Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
10933309_915922745107789_118647702_n.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 233882
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Cati astronomi amatori exista acum in Romania?

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje  

Who's Who

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
UFO
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012

MesajTrimis: 22 Apr 2012 11:31 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Sus
tsa
Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Iun 2011

MesajTrimis: 22 Apr 2012 11:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

Vad ca discutia merge in alta directie, desi chiar vroiam sa salut initiativa. Nu neaparat sa aflam cati astronomi amatori avem in tara (+ diaspora conectata) ci care ar fi acele criterii dupa care cineva se poate considera astronom amator. Eu am inceput sa ma implic mai mult astronomie anul trecut, cam prin februarie. Initial am primit un refractor de la cineva care nu-l folosea, dupa aia mi-am luat un newtonian mai performant cu care am inceput sa ies si mai des. Mi-am luat alte accesori, cateva carti, harti, popularizam astronomia in randul prietenilor. In decurs de un an am avut foarte multe iesiri, de cele mai multe ori in gradina, dar am carat Dobsonul cu mine si in alte locatii, tabere, excursii. Pot sa spun ca am petrecut foarte mult timp cu studierea cerului, am identificat multe obiecte ceresti. Am iesit si iarna intr-un ger teribil, sigur, nu am stat pina dimineata (ca de multe alte ori), dar am stat pina sa gasesc ce mi-am propus. Deci pot sa spun ca ma intereseaza si ma pasioneaza in continuare astronomia, insa nu o practic "stiintific". Carti stintifice citesc, dar nu-mi prea trece prin cap sa am si rezultate care sa fie publicate undeva. Deci, ce ziceti, unu ca mine, face parte din comunitatea astronomilor amatori ori este numai amator de astronomie? Smile

attila
Sus
UFO
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 22 Apr 2012 11:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Sus
cmatei
Membru
Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009

MesajTrimis: 22 Apr 2012 12:35 Download mesaj
Titlul subiectului:

UFO a scris:

E foarte simpla legatura pe care nu o vedeti.
[...]
Ce este atat de greu de inteles ? Rolling Eyes
[...]
Sa va explic.
[...]
Ce e atat de greu sa inteles

Cat esti de inteligent! Ca recompensa, castigi un "ignore user". Imi pare rau, dar 10% informatie 90% aberatie in postarile tale e un SNR prea mic si de vorba buna nu pari sa-ntelegi.
Sus
UFO
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 22 Apr 2012 12:53 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sus
Stanescu Octavian
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 22 Apr 2012 13:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sunt destul de multi membri pe forum ce sunt foarte religiosi astfel ca orice referire negativa la biserica va crea mari suparari asa ca mai bine sa evitam asemenea discutii.
Sus
Doru Dragan
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006

Motto: PER ASPERA AD ASTRA

MesajTrimis: 22 Apr 2012 14:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

UFO, incearca sa intelegi: spui o data ce ai de spus si gata. Cine e de acord bine, cine nu ... nu.
Sus
mflorian
Membru
Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2011

MesajTrimis: 22 Apr 2012 16:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

UFO a scris:
Trebuie sa ne rugam, sa credem, si sa nu cercetam.

Sintagma "crede și nu cerceta" aparține filosofului roman Celsus, un anticreștin fervent. Propaganda bolșevică a reușit să o lipească de creștinism și să convingă o mulțime de oameni că aceasta ar fi conținută în Biblie.
În schimb, în Evanghelia după Matei găsin îndemnul "Caută și vei afla."

Acesta este doar un mic exemplu de zgură marxistă pe care o purtăm în noi.

QED

Mircea Pteancu
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 22 Apr 2012 16:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

mflorian

Indiferent de ceea ce se va mai scrie pe forum de acum inainte,interventia ta este pentru mine cea mai tare pentru tot anul 2012:

''...Cît despre marxism, acesta ne-a influențat în sens ateu volens-nolens. Subconștientul nostru este îmbîcsit. Însăși negarea vehementă a componentei spiritual-mistice a omului este o dovadă. Iar ceea ce mă amuză, este glisarea subtilă spre mistica științifică și predicile atee întru dreapta credință materialistă.
Over and out!''.

tsa
Ma recunosc in descrierea ta,ai tot respectul si simpatia mea,esti pe deplin un astronom amator adica un iubitor al astrelor.

UFO

Ca initiator al topicului nu inteleg de ce iti convine aceasta alunecare in hula la adresa Sfantului Duh,in derizoriu si grotesc.
De ce abuzezi de toleranta si bunatatea crestina?
Dai dovada ,ca multi altii, de ipocrizie.Daca esti asa de patruns de aberatiile ateist-staliniste pe care le-ai insirat,de ce nu te inscrii pe un forum islamist ca sa faci aceleasi afirmatii si acolo?
Sunt convins ca nu ai curajul,doar pentru ca, daca ai face-o,ar fi recomandabila o vizita la notar inainte de asta?!

Cel mai bun lucru este sa urmam sfatul lui Tavi Stanescu ,sa ne concentram pe lucrurile care ne unesc.
Asadar ori se revine la topic si se discuta cu bunavointa si respect reciproc ori voi propune inchiderea topicului.

Mircea

Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 22 Apr 2012 17:35 Download mesaj
Titlul subiectului:

Si asa suntem intr-o comunitate restransa, marginalizata si fragila.
Are vre-un rost sa o impartim in biserici si bisericute ?
Ori sa scoatem in evidenta diferentele in loc sa insistam pe ceea ce ne leaga ?

@UFO: cred ca ai pus problema in mod gresit si destul de periculos

Hai sa vedem ce inseamna "amator" in acest context:
AMATÓR, -OÁRE, amatori, -oare, s. m. și f., adj. 1. (Persoană) căreia îi place ceva, care are predilecție sau pasiune pentru ceva;
AMATÓR ~i m. 1) Persoană care manifestă o predilecție pentru ceva
AMATÓR, -OÁRE s.m. și f. 1. Cel care manifestă o plăcere deosebită, o predilecție pentru ceva. 2. Cel căruia îi place o artă, un sport, o meserie etc., de care se ocupă pentru propria sa plăcere, fără a o exercita ca profesionist. V. diletant. [Cf. fr. amateur, lat. amator].
AMATÓR, -OÁRE, amatori, -oare, s. m. și f. 1. Persoană căreia îi place ceva, care are predilecție sau pasiune pentru ceva. 2. Persoană care se ocupă cu o meserie, cu o artă, cu o disciplină, fără a avea o pregătire profesională și fără a o exercita ca profesionist.

http://dexonline.ro/definitie/amator

Sa mergem mai departe:

An amateur (French amateur "lover of", from Old French and ultimately from Latin amatorem nom. amator, "lover") is generally considered a person attached to a particular pursuit, study, or science, without pay and often without formal training.

Diferenta intre amatori si profesionisti:
Amateurism can be seen in both a negative and positive light.
Since amateurs often do not have formal training, some amateur work may be considered sub-par.
On the other hand, an amateur may be in a position to approach a subject with an open mind (as a result of the lack of formal training) and in a financially disinterested manner.

Nu toti amatorii sunt diletanti desi multi diletanti sunt amatori:
An amateur who dabbles in a field out of casual interest rather than as a profession or serious interest, or who possesses a general but superficial interest in any art or a branch of knowledge, is often referred to as a dilettante.

Un aspect mai putin placut:
The stigmatization of amateurs as fools for contributing to society simply for the love of it can be explained by the amateur’s non-conformity to the ideological structure of consumption (Goffman, 1963; Stebbins, 1992).

Dar, in general, gresit:
Amateurs are serious about the work they do, providing outstanding examples of contributions to society (Stebbins, 1992).

Despre performanta (personal nu cred ca fuga exagerata dupa performanta este un aspect constructiv in randul amatorilor, ci mai degraba ii dezbina):
But whereas professionals obtain licenses as their “measurability of the excellence of service provided” (Stebbins, 1992, p. 21), amateurs break taboos by loving their work and not passing standardized tests.

Si de unde apare tensiunea intre amatori si profesionisti:
From here, it can be argued that, to the extent amateurs threaten the professional industry by providing free services, the professional industry has an interest in making its counterpart amateur activity shameful.
http://en.wikipedia.org/wiki/Amateur

Daca tot vreti o imparteala as merge pe asta (desi granitele nu sunt si nici nu ar trebui sa fie clare): diletanti, amatori, amatori semiprofesionsti, profesionisti, experti si restul lumii.
Sus
starbuck
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011

MesajTrimis: 22 Apr 2012 20:49 Download mesaj
Titlul subiectului:

De curiozitatea curiozitatilor:

Exista vreun astronom 'profesionist' membru pe acest site ? Este Institutul de Astronomie al Academiei Romane unica institutie acreditata pentru sustinerea si practicarea astronomiei ca stiinta sau la nivel 'profesionist' in Romania ?

Ceea ce vreau sa stiu este la ce ne raportam atunci cand ne clasificam in amatori de n tipuri si poate ca vom putea primi si noi unele lamuriri referitoare la ce insemna pregatirea minima sau diversele stagii de pregatire sau optiuni de specializare (actualmente la nivelul nostru a se intelege 'preferinte') necesare titulaturii de astronom amator (atat ! doar amator ! punct Smile ).

Multumesc.
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 22 Apr 2012 21:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

Din cate imi imaginez eu amator este opusul lui profesionist, fara alte variatii sau subtipuri. O singura imagine o am in minte, e o imagine obtinuta de un amator cu scule banale:
http://www.damianpeach.com/barbados10.htm
Spre comparatie o poza luata de profesionisti cu scule profesionste, am gasit-o la intamplare:
http://www.nasa.gov/mission_pages/hubble/s...81218.html

Pana la urma dece nevoia de a-i imparti? La ce foloseste?
Sus
starbuck
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011

MesajTrimis: 22 Apr 2012 21:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

Valy, comparatia ta este neconcludenta deoarece astrofotografia nu este o garantie a profesionalismului in astronomie. Orice pasionat cu bugetul de rigoare, un program free de planetariu , unica indemanare de a face aliniere polara (nici macar asta daca stai sa te gandesti) si un Deepsky Stacker sau Registax poate obtine fotografii comparabile cu ce ai mentionat tu. Dati-mi careva mie de exemplu Smile macar vreo 50.000$ si va garantez ca fac maratonul Messier in astrofotografie cu publicarea si premierea fiecarei fotografii. Pe cuvant ! (mda, nimeni cu asa dare de mana..stiam eu Smile )

Daca tot vrei diferenta la nivelul asta, Hubble iti poate oferi un prim-plan doar cu Marea Pata Rosie la un nivel de detaliu foarte mare ( http://hubblesite.org/the_telescope/nuts_.and._bolts/res101.php ) cu o rezolutie de ai putea obtine un print cat sa acoperi Casa Poporului pe cand... Un downsampling pentru postare web e irelevant pentru adevarata diferenta intre mijloacele mentionate.

Personal nu simt nevoia sa fiu plasat neaparat intr-o categorie dar asta ar rezolva atat controversele actuale cat si ne-ar oferi o idee de abordare profesionista a domeniului din partea cuiva care intr-adevar cunoaste la nivel academic aceasta stiinta sau in final, profesie.
Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 23 Apr 2012 01:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Apropo, era sa uit, avem pe forum si, cel putin, un strain stabilit in Romania, daca nu gresesc ...
Michele Renda (micrenda). Welcome !
Gasim si pentru el un loc, nu ?
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 23 Apr 2012 07:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cel mai elegant ar fi sa lasati, voi, amatorii de clasificari, ca fiecare astronom amator sau amator de astronomie, incepator sau avansat (ori chiar premiant la astrofoto desi nu gaseste constelatii fara go to), sa se categoriseasca singurel.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje   Who's Who Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4  Urmatoare

Download topic
Pagina 3 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact