Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 30 Mar 2011 21:25 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
De exemplu, http://www.obdev.at/products/vusb/index.html. Daca te refereai la solutia intreaga pentru guider, nu am cautat. Nu stiu CP2103, dar FT-232 se gaseste usor si pe-aici, la vreo 20-30 RON. Montat pe un breakout board e tot cam 100 RON, desi nu e chiar imposibil de lipit manual. In comparatie, un avr tiny2313 e ~10 lei (sau 4 lei, daca mai gasesti pe undeva stocuri vechi). Nu stiu daca merita complicatia, era doar o sugestie. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11387
|
Trimis: 31 Mai 2011 00:30 Download mesaj |
|
|
|
Care mai e statusul cu controlerul usb? |
|
Sus |
|
 |
uzunu Membru

Data inscrierii: 25 Oct 2010 Mesaje: 67
|
Trimis: 01 Aug 2011 17:55 Download mesaj |
|
|
|
Din lipsa de timp si nervi, aproape am abandonat proiectul. E posibil sa ma fi blocat foarte aproape de finalizare, controllerul este recunoscut de calculator, insa nu poate misca montura. _________________ SkyWatcher 8" f/5, EQ5, Nikon D70, Microsoft LifeCam Cinema HD modificata |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 01 Aug 2011 18:50 Download mesaj |
|
|
|
Adica unde mai exact apare blocajul? |
|
Sus |
|
 |
uzunu Membru

|
Trimis: 01 Aug 2011 19:40 Download mesaj |
|
|
|
Montajul este recunoscut de catre calculator si, aparent, programele de ghidaj comunica cu procesorul CP2103. Nu am avut timp sa re-verific firele mai departe. _________________ SkyWatcher 8" f/5, EQ5, Nikon D70, Microsoft LifeCam Cinema HD modificata |
|
Sus |
|
 |
uzunu Membru

|
Trimis: 23 Aug 2011 14:12 Download mesaj |
|
|
|
Am descoperit, intr-un final, problema. Nu de alta, dar GPUSB-ul pe care tocmai il cumparasem nu vroia sa mearga. Pin-out-ul controllerului era facut gresit. Practic acum am doua obiecte care merg si fac fix acelasi lucru. Hmmm... _________________ SkyWatcher 8" f/5, EQ5, Nikon D70, Microsoft LifeCam Cinema HD modificata |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 23 Aug 2011 14:27 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009 Mesaje: 971
Motto: SI SEDES NON IS Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 23 Aug 2011 14:41 Download mesaj |
|
|
|
Si eu sunt interesat! Spor la productia de serie.  _________________ CER SENIN ! |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 23 Aug 2011 15:24 Download mesaj |
|
|
|
De acord cu antevorbitorul. |
|
Sus |
|
 |
eolloe Membru

Data inscrierii: 30 Ian 2011 Mesaje: 226
Motto: Eu cand vreau sa fluier, fluier! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 23 Aug 2011 20:24 Download mesaj |
|
|
|
Felicitari Uzunu. Chiar asteptam deznodamantul
As fi si eu interesat sa iau un CP2013. Asta daca va hotarati mai multi sa comandati. Scutim banuti la transport.
Sper sa nu se supere Uzunu dar as incerca si eu sa fac unul. Mi-am facut un controler pentru DSLR Shutter care sa mearga cu Nikon D3100 si mi-a iesit treaba. Placerea de a face ceva cu mana ta e mare, mai ales atunci cand iti iese
Daca va hotarati va rog sa ma anuntati si pe mine cu un PM.
Multumesc. _________________ Eu cand vreau sa fluier, fluier! |
|
Sus |
|
 |
uzunu Membru

|
Trimis: 23 Aug 2011 20:41 Download mesaj |
|
|
|
N-as avea de ce ma supara )
Ma streseaza, in schimb, faptul ca nu mi-am dat seama care era problema si, practic, am pierdut atata timp pentru un nimic. _________________ SkyWatcher 8" f/5, EQ5, Nikon D70, Microsoft LifeCam Cinema HD modificata |
|
Sus |
|
 |
eolloe Membru

|
|
Sus |
|
 |
eolloe Membru

|
Trimis: 28 Noi 2011 10:17 Download mesaj |
|
|
|
Iaca am facut si eu unul. Dar am observat ceva si as vrea sa va impartasesc experientele
1. Windows 7 x64 prima problema. Nu este semnat digital driverul. Rezolvarea F8 la boot si alegeti varianta test "disable digital signature enforcemen". Asta pentru a va putea folosi de driverul lui Sam http://www.guywebb.co.uk/SimpleGpUsb/SimpleGpUsb%20Files.zip. Din pacate trebuie facut lucrul asta la fiecare boot.
2. La instalare a luat automat COM15 (asta aparea ca fiind primul liber la mine). Am luat la verificat COM-urile si, avand in vedere ca pentru DSLRShutter am pus manual COM2, am ales manual COM3.
3. Partea cea mai dubioasa (inca nu am reusit sa-mi dau seama ce anume se intampla): La PHD Guiding daca aleg la telescop GPUSB nu merge. Daca aleg ASCOM si este configurat GPUSB-ul prin ASCOM merge uns. Am impresia ca prima data a mers direct si prin PHD dar eram prea incantat de realizare ca sa mai tin minte exact . Sap si revin cu update. _________________ Eu cand vreau sa fluier, fluier! |
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2300
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 16 Ian 2013 16:02 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: roGPUSB |
|
|
|
Pana acum vreo doua luni eram si eu interesat sa-mi fac un GPUSB, dar am ramas in standby la faza de achizitionare a pieselor - nu stiam de unde sa-mi iau tot ce-mi trebuie, am vazut pentru unele niste preturi, care cu tot cu transport sareau de varianta SH, asa ca l-am luat de-a gata de pe CN, pe la vreo 55 USD (cel putin n-a fost 72 GBP).
Am facut adaptarile necesare la keypad si acum astept sa se faca senin sa vad cum ghideaza propriu-zis. Deocamdata in PHD totul a mers ok, da semnal catre motoare, le actioneaza, deci conexiunile au iesit bine. Interesant ca la noi nu se gasesc prize si mufe RJ12 asa usor.. Pe unde intrebam imi tot ofereau RJ11 de parca nu intelegeau romaneste.
Cum se comporta roGPUSB-ul in actiune? Vreo poza ilustrativa? (adica, rezultat concret, un dso ceva tras cu un setup in care intra si device-ul)
Cer senin! _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 26 Ian 2013 16:41 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
|