Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233927 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
lefmir Membru

Data inscrierii: 06 Dec 2015 Mesaje: 136
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6850
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 06 Mar 2016 21:37 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
E putin probabil sa gasesti un focuser care sa se potriveasca. Si iti spun asta pentru ca, daca tu acum ai cursa de 25cm, plus prisma poro care mai adauga niste centimetri, cel putin cat o diagonala de 1,25'', daca nu mai mult, ar trebui sa gasesti un focuser cu o cursa tot de 25 cm. Eu nu tin minte sa fi vazut un focuser asa lung, pe standard 1,25''. In plus, trebuie sa se potriveasca si pe tub.
Cel mai bine incerci sa vezi cam la ce distanta e intins focuserul actual cand e la infinit. si pe urma te decizi.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
lefmir Membru

Data inscrierii: 06 Dec 2015 Mesaje: 136
|
Trimis: 07 Mar 2016 00:54 Download mesaj |
|
|
|
am masurat asta chiar azi: e la aproximativ 7cm cu tot cu partea care se regleaza cu cremaliera + oglinda diagonala.
Cred ca a fost facut si pentru observatii de aproape; am reusit sa pozez o vrabie la nici 7m in prunul din spatele casei pe fereastra.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
685.39 kb |
Vizualizat: |
de 1724 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5152
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 07 Mar 2016 02:21 Download mesaj |
|
|
|
Da, pentru observatii/instrumente terestre, cu cat obiectul este mai aproape, cu atat planul focal se muta mai in spate si-ti trebuie o cursa mai mare, mai ales la focale mai lungi.
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|