Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
25508370872_6cd2e85c55_k.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 236634
Numar de utilizatori inregistrati: 2881
Cel mai nou utilizator inregistrat: avis
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1016 la data de Mar Sep 09, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Achizitie Barlow pe 2 inch.

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Accesorii

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
sternchen
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

MesajTrimis: 05 Oct 2012 00:51 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

barlow de 2" e mai luminos ca cel de 1,25.Daca ai avea refractor ai pune barlow inainte de prisma si ai scoate marire de vreo 3 ori...
apropo,la barlow-ul de la APM se poate face extensia spre 2,5 -3 ori.N-ai gasit prelungitoru'?
nici mie nu mi l-a dat ,ca nu era inclus,dar se poate cauta.Oricum un barlow de o asemenea calitate n-am mai avut
Sus
Adrian Sirean
Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Oct 2011

MesajTrimis: 06 Oct 2012 19:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am primit ieri ambele barlow-uri. Cu toate ca nu am avut parte de conditii atmosferice prea bune, am reusit totusi sa-mi fac o parere asupra lor. Asa cum am preconizat, setup-ul respectiv aplicat ocularului Hyperion zoom, presteaza extrem de bine. Marketing curat cu barlow-ul Hyperion. Deasemenea si ocularul Hyperion 24mm, respectiv GSO 30mm, se impaca de minune cu aceste barlow-uri. Intr-adevar sunt mai luminoase, ceea ce este un lucru foarte bun. Un singur lucru negativ ar fi greutatea. Se putea alege un material mai usor, dar probabil si pretul ar fi fost altul. Sunt multumit de alegerea facuta.
Mai jos cateva poze cu ele si cateva setup-uri:

rsz_1img_20121006_190841.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  540.79 kb
 Vizualizat:  de 10055 ori

rsz_1img_20121006_190841.jpg

rsz_img_20121006_190936.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  541.61 kb

rsz_img_20121006_190936.jpg

rsz_img_20121006_191644.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  581.47 kb

rsz_img_20121006_191644.jpg

Sus
starbuck
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011

MesajTrimis: 06 Oct 2012 23:36 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sunt curios care este situatia cu pasii de clickstop de la Hyperion acum cu focalele translatate de Barlow ? Mai mentin focusul ? Sau te descurci acum numai cu "ochiometrul" Smile ?
Sus
Adrian Sirean
Membru
Membru

MesajTrimis: 06 Oct 2012 23:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

Hyperionul zoom nu este parfocal intre distantele sale focale. Daca schimbi focala ocularului trebuie sa si focalizezi din nou. Barlow-ul nu schimba cu nimic aceasta regula.
Sus
starbuck
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011

MesajTrimis: 07 Oct 2012 00:12 Download mesaj
Titlul subiectului:

Eu stiam ca e parfocal. Normal, nu te contrazic, nu l-am folosit niciodata dar prima chestie care mi-a atras atentia din descrierea produsului pe vremea cand l-am studiat ca optiune de achizitie a fost tocmai asta:

http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=78-9246

Citez:
"This Baader Hyperion 8-24mm Zoom Mark III Eyepiece has click-stops at 8, 12, 16, 20, and 24mm and remains parfocal across the zoom range."

Si chiar ma gandeam, ce fain sa nu mai focalizezi manual la clickstopuri. Ce sa mai zic, marketing-ul asta ...sau poate depinde si de focala telescopului (chestie "normal" de omis din reclama).
Sus
Adrian Sirean
Membru
Membru

MesajTrimis: 07 Oct 2012 01:01 Download mesaj
Titlul subiectului:

starbuck a scris:

Citez:
"This Baader Hyperion 8-24mm Zoom Mark III Eyepiece has click-stops at 8, 12, 16, 20, and 24mm and remains parfocal across the zoom range."

Si chiar ma gandeam, ce fain sa nu mai focalizezi manual la clickstopuri. Ce sa mai zic, marketing-ul asta ...sau poate depinde si de focala telescopului (chestie "normal" de omis din reclama).

Este foarte posibil sa fie influentat si de focala telescopului, dupa cum spui. Cel putin in f4.8 nu este parfocal deloc. Nici macar intre click-uri daramite pe toata distanta 8-24. Ar fi fost chiar prea frumos. Smile
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 07 Oct 2012 02:44 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ca sa fie parfocal pe toata distanta ar trebui sa aiba 2 grupuri de lentile mobile in interior, care sa se miste diferentiat, si simultan. Asa cum se intampla la obiectivele foto cu focalizare interna si raport F/D constant, (in realitate aproape constant, 2,8-3,0), adica alea scumpe rau. Nu prea cred ca la pretul asta, si mai ales la AFOV-ul asta, sunt in interior doua grupuri mobile.

Exista lunetele cu zoom si un singur grup mobil, dar deschiderea grupului mobil e mica, ca sa nu se simta la ochi diferenta de focalizare.

Membru
Membru

MesajTrimis: 07 Oct 2012 02:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

Foarte buna explicatia, multumim ca ne-ai luminat Smile

L.E. Referitor la cele doua grupuri mobile, bag mana in foc ca are asa ceva si se misca si simultan si diferentiat. Dar nu stiu cat de bine pastreaza raportul F/D, poate si de aici parfocalitate slabuta. Avusem inainte, pana sa-l iau pe asta, un SP Omegon zoom 8-24, si pe care l-am desfacut "sa vad de ce merge" Laughing Pana si acela avea cele doua grupuri mobile. Refuz sa cred ca asta nu ar avea. Poate pe un f/10 in sus chiar este parfocal.

PS: Ca tot discutam de oculare cu zoom, o mica precizare: Am folosit destul de mult timp, (mai bine de 6 luni), ocularul Omegon zoom 8-24. Abia de cateva zile am Hyperionul zoom 8-24. Ce voiam sa zic este ca nu am observat absolut nici o diferenta in calitatea imaginilor intre cele doua oculare, inafara de campul aparent usor mai mare, 68-50 vs 60-40 (care in realitate este 57-40). Amandoua ofera imagini foarte bune, fara reflexi parazite si contrast ridicat. Nu am incercat ocularul zoom de la Skywatcher, care am inteles ca-i altceva.
Sus
sternchen
Membru
Membru

MesajTrimis: 07 Oct 2012 07:12 Download mesaj
Titlul subiectului:

ocularu de la Omegon zoom 8-24 e foarte bun,ca si multe din produsele lor!pacat ca nu le cunoaste lumea.Eu nu am avut alt zoom de comparatie,dar ma bucur pt comparatia facuta.Campul real e mai mic decat cel teoretic-vreo 10 grade minus,asa cum ai zis.
Skywatcheru' s-ar putea sa fie alta poveste
Daca tot ai desfacut Omegonu,cate lentile are de fapt?ar trebui sa aiba 4,iar Hyperionul vreo 5-6 ca are campu mai mare cu 10°
Sus
Adrian Sirean
Membru
Membru

MesajTrimis: 07 Oct 2012 07:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ocularul tau Omegon zoom are 4 lentile din care doua sunt dublete. Deci in total sunt 6 lentile mari si late. Toate au acoperire antireflexiva iar marginile lentilelor sunt innegrite. Nu te sfatuiesc sa-l desfaci, iti va fi foarte greu sa-l aduci in starea initiala. Eu m-am chinuit trei zile sa scap de toate scamele microscopice care se lipeau de lentile si care deveneau foarte deranjante la privitul prin ocular.

Hyperionul nu am de gand sa-l desfac, nu mai vreau sa trec prin asa ceva Wink
Sus
sternchen
Membru
Membru

MesajTrimis: 07 Oct 2012 08:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

Der Pirate a scris:
Ocularul tau Omegon zoom are 4 lentile din care doua sunt dublete...Nu te sfatuiesc sa-l desfaci, iti va fi foarte greu sa-l aduci in starea initiala. Eu m-am chinuit trei zile sa scap de toate scamele microscopice care se lipeau de lentile si care deveneau foarte deranjante la privitul prin ocular.

te inteleg referitor la "scamele microscopice".Sa stii ca in 2 ani de cand am Omegon,desi il tin in pachetul original(iar cand trebe sa-l desfac sau sa-l pun la loc e nevoie de rabdare din cauza ambalajului),mi s-au pus si mie ceva scame pe partea exterioara a lentilei..sper ca in interior n-au intrat-poate in urmatorii 5-10 ani Smile .dar nu m-am indurat sa-l curat in nici un fel.Am auzit ca e mai bine sa eviti curatatu pe cat posibil.
daca doua lentile sunt lipite ies 6..late,intr-adevar dintr-un capat pana in celalalt numa lentile,Cred ca asta-i un dezavantaj pt luminile f slabe.dar cred ca ocularu' cu zoom e mai potrivit la planete ,avand campu mai mare la focala cea mai mica
Sus
Adrian Sirean
Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Oct 2012 00:26 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cu toate ca are mai multe lentile, nu pot sa spun ca este un dezavantaj real la DSO. Facand o comparatie intre acesta la 24mm si cel nativ de 24mm, afirm ca sunt identice. Nu am vazut nimic in plus cu cel fix. Bineinteles ca cel fix ofera un anumit spectacol, avand 68 grade, comparativ cu 50.
Dar adevarata surpriza vine cand il folosesti la planete, luna. Ai un camp generos care ajuta mult la grosismente mari, mai ales daca ai montura AZ. Ce ma surprinde si mai tare este ca se impaca de minune cu barlow, asta din moment ce are deja unul inclus. Pentru mine acest ocular este indispensabil la planete si luna, mai ales iarna. Merge si la DSO dar numai pana pe la 15-20mm. Mai sus sunam un prieten.
Smile
Sus
sternchen
Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Oct 2012 00:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

eu am de gand sa folosesc un WA de 15mm 70° fara barlow si filtru la luneta de 100mm.Face parte dintr-o trusa cu accesorii de la TS ce o am de vreo 2 saptamani.daca merge bine voi incerca si mariri mai mari 80-100 si putin peste la DSO.Asta cu barlow de 2" APM.Eventual un SP de 9mm+filtru sa ating 110 marire.Dar asta pe un cer f bun.
In orice caz am probat barlow-ul pe zi si la marire de 100 vede excelent! cu ocular de vreo 10mm de la zoom.Marturisesc ca lasa mult in urma pe apo 2,5 de la GSO.un asemenea barlow n-am mai avut Smile
Sus
Adrian Sirean
Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Oct 2012 01:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

Inainte sa trec pe 2 inch, am folosit cu succes Ocularele SkyWatcher UWA, 66 grade AFOV. Singura problema la ele era ca nu suportau barlow. In rest super multumit, campul mare, contrast ridicat, constructie impecabila, pret mic pentru ceea ce ofera.

5_198.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  78.66 kb
 Vizualizat:  de 9861 ori

5_198.jpg

Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 14 Oct 2012 02:17 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sincer sunt chiar mirat ca au reusit sa inghesuie intr-un ocular zoom doua grupuri mobile. Acum problema e cat de fest se misca ele. ca sa nu dea inclinatie a lentilelor, sau miscari intarziate a unui grup fata de altul. La obiectivele foto zoom pe care le-am desfacut, si ''terminat''cu ocazia asta, grupurile mobile se miscau cam prea liber.

Cat priveste AFOV-ul, ar fi de studiat care e diferenta intre Omegon si Baader, dar, totusi, mai bine sa nu il desfaci Laughing

Am insa o curiozitate anume, care nu necesita niciun fel de interventie. Ocularele Baader Hyperion fixe, de la 3,5 la 21, au in barelul de 1,25 din fata un grup barlow. Exceptie face Hyperionul de 24. La zoom-ul Baader, mai exista acest grup de 2 lentile din fata? Dar la zoom-ul Omegon?

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Accesorii Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4  Urmatoare

Download topic
Pagina 3 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact