Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 31 Mai 2009 14:07 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Se poate folosi si webcamul cu ceva rezultate dar din paate trebuie modificat ca sa poti fotografia cu timpi mai mari de expunere. E destul de complicat. Trebuie desfacut, modificat cate ceva la electronica, instalat un dispozitiv Peltier de racire. Deci destul de multa munca. Poti incerca daca ai rabdare cu un webcam second-hand sa-l modifici. Cauta o vesta pro su un Philips Toucam cu CCD, documentatie pe net este . Sunt cateva exemple pe net de modificari, cu rezultate bune (pt un webcam). Daca optiunile sunt limitate, nu strica sa incerci.
Spor! _________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
www.cloudynights.com |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9655
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 31 Mai 2009 15:19 Download mesaj |
|
|
|
S-a pus intrebarea cum calculam diametrul diafragmei.
Incepem prin a stabili dimensiunea cliseului pe care vrem sa-l alimentam cu lumina in cazul procesului clasic sau dimensiunea cipului CCD.
Inmultim dimensiunea acestuia cu 2,rezultatul se scade din diametrul oglinzii primare.Restul scaderii reprezinta diametrul diafragmei camerei semi-Schmidt sau Schmidt.
Pozitia diafragmei a fost precizata,in dreptul centrului de curbura al OP,perpendicular pe axa optica.Mircea |
|
Sus |
|
 |
neox Membru

|
Trimis: 31 Mai 2009 15:34 Download mesaj |
|
|
|
Asta era . Multumim de clarificare! _________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
www.cloudynights.com |
|
Sus |
|
 |
horea_florin Membru

Data inscrierii: 29 Iul 2008 Mesaje: 390
|
Trimis: 31 Mai 2009 16:22 Download mesaj |
|
|
|
eu am un webcam logitech .
neox daca ai putea sa imi postezi cateva linkuri in care se modifica anumite webcamuri pentru astrofoto.Stima! |
|
Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

Data inscrierii: 31 Dec 2008 Mesaje: 544
|
|
Sus |
|
 |
horea_florin Membru

|
Trimis: 31 Mai 2009 18:27 Download mesaj |
|
|
|
am scos lentilele webcamului si am incercat sa il fixez cat de mult am putut cu mana in focarul oglinzi ......imaginea data de webcam era la fel de neclara
ca si cum nu ar fi nici-o oglinda in fata camerei....nu stiu exact ce nu am facut bine....banuiesc ca nu am asezato exact in focar....dar chiar daca nu e asezata exact in focar nu ar trebuii sa se formeze totusi imaginea data de oglinda?  |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 01 Iun 2009 08:07 Download mesaj |
|
|
|
Asezarea camerei exact in focar e critica. Cativa milimetri fac diferenta de la imagine clara la imagine incetosata. |
|
Sus |
|
 |
horea_florin Membru

|
Trimis: 01 Iun 2009 22:07 Download mesaj |
|
|
|
am mai incercat astazi dar nu am reusit.va trebui sa cumpar un laser pentru al colima cum trebuie
in schimb am facut bariletul si am instalat oglinda intr-un tub pvc de 200 mm cu lungimea de 180 mm
mai trebuie sa imi atasez suportul pentru camera web si sa imi construiesc diafragma
camera ccd de la celestron next image este buna pentru dso sau numai pentru planete?Stima! daca nu ce camrere ccd ieftine sunt bune si pentru dso? |
|
Sus |
|
 |
horea_florin Membru

|
Trimis: 02 Iun 2009 16:21 Download mesaj |
|
|
|
deci ce parere aveti despre camera ccd celestron neximage?
e buna si pentru dso?isi merita banii?
am mai cautat pe net dar nu am gasit pe nici un site din romania alt tip de camera
Stima! |
|
Sus |
|
 |
octopus Membru

Data inscrierii: 18 Ian 2009 Mesaje: 223
Motto: Carpe diem! Localitate: Targoviste
|
|
Sus |
|
 |
horea_florin Membru

|
Trimis: 02 Iun 2009 17:15 Download mesaj |
|
|
|
cam foarte scumpisoare.... trebuie sa ma orientez spre ceva ieftin..  |
|
Sus |
|
 |
horea_florin Membru

|
Trimis: 02 Iun 2009 17:41 Download mesaj |
|
|
|
voi putea face rost probabil doar de o camera ccd celestron neximage
acuma nu stiu despre capacitatiile acestei camere.este buna si pentru dso ? |
|
Sus |
|
 |
neox Membru

|
Trimis: 02 Iun 2009 17:46 Download mesaj |
|
|
|
Din pacate nu s-a nventat inca CCD-ul bun si ieftin
Cea mai ieftina optuine care o stiu ar fi un Meade DSI I sa II mai la vreo 200-300 $ in rest toate sar la 1000 sau peste. Ar mai fi cred vreun model de la Starlight Express (seria HX), cel mai ieftin tot cam la 200$. Din pacate toate care sunt ieftine au CCD-uri minuscule, dar probabil suficient pt incepatori.
Celestronul Next image e tot un fel de webcam mai rafinat un pic. A fost conceput pt planete mai mult. Nu cred ca ar avea mai mult succes la DSO decat un Webcam obisnuit. _________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
www.cloudynights.com |
|
Sus |
|
 |
horea_florin Membru

|
Trimis: 02 Iun 2009 17:56 Download mesaj |
|
|
|
mersi neox.atunci cu o camera web de exemplu daca as face poze la m57 s-ar vedea ceva?Stima! |
|
Sus |
|
 |
horea_florin Membru

|
Trimis: 04 Iun 2009 18:17 Download mesaj |
|
|
|
stiu ca respectivele camere ccd sunt cele mai bune pentru astrofoto
dar..daca as avea un aparat foto mai mic...caruia i-as da jos obiectivul ,as putea face ceva la astrofoto? nu ma refer la astrograf ci la toate telescoape
ar iesi mai bine decat cu obiectiv?
Stima! |
|
Sus |
|
 |
|