Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11273
|
Trimis: 19 Iul 2024 08:46 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Ce nasol pe acolo, numai verdeata si blocuri P+3, n-aveti betoane, blocuri de 10 etaje la 2m de balconul tau...naspa
Nu ai acces pe terasa blocului?
Descriere: |
|
Marime fisier: |
704.47 kb |
Vizualizat: |
de 4939 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1730
|
Trimis: 19 Iul 2024 09:47 Download mesaj |
|
|
|
Daca verdeata asta e asa nasoala, pe acoperis e si mai nasol, e sistemul fotovoltaic! 😊
Numai prostii fac oamenii astia, noroc cu muntii.
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 19 Iul 2024 10:05 Download mesaj |
|
|
|
Vad niste poienite mai incolo nitel, iei un scaunel pliabil, un trepied, gasesti un binoclu 25x100 acromat, ca n-ai nevoie de ED pentru plimbari lejere pe cer, si esti ca si rezolvat! Iar pentru deplasari pe munti, vorba colegului zoth, SLC-ul rules.
|
|
Sus |
|
 |
sorin georgescu Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024 Mesaje: 144
Motto: a fi prost e o arta! Localitate: BUCURESTI
|
Trimis: 19 Iul 2024 11:38 Download mesaj |
|
|
|
cristib a scris: | Dar legat de curiozitatea asta, nu suntem prea departe unul de altul, e o curiozitate constructiva. In afara de contul bancar. |
Ce adevarata este asta!.....
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 19 Iul 2024 14:56 Download mesaj |
|
|
|
Ca sa nu se interpreteze gresit afirmatia citata de Sorin ma simt dator sa spun ca sensul acesteia este urmatorul: aceasta curiozitate legata de instrumente poate fi constructiva in masura in care inveti cat mai mult despre ele iar la un moment dat poti ajuta si pe altii care isi doresc un instrument ce trebuie sa se incadreze intr-un anumit buget. Dar aceasta curiozitate care se lasa de cele mai multe ori si cu achizitii nu mai este atat de constructiva cand e vorba de contul bancar, din contra, poate fi chiar dictructiva pentru finantele noastre.
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 10 Aug 2024 18:45 Download mesaj |
|
|
|
cristib a scris: |
Silviu, Tudor si inca 1-2 colegi care au postat in acest topic, daca aveti accese de sugit sa stiti ca nu sunt neintemeiate. O sa va povestesc motivul. 😊 |
Am ramas dator cu un raspuns in legatura cu afirmatia de mai sus.
Au fost cativa colegi care au votat democratic si au recomandat binoclul Nikon 18x70.
Iar daca s-a votat democratic si poporul a decis ce ar fi mai bine in situatia data atunci m-am conformat si am comandat un Nikon Astro 18x70 IF WP WF.
Problema a aparut atunci cand in momentul completarii comenzii (telefonic) , am ajuns si la rubrica pret. Eu gasisem pe internet un pret neactualizat iar cei ce primeau comanda se gandeau sa il vanda cu un pret marit avand in vedere ca a lipsit mult timp de pe piata. Insa cum binoclurile cu inel rosu de la Nikon vor mai lipsi o perioada de pe piata, nu s-a gandit nimeni sa schimbe preturile si pe site. Iar aici domnul care completa comanda a cam inceput sa se balbaie si sa-mi povesteasca despre pretul nou cu care il vor vinde. Insa aici exista o lege care spune ca pretul prezentat pe site ramane pentru client batut in cuie iar firma trebuie sa-si asume acest lucru.
Asa ca a trebuit sa-l lase la pretul de acum trei ani.
Insa imediat ce a incheiat comanda firma a actualizat pretul iar acesta era considerabil mai mare.
De aici apropoul cu sughiturile, ati stricat preturile in piata iar unii dintre cei ce asteptau aceste binocluri vor trebui acum sa-si reconsidere bugetul alocat, iar asta probabil murmurand ceva printre dinti. 😊
Firma e mare, cred ca cea mai mare din Germania, are sute de mii de clienti, cu sigurata multi si de pe acest forum.
Si pentru ca in momentul in care cautam informatii despre 18x70 am dat si peste pareri excelente despre inelul rosu 7x50 am adaugat la comanda si un Nikon Astro 7x50 IF SP WP.
Vaporul va ajunge prin octombrie, sau cine stie, poate vin paletii cu avionul, se poarta. De exemplu EDL-ul 16x80 a venit cu avionul din Germania pana la vecinul austriac.
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 10 Aug 2024 19:25 Download mesaj |
|
|
|
Octombrie este ca maine.
Modelele astea noi difera cu ceva de cele vechi, in afara de pret?
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 10 Aug 2024 22:04 Download mesaj |
|
|
|
Gasim un moderator dragut care sa mute ultimele doua postari de mai sus in topicul nou despre Nikon Astro?
Multumim frumos!
|
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4225
|
Trimis: 11 Aug 2024 00:13 Download mesaj |
|
|
|
Imposibil! Nici un moderator, oricât de drăguț ar fi, nu poate face concatenări de mesaje în topicuri deja existente... N-avem sculă pentru așa ceva...
Dar puteți să le rescrieți acolo!
|
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5910
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 11 Aug 2024 10:45 Download mesaj |
|
|
|
cristib a scris: | Si pentru ca in momentul in care cautam informatii despre 18x70 am dat si peste pareri excelente despre inelul rosu 7x50 am adaugat la comanda si un Nikon Astro 7x50 IF SP WP. |
Doar pentru atat? Intreb din curiozitate, intelesesem ca APM 7x50ED iti place suficient de mult incat sa nu-l inlocuiesti cu altceva. Sau poate nu? ..
_________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 80F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 11 Aug 2024 11:08 Download mesaj |
|
|
|
Daca as mai fi gasit vreun exemplar din APM 7x50 ED care sa fie si 100% normal nu s-ar fi pus problema unei schimbari, optica e incantatoate fara nici o exagerare, insa partea mecanica lasa mult de dorit. Am vaga banuiala ca si asta pe care il am acum e de fapt un second. Telescop Expres are un cod propriu de etichetare a cutiilor prin care stiu din start ce se afla inauntru. Mie mi-a dat o cutie cu bulina galbena. Ce o fi insemnand asta doar ei stiu, insa nou nu era. Cel mai mult ma deranjeaza ocularele, cum atingi un pic de ceva s-au si dereglat. Chiar si cand il pun la ochi, pentru ca trebuie sa apas putin pe nas gumele de pe oculare , cel din dreapta se roteste un pic tot spre dreapta si celalalt la fel dar spre stanga. Trebuie reglat dupa fiecare folosire indiferent ca a durat 5 secunde sau 5 minute. Initial am cautat altul nou pe la alti distribuitori dar se pare ca e epuizat prin zona mea. Din acest motiv m-am gandit la Nikonul 7x50, cu speranta ca mecanica japonezilor sa fie mai stabila. Cu optica ramane de vazut daca Nikonul egaleaza sau nu APM-ul.
|
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5910
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 11 Aug 2024 11:36 Download mesaj |
|
|
|
Din pacate nu cunosc nici eu modul de etichetare de la TS.
In privinta mecanicii, din experienta mea pot sa spun ca cea japoneza este mult peste cea chinezeasca, atat la precizia prelucrarilor cat si in functionare. La binoclul Fujinon ocularele nu se rotesc singure, mi-am notat niste marcaje pe oculare ca sa vad daca dupa mai multe utilizari le gasesc plecate de la locul lor. Pana in ziua de azi au ramas tot acolo, nici o miscare. In plus am mai observat ceva la acest binoclu, cand vreau sa refocalizez, ocularele se rotesc mai greu la inceput, indiferent de sensul de actionare, apoi se rotesc mai usor. Daca l-ai lasat pe loc nitel si reiei focalizarea, face la fel. Nu-mi dau seama cum au facut japonezii asta, cred ca trebuie sa mananc mai mult orez
_________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 80F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5160
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 11 Aug 2024 13:59 Download mesaj |
|
|
|
Poate fi de la vaselina... mai de calitate. Isi schimba vascozitatea daca e miscata, dupa care isi revine.
Si in aparatele electronice japoneze ... vaselina e 'stock' si dupa 30-40 ani.
Asta chinezeasca curge uleiul din ea iar restul se face ca crema de pantofi de pe vremea cizmarului combinata cu pasta de orez lasata-n soare, pana ajunge de consistenta sapunului Cheia.
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 11 Aug 2024 15:07 Download mesaj |
|
|
|
zoth a scris: |
In privinta mecanicii, din experienta mea pot sa spun ca cea japoneza este mult peste cea chinezeasca, atat la precizia prelucrarilor cat si in functionare. La binoclul Fujinon .. |
Silviu am gasit o testare a lui Nikon 7x50 si apare acolo si o comparatie cu Fujinonul de acelasi calibru.
Testarea respectiva ne poate da o idee despre cum este calitatea japoneza.
|
|
Sus |
|
 |
|