Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
theogon Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009 Mesaje: 1189
Motto: impresie, rasarit de soare Localitate: cluj
|
Trimis: 04 Iul 2009 23:20 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Cum era de asteptat imagini superbe.
Totusi ce bine era sa fi avut aceleasi imagini obtinute si cu celelalte instrumente...
Diferenta de apertura dintre ED de 80 mm si un Newton de 200 mm se face resimtita la roiurile globulare si la planete. De aceea amatorii seriosi au de regula pe langa un ED si un Newton (foarte) bun de peste 20 cm si aici ma refer mai ales la amatorii din strainatate
_________________ mihai |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1896
|
Trimis: 05 Iul 2009 19:53 Download mesaj |
|
|
|
Gata, l-am luat! Cand mi l-a aratat am crezut ca a gresit valiza. E mult mai voluminos decat imi inchipuiam. Apoi ocularele de 2 " m-au lasat fara grai. Sunt cat o cana, in compartie cu ce stiam eu pe 1,25", e diferenta foarte mare. Si vizual la fel. Le-am incercat pe amandoua. Pe langa cel inclus de 28 mm am mai cumparat unul de 5 mm. Chiar daca Zoth a fost cel care m-a sfatuit in ceea ce priveste alegerea, vreau sa-i spun ca per ansamblu cheltuielile sunt mai mici decat daca as fi luat doar tubul auriu fara accesorii. Dealtfel am intrebat de ce in strainatate acest model costa 1300 de dolari si mi s-a spus ca urmatoarele achizitii la noi vor costa la fel. Am avut posibilitatea sa incerc tot felul de oculare si de 2" si de 1,25". Un lucru iesea in evidenta clar, poti sa pui la luneta asta si sticla de bere ca ocular ca imaginea e de cristal. Bineinteles ca glumesc cu sticla de bere dar cu ocularele asa a fost!
|
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6021
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 05 Iul 2009 22:18 Download mesaj |
|
|
|
Felicitari pentru achizitie Cristi
Sa-l folosesti sanatos!
Mi-ar parea foarte rau daca parerile exprimate de mine te-au condus in vre-un fel la aceasta alegere, tocmai ce am aflat de la Mihai (theogon) ca o luneta de 80 fie ea si ED nu poate reda imagini vizuale noaptea.
Sper sa nu fii suparat pe mine.
Promit sa fie ultima interventie pe aceasta sectiune cu atat mai mult cu cat ea are un moderator activ si priceput si al carui teritoriu trebuie sa-l respect. Vestea buna e ca si el e posesor de Newton 200
In alta ordine de idei, euforia imaginilor bune vazute prin orice fel de ocular va trece repede si in final te vei indrepta tot spre lucruri de calitate, asemenea instrument asa ceva cere, vom trai si vom vedea ...
PS. Pretul lunetei in linkul postat de tine mai sus era exprimat in dolari australieni.
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 05 Iul 2009 22:40 Download mesaj |
|
|
|
zoth a scris: |
Mi-ar parea foarte rau daca parerile exprimate de mine te-au condus in vre-un fel la aceasta alegere, tocmai ce am aflat de la Mihai (theogon) ca o luneta de 80 fie ea si ED nu poate reda imagini vizuale noaptea.
Sper sa nu fii suparat pe mine.
. |
Ba sunt foarte suparat pe tine, nu puteai sa-mi spui mai devreme de aceasta luneta care nu vede bine noaptea ? Daca ai timp chiar vreau sa te pedepsesc cu un gratar de bere si ce o mai fi pe acolo.
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 05 Iul 2009 22:46 Download mesaj |
|
|
|
zoth a scris: | Felicitari pentru achizitie Cristi
In alta ordine de idei, euforia imaginilor bune vazute prin orice fel de ocular va trece repede si in final te vei indrepta tot spre lucruri de calitate, asemenea instrument asa ceva cere, vom trai si vom vedea ...
. |
http://telescop-expert.ro/index.php?page=s...;Itemid=26
acest ocular mi s-a parut de calitate. E drept ca nu am privit prin multe de 2".
|
|
Sus |
|
 |
theogon Membru de onoare

|
Trimis: 06 Iul 2009 11:54 Download mesaj |
|
|
|
Probabil s-a înțeles greșit , sau n-am fost eu clar.
M-am referit la faptul că în imadinile postate spre comparație între diferite instrumente, imaginile eral luate pe timpul zilei.
Evident că echipamentul în discuție furnizează atât vizual cât și fotografic imagini superbe, dovadă imaginile ulterior postate.
Felicitări pentru achiziție. Este un instrument pentru toată viața.
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6937
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 06 Iul 2009 14:34 Download mesaj |
|
|
|
Am vazut si eu mesajele lui theogon, si nu imi aduc aminte sa fi scris ca acest instrument nu vede bine noaptea.
Zoth, daca te legi de faptul ca am si eu un newton mititel, sa stii ca am sa ma dau peste cap, si o sa imi iau un Takahashi BabyQ , si am sa te bombardez cu mesaje si fotografii despre el, de nu o sa mai dormi deloc noaptea
Evident ca glumesc. Cand o sa dau eu 3000 de euro pe o lunetzica amarata , inseamna ca am castigat premiul cel mare la loto.
Cat priveste rolul meu de moderator al acestei sectii, cred ca oricine e liber sa isi spuna parerea, iar eu nu sunt dator sa intervin decat atunci cand se spun aberatii, sau se emit pareri care jignesc pe participantii la discutii
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6021
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 06 Iul 2009 15:00 Download mesaj |
|
|
|
Ma faceti sa-mi incalc promisiunea, fie, dar numai o singura data!
Cine a spus ca nu vede bine noaptea? De ce imi rastalmaciti vorbele?
zoth a scris: | ... tocmai ce am aflat de la Mihai (theogon) ca o luneta de 80 fie ea si ED nu poate reda imagini vizuale noaptea. |
theogon a scris: | Noaptea se schimbă datele problemei. În condițiile în care cantitatea de lumină este infimă, Newtonul de 200 recuperează mult din handicap și vizual vei putea avea imagini, iar cu un refrctor de 80 chiar ED, nu.
|
Cred ca am inteles eu gresit ... BabyQ, BabyQ ...
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 06 Iul 2009 15:42 Download mesaj |
|
|
|
Theogon se referea la imagini vizuale ale obiectelor deepsky, daca imi aduc eu bine aminte.
Si o dedicatie pentru Zoth. Vezi ce mic si negru e ?
Descriere: |
|
Marime fisier: |
54.34 kb |
Vizualizat: |
de 5857 ori |

|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11399
|
Trimis: 06 Iul 2009 16:27 Download mesaj |
|
|
|
dragos.n a scris: | ..mic si negru.. |
Asta nu-i taxu?
Cat costa jucarica?
|
|
Sus |
|
 |
theogon Membru de onoare

|
Trimis: 06 Iul 2009 18:27 Download mesaj |
|
|
|
Dragoș a înțeles foarte bine ce am vrut să să spun.
Evident că pentru vizual la obiectele de cer profund apertura de 80 mm nu este suficientă, dar pentru astrofoto Black Diamond poate fi un instrument dedicat.
Cât privește câștigurile la loto nu vă mai faceți iluzii... Consolați-vă cu faptul că fericiții câștigători sunt tot un fel de astronomi, doar că au stelele pe umăr, iar calendarul câștiguriilor preced evenimente politice importante...
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 06 Iul 2009 18:58 Download mesaj |
|
|
|
Mai baiatule Tu char sti In sfarsit cineva care are luciditate
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 06 Iul 2009 20:06 Download mesaj |
|
|
|
Theogon, eu am impresia ca tu nu esti doar astronom, ci si clarvazator. Mai zi ca zici bine.
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 06 Iul 2009 20:11 Download mesaj |
|
|
|
Taxu' lui BabyQ e asta
Descriere: |
|
Marime fisier: |
56.58 kb |
Vizualizat: |
de 5775 ori |

|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 06 Iul 2009 21:20 Download mesaj |
|
|
|
up
|
Sus |
|
 |