Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234025 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 01 Sep 2010 22:42 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Ahoi
dupa un drum lung si un accident (a intrat un tir in mine si am ramas cu o masina mai putin dar din fericire nevasta si ala micu nu au patit nimic) vin cu niste idei:
posesori de dslr obligatoriu detinerea de imagini originale in cazul in care apar incertitudini
camere astro fotografiere in format fit sau fits din acelasi motiv ca la dslr
e si acum hai sa fim seriosi o imagine copiata se poate depista dureaza un pic insa se poate si cred ca pentru un premiu nimeni nu isi risca numele. poate sunt un naiv incurabil insa asa sunt eu.
obiectul de ales as evita eu sa il aleg (ce ziceti de sh-2-202) din motive intemeiate.
hai sa mergem pe idea urmatoare ... inante de inceperea perioadei foto cu o luna se stabileste o lista de obiecte si se supune la vot ca si chestionar.
numai bine
Emil
|
|
Sus |
|
 |
dyazzz Membru

Data inscrierii: 13 Iun 2010 Mesaje: 285
Motto: Keep looking up! Localitate: Urziceni
|
Trimis: 02 Sep 2010 00:38 Download mesaj |
|
|
|
Sigur ca da.Acum ma bag si eu ca musca in lapte.Poate fi de Craciun M42? :X Mam indragostit de Orion si cred ca este perioada perfecta din an pentru asa ceva.Sunt cam insistent stiu
_________________ Keep looking up!
Clear Sky!
...............................................
Telescop:TS 76/700,Omegon 130/900 EQ2
Binoclu:Breaker 7X50 |
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008 Mesaje: 1355
Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era? Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 02 Sep 2010 01:06 Download mesaj |
|
|
|
Intrebare, pozele trebuie sa fie facute acuma? Sau pot folosi imagini luate mai demult?
_________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste... |
|
Sus |
|
 |
dyazzz Membru

|
Trimis: 02 Sep 2010 12:15 Download mesaj |
|
|
|
Ar fi frumos sa fie facute acum nu?
Clear Sky!
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 02 Sep 2010 18:00 Download mesaj |
|
|
|
Pai acum nu mai am timp. Cand am avut timp si acces la instrument, de exemplu, am facut. Acum sunt in alta tara. Nu o sa prea am timp pe acasa. De fapt nu stiu, ramane de vazut. In fine, sa vedem cum e regulamentul.
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 03 Sep 2010 14:27 Download mesaj |
|
|
|
Emil a scris: | drum lung si un accident (a intrat un tir in mine si am ramas cu o masina mai putin dar din fericire nevasta si ala micu nu au patit nimic)
Emil |
Bine ca ai ajuns teafar, asta e cel mai important.
Oricand incepe concursul, sper sa prinda o perioada de luna noua.
Daca sunt multi participanti, poate reusim sa impartim in 2-3 categorii, de exemplu ar fi mai corect sa separam camerele de top de multi mega de cele mai "normale", ca a mea, pe care oricum trebuie sa o repar mai intai
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11253
|
Trimis: 03 Sep 2010 15:00 Download mesaj |
|
|
|
Vlad a scris: |
Daca sunt multi participanti, poate reusim sa impartim in 2-3 categorii, de exemplu ar fi mai corect sa separam camerele de top de multi mega de cele mai "normale", ca a mea, pe care oricum trebuie sa o repar mai intai  |
Cred ca nu megapixelii ar trebui sa primeze ci mai degraba efortul/maiestria prelucrarii, chestii care tin mai mult de cel din spatele camerei. Avand in vedere ca suntem la inceput, cred ca nu vor fi prea multi participanti iar subiectul/tema sa fie una mai vasta, rafinam dupaia daca e cazul (sectiunii, teme mai inguste, etc.). Timpul de pozat ar trebui sa fie minim o luna, asta tinand cont si de vreme, luna, etc.
Parerea mea.
LE: am o idee, daca tot e Jupiter pe felie zilele astea, ar fi interesant ca un prim subiect. E destul de usor, poate fi abordat cu webcamuri ieftine, cu P&S, DSLR, etc...telescoape modeste sau mai putin modeste, ore mai normale. Asa de incalzire.
|
|
Sus |
|
 |
dyazzz Membru

|
Trimis: 03 Sep 2010 21:38 Download mesaj |
|
|
|
Participanti?Cred ca ar trebui sa fie cel putin 20 din cati suntem activi.Dar decat noi......nare farmec.Si nu cred ca ar trebui sa fie atat de strict de la inceput sau macar pentru incepatori.Orice obiect ar fi binevenit sau sa facem asa:facem o lista cu....sa zicem 5 obiecte din care sa isi aleaga fiecare ce vrea din acea lista.Nu ca-i buna?
Clear Sky!
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6863
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 04 Sep 2010 02:32 Download mesaj |
|
|
|
Dupa ce am vazut mii de fotografii stelare, am ajuns la concluzia ca cele mai apreciate, peste tot, de la APOD pana la cele mai obscure site-uri, sunt cele la care factorul artistic este cel mai pregnant. Asa ca nivelul echiparii, care la noi in tara este destul de redus, cred ca e mai putin important.
Si chiar daca am vrea sa facem o ierarhizare pe criterii tehnice, cred ca ne-ar fi imposibil, sau aproape. Si in plus, riscam sa ducem discutia despre criterii de organizare si departajare pana undeva, pe la calendele grecesti.
Asa ca eu propun, avand in vedere si faptul ca avem doar un singur sponsor, pana acum, o singura categorie. Fotografie cu tematica astro (indiferent ca e deepsky, sau sunt widefield, sau planetara). Sa poata participa oricine, dar cu fotografii facute intr-o peroada de maxim 2 luni, de la declansarea oficiala a concursului.
Iar daca mai apar sponsori si premii, pana ne hotaram pe un regulament, putem face cele trei categorii principale:
- DeepSky;
- Widefield si de peisaj;
- Planetare
Cat despre impartirea pe categorii de gen avansati sau incepatori, cred ca pentru cei din urma ar fi o onoare si o provocare sa participe, si eventual sa se claseze alaturi de cei mai experimentati. Si apoi, cine si cum ii imparte pe unii in avansati, pe altii la incepatori. Cand vom avea unul care a castigat 2 concursuri, aici sau in alta parte, da, il punem la avansati. Dar momentan nu cred ca e cazul.
As propune insa o conditie speciala. Ca fiecare fotografie sa fie insotita de o descriere mai detaliata a modului in care a fost realizata, astfel ca toata lumea sa aiba ceva de castigat din acest concurs.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Stefan Angelescu Membru

Data inscrierii: 20 Iun 2010 Mesaje: 96
|
Trimis: 05 Sep 2010 03:23 Download mesaj |
|
|
|
Sunt de acord cu Dragos in mare parte, cu toate ca ar trebui totusi o impartire, nu neaparat avansat/incepator cat pe un criteriu tehnic. Nu stiu cati sunt incepatori si dispun doar de un dslr si multa vointa si cati sunt "binecuvantati" cu o montura buna si un setup decent care ar descuraja multa lume. Si in nici un caz nu vreau sa generez o dezbatere de zeci de pagini pe subiect (si eu tot junior sunt )
Oricum admir initiativa si donez un obiectiv pt. premii, un Auto Chinon 28mm f/2.8 montura k/Pentax.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
171.73 kb |
Vizualizat: |
de 2583 ori |

|
_________________ Pentax K10D, Pentax P3. Lupe, 10-17mm f/3.5, 28mm f/2.8, 50mm f/1.4, 24-70 f/3.5, 90mm f/2.5, 200mm f/3.5, 500mm f/8 catadioptric, 2x teleconverter. |
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 05 Sep 2010 16:02 Download mesaj |
|
|
|
Ok, i'm in, .
|
Sus |
|
 |
dyazzz Membru

|
Trimis: 05 Sep 2010 18:15 Download mesaj |
|
|
|
Si eu sunt complet de acord cu regulile de pana acum.Regula 1 ar fi ca nu ar trebui sa fie chiar atatea reguli.Serios acum.Se face un forum cu posturi pentru avansati si unul pentru incepatori.Ma indoiesc ca ar profita cineva de asta.Si eu ma bag desi o sa va dezamagesc cu pozele dar.....merita incercat nu?
Clear Sky!
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 05 Sep 2010 19:35 Download mesaj |
|
|
|
Ahoi,
in primul rand ii multumsc lui Stefan Angelescu pentru initiativa, imi face o deosebita placere sa remarc ca totusi mai sunt si altii care vor sa stimuleze "miscarea" astrofoto in special si ideea de astronomie in general.
Pai hai sa zicem asa
Binocularul la rubrica deep-sky iar obiectivul la rubrica wide-field, parca merg destul de bine asa, ideal ar fi daca ar mai aparea ceva pentru rubrica planete, pentru ca din punctul meu de vedere parca este cam aiurea sa bagam deep-sky cu planetele vorbim totusi de technici diferite, nu ca planetele ar fi usor de fotografiat insa ideea este diferita....
1. Fotograful trebuie sa fie din Romania (sorry Vlad dar si eu ma exclud automat) iar ideea de baza este stimularea astrofotografiei din Romania
2. Cu 1 luna inainte prin chestionar se stabilesc obiectele de atacat la cele 3 categorii (vor fi 3 pentru ca avem fotografi foarte buni in aceste domenii) apoi vor fi 2 luni in care se pot face fotografiile (penru a oferi suficient timp in caz de vreme urata)
3. Obligatoriu prezentarea daca este necesar a cadrelor brute
4. La postarea pozelor o descriere succinta a echipamentului si a technicii aplicate (stackare, ghidaj, prelucrare post stackare, etc)
5. Premiatii trebuie sa prezinte pe ansamblu intregul proces inclusiv toti pasii de prelucrare soft (asa castiga la final toti).
6. ????????? Cate poze pe participant? Facem 1 participant cu o poza pe fiecare rubrica? Pot fi astfel marite sansele, de exemplu, deep-sky si in paralel dslr cu obiectiv wide pe aceasi montura nu este ceva iesit din comun ????????????????
7. ????????????? Alegerea castigatorului prin chestionar ??????????????
Cu ????????? am marcat propunerile mele
Hai prieteni ca o scoatem la capat cu regulamentul ca parca incepe sa prinda cat de cat forma.
Numai bine
Emil
|
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 05 Sep 2010 22:34 Download mesaj |
|
|
|
Deci trebuie sa fie poze de acuma... nu merge cu unele mai vechi.
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6863
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 05 Sep 2010 22:54 Download mesaj |
|
|
|
Sunt un pic in dezacord cu Emil - sorry - in ce priveste participarea. Cred ca romanii de oriunde ar trebui sa aiba drept de participare.
As vrea sa explic si de ce. Pentru ca din punctul meu de vedere, acest concurs nu ar trebui sa fie in primul rand un prilej de intocmire a unei ierarhii, ci unul de adunare a celor iubitori de astrofoto, si evident si a admiratorilor. Si, in subsidiar, un schimb de experienta.
Cred ca fiecare participant ar trebui sa aiba dreptul la doua sau trei fotografii pe sectie. Cred ca sunt destui de putini participanti potentiali, asa ca alegerea nu ar fi grea. Iar alegerea sa se faca pe fotografie , nu pe fotograf.
O alta problema pe care eu o vad este desemnarea unor obiecte tinta. Daca am fi in America, unde dotarea astronomilor e super, as crede ca e bine. Si din ce stiu, asa se si practica.
Dar la noi exista cred ca 2 sau 3 observatoare particulare oarecum dotate pentru astrofoto, iar restul fac mari eforturi pentru a putea sa suplineasca lipsurile din dotare. Asa ca niste obiecte tinta pot pune pe unii in dificultate sau imposibilitate de participare, din punct de vedere instrumental. Si alegerea acestor obiecte ar putea duce la alte discutii interminabile.
Evident, eu nu sunt organizatorul acestui concurs, si nici participant nu o sa fiu, asa ca ii rog pe toti sa ia aceste opinii exact asa cum sunt. Niste opinii.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|