o sa ai eroare de ghidaj mica in PHD, aceasta se multiplica in luneta principala. _________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|