Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234619 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2847 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Andrei7766 |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5910
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 17 Iul 2024 12:20 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
valy a scris: | Nu pare deloc loterie, colegul cristib vad ca merge la sigur de fiecare data. |
Inclin sa-ti dau dreptate
In plus, colegul cristib este si scump la vorba, nu spune in ce conjunctura s-a pricopsit cu panarama asta, nu spune ce reactie au avut cei de la APM, cu alte cuvinte, nu spune nimic ..
Citat: | ..adica peste 12x50 ce optiuni exista pe piata? |
Scumpe! ..(ex: fujinon 16x70, nikon 18x70)
_________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 80F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1732
|
Trimis: 17 Iul 2024 12:26 Download mesaj |
|
|
|
valy a scris: | Distractia costa, nimic nu e gratis!
Acum sincer nici nu vad ce alternativa ai avea pentru binocluri d-astea mari, adica peste 12x50 ce optiuni exista pe piata? |
Nikon 18x70 ar fi o varianta? Ma tot feresc de el ca e mai scump decat APM dar cu toate retururile la un loc cred ca tot la pretul lui ajung..
|
|
Sus |
|
 |
sorin georgescu Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024 Mesaje: 144
Motto: a fi prost e o arta! Localitate: BUCURESTI
|
Trimis: 17 Iul 2024 12:30 Download mesaj |
|
|
|
la prima vedere as fi spus ca e unul ramas in stocuri vechi ("NOS") cum am patit cu returnatul 12x50. Dar ce ma intriga este emblema APM care e scrisa altfel decat alte doua logo-uri vazute de mine (diferita de ce aveam pe fostul 12x50). Am cautat acest logo cu Gogu pe imagini si constat ca aceasta emblema pare sa fie noua de cel mult anul trecut. Nu au mai scris "Germany" poate din motive legale, poate ca sunt niste legi care obliga la ceva daca scrii asa ceva..... presupunere.
Deci o supozitie ar fi ca au comandat la alti chinezi, poate s-au certat cu aia de pana acum, poate cereau chinezii mai multi bani si nu li s-a dat. Asa ca au gasit alti jumulitori de ratze mai de "la tzara".
Oricum, chestia asta chiar in foto pare o petarda dubioasa. E cumparat de la dealer autorizat sau magazin??? Ca poate e o facatura, o clona? ....Sau poate in asa hal a ajuns APM azi?....
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 17 Iul 2024 12:32 Download mesaj |
|
|
|
Silviu nu sunt scump la vorba, dar aici lumea nu se cearta ca la piata, totul decurge in mod silentios, ai dat banul primesti produsul, nu-ti place produsul primesti banul, nu exista rubrica de explicatii, scuze, pareri de rau si alte sentimente.
Pe de alta parte am anuntat intr-o postare anterioara ca un alt binoclu e pe drum in locul celuilalt 16x70. Acesta a fost! Fuse si se duse! 😊
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 17 Iul 2024 12:35 Download mesaj |
|
|
|
Sorin, ce parere ai, oare de unde l-am luat?
Descriere: |
|
Marime fisier: |
282.29 kb |
Vizualizat: |
de 3243 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
gpaunescu Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2020 Mesaje: 827
|
Trimis: 17 Iul 2024 12:48 Download mesaj |
|
|
|
cristib a scris: | Silviu nu sunt scump la vorba, dar aici lumea nu se cearta ca la piata, totul decurge in mod silentios, ai dat banul primesti produsul, nu-ti place produsul primesti banul, nu exista rubrica de explicatii, scuze, pareri de rau si alte sentimente.
Pe de alta parte am anuntat intr-o postare anterioara ca un alt binoclu e pe drum in locul celuilalt 16x70. Acesta a fost! Fuse si se duse! 😊 |
Ai luat in considerare sa deschizi un topic pe CN cu cele doua rebuturi pe care le-ai returnat?
Am vazut ca pe acolo, atunci cand se plang oameni de produsele de la APM, cineva de la APM raspunde.
E bine sa se stie de calitatea tot mai scazuta a produselor de la APM.
Apropo, vad ca la teleskop-express.de, e un SH APM 16x70 ED; o fi cel pe care l-ai returnat tu?
https://www.teleskop-express.de/en/apm-23/...fill-18055
_________________ Reflector: Celestron C6, TS-PHOTON 8" F4 Newton
Refractor: TS-Optics SD Apo 102 mm f/7, Omegon 90/500
Montura: iOptron GEM28, TS-Optics AZ5 Alt-azimuthal
APM Astro and Yachting 10x50 FMC
Gosky EagleView 10x42 ED
Bresser Pirsch 15x56 ED |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 17 Iul 2024 12:57 Download mesaj |
|
|
|
Da ala e. De CN nu am timp, trebuie sa muncesc sa am bani pentru retururi. 😊
Dar si-au dat si ei seama de calitate, chiar inaintea noastra, nu e ceva nou pentru ei.
|
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3112
|
Trimis: 17 Iul 2024 13:39 Download mesaj |
|
|
|
Haideți să vă povestesc pe scurt saga APM! Era o dată, ca niciodată, un APM frumos, sănătos și performant. Cu timpul (time is money), acest APM văzându-se cu sacii în căruță si cu prestigiul câștigat mai ales în rândul astronomilor, a zis că e timpul să se relaxeze și el puțin. Asta înseamnă că APM nu a mai supravizat si controlat producătorii care au făcut și Marele Zid, și nu s-a mai interesat de ce se întâmplă in fabricile îndepărtate din orient. Atunci, inventatorii prafului de pușcă au zis mulțumesc în sinea lor și s-au apucat de făcut APM mult mai relaxati, fără mari pretenții, acum când din Germania nu mai există control de calitate. Afacerea merge bine si calitatea scade! Dar ulciorul nu merge de multe ori la apă. Prestigiul se câștigă greu, dar se pierde cât am clipi! Sfârșitul APM este aproape, datorat doar lui! Și-am încălecat pe-o șa!
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11273
|
Trimis: 17 Iul 2024 13:41 Download mesaj |
|
|
|
Si curierii prospera! Mana cereasca retururile astea.
Alternativa, in afara de fujinon 16x70 si nikon 18x70, ar fi piata SH, cu conditia sa poti testa.
|
|
Sus |
|
 |
Daniel Simion Membru

Data inscrierii: 22 Ian 2012 Mesaje: 438
|
Trimis: 17 Iul 2024 13:50 Download mesaj |
|
|
|
Daca poți ia-ți un Nikon Astroluxe 18x70 sau Fujinon 16x70. Calitatea construcției este impecabilă la ambele, dar parca Nikon are un ușor avantaj.
|
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3112
|
Trimis: 17 Iul 2024 14:23 Download mesaj |
|
|
|
APM ul 16x70 dacă dai peste un exemplar bun este cam în gașcă cu Nikon 18x70 și Fujinon 16x70 la un preț mai bun. Dar ai încercat de multe ori și nu ai reușit să dai peste un exemplar cum trebuie. Așa că și eu zic sa mergi pe Nikon 18x70. Dai un ban dar stai în față. A avut Daniel un Nikon 10x70 pe care l-am probat și eu și era fantastic. Unul dintre binoclurile cu cele mai mici aberații cromatice ( spre zero). Claritatea la ea acasă pe centru cât și pe margini. Imagine orthoscopica cu un câmp mic, dar mai mare ca unui ocular orthoscopic (51grade). Field stopul era taios de un negru absolut, iar FOVul il puteai privii fara eforturi pana la margni. Mecanica de vis (mirosea a armă). Și acum mai plânge Daniel după el, și mă simt vinovat că eu l-am încurajat să îl vândă. Dar asta pentru că la apertura 70mm, magnificatia 10x era cam anemica, lucrând mult sub capacitatea lui rezolvanta. Însă varianta 18x70 este mult mai echilibrată din punctul ăsta de vedere.
Sau poti merge pe varianta binoscop de 70mm pe care ai avut-o deja si pe asta si nu stiu de ce ai vandut-o. Din punctul meu de vedere un binoscop 70mm este peste varianta porro APM ED 16x70 nu doar ca poti schimba puterile dar si optic prezinta ceva avantaje. Eu am observat ca binoscopul achromat Omegon 70mm la 16x a fost net peste binoclul APM ED 16x70 porro. Era vizibil mai luminos (poate din cauza prismelor mari, ca sticla are mai multa!). Claritatea mai buna pe centru si pe margini cu perechea de oculare potrivita! Field stopul negru bine delimitat al ocularelor ieftine Skywatcher Planetary 25mm castiga la impresia artistica fata de ocularele APM ed 16X70, care avea un FOV ce se termina imprecis si confuz.
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 17 Iul 2024 15:06 Download mesaj |
|
|
|
Silviu, ca sa nu mai spui ca sunt setat pe silentios, uite raspunsul APM la E-mailul meu de astazi dimineata:
..Bună ziua, domnule ....,
Nu, binoclurile cu inele albastre nu mai există. Toate produsele noastre sunt supuse constant modificărilor și dezvoltărilor ulterioare. Producția actuală și mai ales noul binoclu (pe care i-ați solicitat în mod expres) sunt așa cum le-ați primit. Inelul de culoare diferită nu este nici un defect și nici nu are dezavantaje pentru tine.
Dacă nu doriți acest binoclu excelent, trimiteți-ne-l înapoi.
salutari din Germania"
Acum lucrurile sunt clare, asta este excelentul model nou! Ce a uitat APM sa scrie in E-Mail este ca nu numai acel inel, fara dunga albastra, difera de varianta anterioara, ci totul, inclusiv optica.
Tudor, cunosc foarte bine vorba cu dai un ban dar stai in fata, insa in privinta APM chiar nu ma pot plange de asta, mereu am dat bani si am stat numai in fata. In fata ghiseului, aproape ca ma cunosc personal cu angajatii, iar acum sunt profi si la impachetat, la asta ultimul chiar mi-am batut de departe recordul personal.
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11273
|
Trimis: 17 Iul 2024 15:45 Download mesaj |
|
|
|
Nikonul parca nu e cu sticla ED, la fel si Fuji. Si se plange lumea ca are aberatii cromatice dar in acelasi timp si apreciaza Nikonul. Modelul 10x70 are AFOV mic, dar 18x70 e mai generos din punctul asta de vedere, 64'. Nikonul e mai curand un binoclu clasic decat unul modern, cu bune si cu rele.
http://www.scopeviews.co.uk/Nikon18x70.htm
|
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5910
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 17 Iul 2024 16:04 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pentru detalii Cristi
Daca astea sunt noile binocluri APM atunci sa se spele cu ele pe cap!
De votat tot cu Nikon 18x70 si eu
_________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 80F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
sorin georgescu Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024 Mesaje: 144
Motto: a fi prost e o arta! Localitate: BUCURESTI
|
Trimis: 17 Iul 2024 18:57 Download mesaj |
|
|
|
cristib a scris: |
Da ala e. De CN nu am timp, trebuie sa muncesc sa am bani pentru retururi. 😊
Dar si-au dat si ei seama de calitate, chiar inaintea noastra, nu e ceva nou pentru ei. |
NU este acelasi, diferentele sunt mari:
1) cel de la teleskop-express.de are dungi albastre, al tau nu are.
2) emblemele APM sunt total diferite. Cel de pe teleskop-express.de are emblema scrisa exact cum avea al meu returnat 12x50 ("vintage" uitat prin fundul depozitului).
PS - daca asta e noul APM..... eu as renunta la brandul asta.... (mai ales ca am patit deja niste chestii care arata ca e pura loterie sa cumperi un APM..... pe care LOGO e scris in cel putin 4 feluri.....Ce brand isi schimba LOGO pe produse..... vreodata?!?!..... Hai sa ne imaginam ca SONY sau Panasonic isi schimba LOGO pe produse asa de vreo 4 feluri aleatoriu si din cand in cand! Pana si branduri vai de ele nu isi schimba NICIODATA logo, asta insemnand nici caraterele literelor, culorile, proportiile..... dar astia nu numai ca schimba dar scriu si altceva, ba cu "Germany", ba fara, cu cu "telescopes", ba fara, cum se nimereste la jumulitorul de ratze acasa in tara aceea mare si departe!)
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|