Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236064 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2870 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Nicu |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
sorin georgescu Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024 Mesaje: 156
Motto: a fi prost e o arta! Localitate: BUCURESTI
|
Trimis: 21 Oct 2024 13:02 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
confirm ca ei nu au nimic pe stoc si asteapta la ora asta sa termine chinezii de jumulit ratze in dosul curtii de la fabrica dupa care sa caute prin cazane ce binocluri le-au mai ramas sa le trimita in Germania (cu dunga albastra, rosie sau fara dunga).
Acest aspect implica situatia unei loterii, adica atunci cand cumperi APM este cum ai trage un loz in plic. Doar ca dureaza deoarece la firma NIMAX li se rupe la greu de clienti si se misca cu viteza unui melc sedat, plus drumul din China pana in Germania si apoi de acolo aici e tare lung!
Deci in cazul asta s-au intalnit junghiul cu tusea (adica "miserupismul" firmei nemtesti si loteria chineza). Putem fi salvati la necaz doar de Sfantul Retur. Cu neajunsul consumarii nervilor si blocarii banilor (care are si un aspect pozitiv, adica nu mai pot fi mancati in timpul asta!)
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1852
|
Trimis: 21 Oct 2024 13:20 Download mesaj |
|
|
|
sorin georgescu a scris: | Doar ca dureaza deoarece la firma NIMAX li se rupe la greu de clienti si se misca cu viteza unui melc sedat, plus drumul din... |
Nimax nu are nimic de a face cu aceasta situatie. Si ei sunt simpli comercianti, la fel ca si Teleskop Service atunci cand vorbim de produsele APM.
Sub umbrela Nimax se gaseste de fapt firmele Optik Pro si Astroshop.
APM are propriul depozit si propriul sistem de livrare, eu iau direct de la ei dupa experienta cu produsele APM cumparate de la Teleskop Service si care sufereau N x retururi iar apoi trebuia sa-l accept ca fiind nou in ciuda vopselei negre de la reparatii care ajungea si pe prisme ( de exemplu).
Astazi APM nu mai avea in depozitul propriu 8x32 ED si au zis ca nici nu stiu deocamdata cand o sa-l primeasca, dar 50% din ce am comandat aveau asa ca azi au trimis pachetul ramanand sa ma anunte cand apare si 8x32.
Apropo de depozite, asta e o parte a depozitului Nimax (Optik Pro+ Astroshop) , daca ati cumparat de la ei pe acolo au trecut instrumentele voastre.
Ce ati face daca ati avea toate instrumentele de pe acele rafturi? 😊
Asta in situatia in care vanzarea ar fi exclusa.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
452.91 kb |
Vizualizat: |
de 3937 ori |

|
|
485.91 kb |
de 3937 ori |

|
|
496.83 kb |
de 3937 ori |

|
|
462.3 kb |
de 3937 ori |

|
|
489.04 kb |
de 3937 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
sorin georgescu Membru

|
Trimis: 21 Oct 2024 14:20 Download mesaj |
|
|
|
de la APM direct, defapt de unde ai comandat? De la site-ul lor direct? (sau altfel, din alta parte?)
https://www.apm-telescopes.net/en
E bine de stiut (avand in vedere ca produsele AMP nu sunt sigilate). Informatia ar fi de folos pentru toata lumea.
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 21 Oct 2024 14:33 Download mesaj |
|
|
|
Da, de acolo, fiecare produs poate fi aruncat in cos, la urma confirmi, vine pe e-mail factura, se plateste cu transfer bancar si te-ai facut cu un APM direct de la mama lui. 😊
Are si interfata in engleza.
Apropo Sorin, APM mai are ceva inele albastre in depozit, cele rosii sunt pe drum.
|
|
Sus |
|
 |
sorin georgescu Membru

|
Trimis: 21 Oct 2024 23:02 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pt informatie, e bine de stiut. Voiam sa cumpar si fratele piticului, adica cel de 6,5X insa mi-a trecut cheful din diverse motive.....
Stie cineva cum sunt Nikon Monarch M5 si M7 ?! Care e diferenta intre M7 si M5 exceptand diferenta de pret ?! Ca din poze par cam la fel si la greutate diferenta e mica (iar diametrele si dimensiunile tot alea, doar ca pretul difera).
PS - cred ca v-ati prins ca boala binoculara se poate agrava cu timpul!
|
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3147
|
Trimis: 22 Oct 2024 08:22 Download mesaj |
|
|
|
Sorin,
Nu stiu daca ai citit topicul meu: "Binoclurile mele comparate intre ele". https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.p...p;start=30
Aici sunt comparatii directe intre binocluri, facute de mine nu din amintiri sau pareri generale, ci cu amandoua binoclurile unul langa altul, in aceleasi conditii. Mai jos ai Nikon Monarch 5 10x42 vs Nikon Monarch 7 10x42. La link sunt și poze cu binoclurile comparate.
tudor a scris: | Monarch 5 10x42 vs Monarch 7 10x42
Dupa Bresser Hunter si grupul de Lacerte imprumutate de la Dbird, am avut ocazia sa compar doar pe timp de zi doi "regi": Monarch 5 10x42 si Monarch 7 10x42
Amandoua instrumentele detin urmatoarele caracteristici "nobile": ED, FMC, Phase Corection, Dielectric Coating.
Constructia si finisajul sunt foarte asemanatoare, cu specificatia ca M7 este cu 5mm mai mic, dar putin mai greu. Culoarea straturilor antireflex difera. M7 are pe obiective o nuanta mov purpuriu, iar M5 o nuanta verde. Pe oculare stratul este asemanator, dar M7 parca are putin mai mult purpuriu. La M7 prismele sunt acoperite cu un strat auriu galbui, iar M5 are stratul antireflex verzui. O alta diferenta importanta este faptul ca M7 are pe obiective si oculare un tip special de strat antireflex mai rezistent la stergere decat straturile normale. Diferenta e evidenta si cand vine vorba de constructia ocularelor. M7 are acularele mai largi si un camp vizual mai mare (6.7* vs 5,5*). Dar pretul platit este o distanta de privire la ocular mai mica (16,5mm vs 18,5mm). De altfel am observat si prezenta unor reflexii interne pe langa pupila de iesire, care sunt putin mai evidente la M7 decat in M5. Cred ca asta e si cauza prezentei in imagine a unei mici reflexii cand privesti cu binoclul in apropierea unei surse de lumina puternice.
Nu am sesizat nici o diferenta intre cei doi "monarhi" cand vine vorba de rezolutia in centru, redarea culorii alb si luminozitatea pe timp de zi. Dar distorsiunea campului pe margini si aberatiile cromatice, sunt parca un pic mai bine controlate la M7. Iar contrar asteptarilor de la un asa camp larg pentru un 10x (6.7 grade) , si rezolutia pe margine la M7 este mai buna. In schimb imaginea prin M5 este un pic mai contrastanta decat prin M7.
Puse una peste alta am observat ca avantajele unui instrument fata de altul se cam neutralizeaza reciproc: camp vizual vs distanta de privire la ocular; aberatii cromatice mai bine controlate vs lipsa reflexii parazite; rezolutie margine mai buna vs contrast mai bun. |
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 22 Oct 2024 08:57 Download mesaj |
|
|
|
sorin georgescu a scris: | ... Voiam sa cumpar si fratele piticului, adica cel de 6,5X insa mi-a trecut cheful din diverse motive.....
|
Ne spui te rog si noua motivele, poate asa mai ajuti niste colegi sa nu-si piarda banii. 😊
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 22 Oct 2024 09:24 Download mesaj |
|
|
|
sorin georgescu a scris: | ..Stie cineva cum sunt Nikon Monarch M5 si M7 ?! Care e diferenta intre M7 si M5 exceptand diferenta de pret ?! Ca din poze par cam la fel si la greutate diferenta e mica (iar diametrele si dimensiunile tot alea, doar ca pretul difera).
|
Conform specificatiilor Nikon, M7 ar avea oculare ce ofera un camp de vedere mai larg ( pictograma cu cei trei copaci) dar si aici sunt exceptii, de exemplu modelul M7 8x42.
In rest, repet, conform specificatiilor, M7 e +/- mici amanunte la fel ca si M5.
|
441.92 kb |
de 3842 ori |

|
|
732.85 kb |
de 3842 ori |

|
Ultima modificare efectuata de catre CristiB la 22 Oct 2024 10:46, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 22 Oct 2024 09:39 Download mesaj |
|
|
|
sorin georgescu a scris: | ..Stie cineva cum sunt Nikon Monarch M5 si M7 ?! Care e diferenta intre M7 si M5 exceptand diferenta de pret ?! Ca din poze par cam la fel si la greutate diferenta e mica (iar diametrele si dimensiunile tot alea, doar ca pretul difera).
|
Conform specificatiilor Nikon, M7 ar avea oculare ce ofera un camp de vedere mai larg ( pictograma cu cei trei copaci) dar si aici sunt exceptii, de exemplu modelul M7 8x42.
In rest, repet, conform specificatiilor, M7 e +/- mici amanunte la fel ca si M5.
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 23 Oct 2024 22:17 Download mesaj |
|
|
|
Nu mai deschid alt topic pentru ca face parte din familie.😊
APM 6,5x32 ED CF, este cel mai mic binoclu pe care l-am avut pana acum. Dar e simpatic foc!
Are aceleasi obiective ED FCD1 de la Hoya ca si binoclul 8x32 prezentat in acest topic. E dat ca avand un camp de 9,3° si o putere de marire de 6,5x.
In realitate baietii care se pricep au gasit urmatoarele valori:
Diametru obiectiv (măsurat): 32 mm
Mărire (conform specificațiilor): 6,5 x
Mărire (măsurată): 6,7 x
Pupila de ieșire (conform specificațiilor): 4,9 mm
Pupila de ieșire (măsurată): 4,6 mm
Relief ocular tehnic (măsurat) : 23 mm
IPD (măsurat): 53 – 72 mm
RFOV (conform specificațiilor): 9,3 grade = 163 m
RFOV (măsurat): 9,1 grade = 159 m
AFOV (măsurată): 59 de grade
A venit extrem de bine impachetat, parca l-au adus pe palme. Si in interior am gasit o noua metoda de a fixa cutia binoclului. Doua pungi cu ceva moale in interior ce se muleaza perfect pe conturul cutiei
Dupa cum se vede si in fotografii e clar ca nu l-a mai atins absolut nimeni pana acum, nu am gasit nici cea mai mica cuta pe ambalajele interioare.
Asta e deasemenea o premiera. Dar doar pentru ca pana acum nu luam direct de la ei.
Prima proba vizuala a lasat o impresie pozitiva, am putut citi usor scrisul ce aparea pe ecranul unui televizor aflat intr-un apartament din blocul vecin. Imaginea e clara ca si cristalul fara exagerare, culorile impresionant de vii.
Diferentele cele mai mari fata de variante 8x32 e ca acest 6,5 x32 are focalizare centrala…si o noutate absoluta pentru mine in ceea ce priveste APM, ocularele sunt dotate cu mecanism click-stop cu 4 pozitii iar gumele acestora dupa cum se vede in fotografii sunt din alta clasa, de o alta calitate, aspect si functionalitate. Singurul dezavantaj pe care l-am gasit e ca incape cam greu nasul intre ele. 😊
Tot ansamblul ocular in sine e mai mare in dimensiune decat obiectivul, si chiar si numai sticla ocularului are aproape acelasi diametru ca obiectivul.
Are inele albastre si conform dialogului de mai jos e pentru barbati. 😊
Doi bebelusi la cresa:
- Tu ce esti, baiat sau fata?
- Baiat.
- Dar de unde stii?
- Daca iese infirmiera îti arat.
Iese infirmiera, la care acesta îsi ridica paturica:
- Uite, am sosetute albastre.
|
446.66 kb |
de 3742 ori |

|
|
412.88 kb |
de 3742 ori |

|
|
483.81 kb |
de 3742 ori |

|
|
459.15 kb |
de 3742 ori |

|
|
457.05 kb |
de 3742 ori |

|
|
467.91 kb |
de 3742 ori |

|
|
453.71 kb |
de 3742 ori |

|
|
484.71 kb |
de 3742 ori |

|
|
456.16 kb |
de 3742 ori |

|
|
460.58 kb |
de 3742 ori |

|
|
476.1 kb |
de 3742 ori |

|
|
448.09 kb |
de 3742 ori |

|
|
449.44 kb |
de 3742 ori |

|
|
451.81 kb |
de 3742 ori |

|
|
458.1 kb |
de 3742 ori |

|
|
1.36 MB |
de 3738 ori |

|
|
901.94 kb |
de 3738 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 565
|
Trimis: 24 Oct 2024 07:25 Download mesaj |
|
|
|
Macar daca luai varianta cu reglaj individual la focus. Asta are trei parti tipic China: capac ax central, rotita focus, brate oculare; toate parca sunt luate de la alt binoclu gen Auriol si puse la acesta....chiar nu-mi place. De ce nu ai luat varianta IF?
|
|
Sus |
|
 |
sorin georgescu Membru

|
Trimis: 25 Oct 2024 11:08 Download mesaj |
|
|
|
cristib, sa-l stapanesti sanatos!
In primul rand sa iti raspund la intrebare - eu am renuntat la comanda pentru cel de 6,5X cu reglaj independent (deci celalalt) deoarece am fost informat ca e mai slab decat actualul 8X si pentru ca cei de la Astroshop.ro m-au ignorat aproape o saptamana. Adica am platit din cont la initierea comenzii, plata s-a executat la banca si aparea ca "in asteptare". Pe site in cont logat NU aparea nici o comanda noua. Adica am efectuat online o comanda, am platit si...... nu exista nimic in cont logat pe site si nici un e-mail nu am primit! Adica practic comanda mea nu exista. Doar plata exista in aplicatia cu care vad contul din banca, aflata pe lista "in asteptare" (pentru NIMAX). Cand o plata apare asa, banii nu ii mai ai, sunt blocati "in asteptare". Deci pe scurt, sunt dati.
Dupa 2 zile am scris email, am primit raspuns automat ca s-a inregistrat mesajul si ca voi primi un raspuns in viitor. Nu am primit nici un raspuns.
Dupa 4 zile am scris un mesaj direct on-line pe site-ul Astroshop.ro - acesta s-a dus cu confirmare pe site (nu in email). Nici dupa asta nu am primit nici un raspuns.
Dupa 6 zile am scris din nou email si am pus in CC adresa gasita pe net de la NIMAX Germania (site-ul lor).
De data asta am primit un email cum ca nu e in stoc si se asteapta in curand sa vina, ca e pe drum, si sa caut in SPAM...... Am cautat in SPAM si in mama SPAM-ului (dar cautasem de la inceput, ca stiu problemele astea), NU EXISTA NIMIC. In acest mesaj mi s-a scris ca aceasta comanda e inregistrata si brusc, atunci, a aparut si in contul din site (verificasem cu 1 ora inainte cand am scris emailul trimis in CC si la NIMAX - deci dupa 6 zile nu exista). Dar partea pozitiva, comanda era cu data platii. La banca plata era si dupa 1 saptamana "in asteptare" (dar in acest email imi scria si ca plata va fi executata cand va exista confirmarea primirii noului stoc care e pe drum).
A doua zi am primit o informatie (de la cineva care se pricepe super mega bine in domeniu) ca versiunea 6,5X (IF) nu este la fel cu cel de 8X (care face subiectul topicului de fatza) si ca nu e la fel de bun si ca probabil il voi tine degeaba ca nu-mi va veni sa-l utilizez avand pe acest 8X minunat. Dupa cum stim, APM e un fel de "loz in plic" si modelele care par "surori" nu au nici un grad de rudenie! Eu am patit asta si cu 12x50 care este copil adoptat in familia lui 10x50 si 7x50. Cred ca ar trebui sa scriu si un review negativ, ca vorba ta, sa stie lumea!
In urmare le-am scris ca anulez comanda si mi-au anulat-o.
Si acum va intreb si pe voi...... Cum va simtiti cand faceti o comanda on-line, alegeti sa faceti plata pe loc si nu apare nici o urma a comenzii efectuate, nici in cont pe site, nici un e-mail, nimic ?! Si dupa aia le scrieti si nu primiti nici un raspuns! Si abia dupa 6 zile la al treilea mesaj apare si comanda inregistrata si raspuns!? Adica stati aproape o saptamana cu banii luati (blocati) fara macar sa aveti confirmarea comenzii! Ce parere aveti ???
...Probabil in viitor vom cumpara direct din China si vom sti o chestie, ca tot atat (sau mai putin vom astepta) si tot la fel de "loterie" va fi.....
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 25 Oct 2024 11:30 Download mesaj |
|
|
|
Bineinteles ca asa ceva nu e placut, nimeni nu isi doreste astfel de situatii, insa exact in acelasi timp ca si tine am patit exact la fel cu cei de la APM dar eu am dat telefon si m-am lamurit repede care e treaba. Cred ca e acelasi motiv si in cazul tau deoarece Astroshop astepta si ea sa-i vina binoclurile de la APM, iar mie mi-au spus ca transportul e prin vama si asteapta sa-i faca actele. Avand in vedere acest lucru Astroshop era in plop cu oferirea de informatii clientilor, pentru ca insusi APM habar nu avea cand le da marfa din vama. Iar pentru ca la vama dureaza cateva zile pana cand se rezolva tot, firmele de profil, si nu numai Astroshop, au ,,tacut" malc o perioada sperand ca cei ce comanda vor astepta cuminti. Iar asta e exact perioada care te-a nemultumit. Si eu am primit astazi o confirmare cum ca imi dau banii inapoi pe ce nu au avut in stoc.
Urarile din pacate nu le pot accepta. Pentru ca nu imi incapea nasul intre oculare si nu puteam sa ajung cu ocularele la ochi indiferent cum il setam am preferat sa mergem pe o cale amiabila, adica retur. 😊
|
|
Sus |
|
 |
sorin georgescu Membru

|
Trimis: 25 Oct 2024 12:17 Download mesaj |
|
|
|
cristib, nu ai scris mare lucru despre acest 6,5x cu focus central. Totusi, din punct de vedere optic cum ti s-a parut? Ma refer la senzatii, de exemplu cum ti se pare aFOV-ul ?! Pare mare, pare normal la ce te-ai astepta? Si mai ales o intrebare - campul (marja) de claritate cum ti s-a parut? Trebuie tot timpul sa reglezi din focusul central sau reglat rar se vede clar peste tot ? Adica asa un scurt, mic review. Inteleg ca nu ti-a incaput nasul, posibil sa nu fi putut tine corect la ochi, dar asa ca o curiozitate, e petarda, e mediocru, e branza buna in burduf de caine sau e bun ?
Eu sunt in asentiment cu Cristian Kata, din poze pare frate cu Auriol de la LIDL. Este facut integral de plastic asa cum pare sau e numai o aparenta falsa in poze? Al meu de 8x ai vazut chiar si din foto puse de mine, pare de lux ca materiale si e in mare parte metalic. Asta cu FS la bratele pentru cracanare, zona focusului central pare complet din plastic "de Auriol". Si din pozele tale nu se vede coatingul daca e rosu movuliu ca la al meu, daca.... exista sau nu, daca e verde sau cum e ? Al meu e destul de intens colorat in rosu cu tenta movulie pe ambele parti.
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 25 Oct 2024 13:13 Download mesaj |
|
|
|
sorin georgescu a scris: | ... nu ai scris mare lucru despre acest 6,5x cu focus central. . |
Nici nu aveam cum sa scriu prea multe. Pentru a raspunde la o parte din intrebari ar fi trebuit sa pot forma cu cele doua tuburi ale binoclului o imagine/ linie a luminii care sa corespunda cu ochii mei. Pentru asta ar fi trebuit sa zdrobesc nasul, asa ca nu stiu cum e imaginea reala a acestui binoclu, iar o parere data asa din varful nasului cum am facut in prima postare despre acest binoclu nu are nici o valoare.
Plasticaraie nu e, singurele componente non-metal sunt cauciucurile de pe oculare, o parte din roata de focusare, acoperirea de piele sintetica de pe corp si bineinteles sticla ocularelor si a obiectivelor (+ dopurile de la suruburile exterioare). Cat plastic o avea in interior nu stiu.
Dar nu imi tine cu nimic de cald ca e din metal atat timp cat nu pot sa-l folosesc normal. Cine stie, poate nasul chinezului ce l-a proiectat incapea dar a uitat ca cel european e ceva mai mare.
In rest aceeasi constructie stil chinezesc care iti ofera mereu surprize (neplacute). Daca e sa-mi dau o parere de ansamblu as putea spune ca e pacat de componentele de la Hoya, ar putea fi folosite pentru o cauza mai buna, iar in cazul in care cineva are deja un binoclu de dimensiuni asemanatoare sfatul meu ar fi sa economiseasca banii de pe acest 6,5x32 pentru o apertura viitoate mai mare si pentru o firma mai serioasa.
Acum am inteles intentiile lui Markus, vrea sa ia ochii pietei cu obiective foarte bune, dar sa investeasca cat mai putin in restul, insa asa nu merge mult timp. De asta la el garantia e 2 ani iar la altii mai seriosi 10 sau 30 de ani.
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|