| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 237395 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2890 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: popraul |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
sorin georgescu Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024 Mesaje: 168
Motto: a fi prost e o arta! Localitate: BUCURESTI
|
Trimis: 25 Oct 2025 20:52 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
tudor | Citat: | | Pt observatii astronomice DSO merge din mana in reprize scurte | poate daca nu bei cafea! Problema este ca dupa cateva cafele nu merge nici pe trepied deoarece iti tremura capul.
Eu nu reusesc nici cu 10x, vad numai linii albe. Cand bate vantul si un 8x e prea mult pt mine.
... A trecut vara si nu am cunoscut pe nimeni de pe forumul asta astronomic, macar sa fi mers si eu la observatii pe tarla noaptea, nu deranjam pe nimeni. Dar nu am prins.... Asa sa ma duc de nebun mi-e ca dau de caini, gropi, poate ma alearga paznicii de culturi agricole, garantat am o rafuiala si cu tantarii.... Habar nu am la stele, nu disting nimic pe cer cand ma uit in rare ocazii. Vad o gramada de stele si atat, ma uit si nu pricep. Mereu ma intrebam despre ce vorbiti voi aici cu stele duble si galaxii si alte alea ca eu desi mai am si vreo doua lunete (cu magnificatie mult peste binocluri) nu fac nici o diferenta. M-am mai uitat de unul singur la Jupiter ca asta e mare si eventual Saturn ca mi le gaseste telefonul pe unde sunt dar sa-mi dau eu seama ca un biet punct de lumina e stea sau galaxie... sau stea dubla.... nu reusesc. Cred ca vad si una normala dubla si chiar tripla daca dardai de frig cu jucaria in mana.....
PS - ca tot am vorbit de viata.... Cu timpul am invatat ca nu exista ieftin si bun dar poate exista scump si prost. Am mai invatat ca in general preturile nu sunt de florile cucului si ceea ce costa mult e in general de calitate. Cred ca Swaro daca nu ofereau calitate reala nu puteau sa tina preturile asa sus. Exista destui snobi care cumpara ca e pomul laudat, dar treaba asta nu tine mult, daca produsele nu ofera calitate reala pana la urma vanzarile se prabusesc in faliment.
Cat ii priveste pe chinezi, as putea emite o parere destul de avizata deoarece sunt cumparator chinezofil. Deci, in astia nu se poate avea incredere, e loterie la orice.
Chiar si la alea mai bune ale lor, tot loterie este. Mai au ei mult si bine pana sa-i ajunga pe japonezi din urma. Si cred ca nici nu vor reusi vreodata. Pentru mine japonezii sunt o referinta a calitatii si seriozitatii.
Din pacate azi piata nu mai cere calitate, cere "ieftin si bun". E vorba de oameni, de cumparatori, de educatia lor la modul general. Desi am alergat si eu dupa "ieftin si bun" si chiar am avut noroc de cateva ori (si de multe ori, nu!), mi-am dat seama de e o vorba mare - decat multe, ieftine si proaste, mai bine unul scump, dar bun! Si mi-am mai dat seama ca banii se duc mai repede pe "multe, ieftine si proaste", marile cheltuieli sunt facute dintr-o gramada de mici cheltuieli si nu din unice mari cheltuieli. Si la mancare e la fel, decat mult si prost, mai bine putin dar bun. Insa probabil societatea asta de consum ne induce un fel de lacomie si megalomanie.
|
|
| Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3218
|
Trimis: 26 Oct 2025 06:51 Download mesaj |
|
|
|
Sorin,
Păi vorbim la telefon când vom ieșii in afara Bucurestiului.
Sunt de-acord in legătură cu "decât multe ieftine și proaste mai bine unul scump și bun".
Totusi dacă cineva vrea doar un instrument pt observatii natura și astronomie, fără pasiune in optica si echipament, un binoclu chinezesc ieftin dar decent ii poate sluji cu brio observatiilor. Dar ce ne facem daca pofta vine si mâncând și va vrea ceva mai bun? atunci ajungem iar la concluzia adevărata ca "decât multe ieftine și proaste mai bine unul scump și bun". Iar dacă pofta nu vine atunci respectivul rămâne mulțumit de instrument și cu banii în buzunar
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1964
|
Trimis: 26 Oct 2025 08:06 Download mesaj |
|
|
|
| tudor a scris: | .. Dar ce ne facem daca pofta vine si mâncând și va vrea ceva mai bun? atunci ajungem iar la concluzia adevărata ca "decât multe ieftine și proaste mai bine unul scump și bun". Iar dacă pofta nu vine atunci respectivul rămâne mulțumit de instrument și cu banii în buzunar |
Va suna cunoscut? 😀
|
|
| Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3218
|
Trimis: 26 Oct 2025 08:16 Download mesaj |
|
|
|
Da, îmi sună cunoscut pentru că si tu împreună cu majoritatea de aici suntem "mușcați" de patima asta binoculara, și pentru că mai toți de aici am gustat la un moment dat din ceva mai bun!
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 26 Oct 2025 14:05 Download mesaj |
|
|
|
| sorin georgescu a scris: | | ... Cred ca Swaro daca nu ofereau calitate reala nu puteau sa tina preturile asa sus..... |
Apropo, firma mai sus citata are chiar preturi mici in comparatie cu concurenta. Asta daca ramanem obiectivi si principalul criteriu ramane calitatea.
Exista aici pe forum un user numit Zoth.
El joaca in cazul binoclurilor acelasi rol pe care il joaca apometrele din casele noastre.
Intrebati-l pe el cate binocluri am cumparat si cate am mai pastrat. Stie mai bine si mai precis decat mine. 🙂
Sorin are cumva dreptate, mai am doar un japonez si doi austrieci. Nu dau nume ca iar ma stric cu moderatorii.
Calitatea chiar conteaza.
Si Loganul si Ferrariul te duc in acelasi loc. Insa conteaza cum.
|
|
| Sus |
|
 |
mmarin Membru

Data inscrierii: 07 Ian 2014 Mesaje: 296
|
Trimis: 26 Oct 2025 16:50 Download mesaj |
|
|
|
| CristiB a scris: |
Si Loganul si Ferrariul te duc in acelasi loc. Insa conteaza cum. |
Î-hâ! Dacă îmi permit o singură mașină, garantat o să cumpăr una în care cu greu încap doi adulți cu înălțimea peste medie, cu un motor însetat și zgomotos, cu garda la sol de 2,5cm și un portbagaj în care cu greu încap două topuri de hârtie de scris... Mai las-o-n sânge!
|
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 26 Oct 2025 17:30 Download mesaj |
|
|
|
| Tre' sa fii foarte prost ca sa nu intelegi analogia.
|
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5215
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 26 Oct 2025 17:53 Download mesaj |
|
|
|
| Cel mai probabil, foarte proasta analogia.
|
|
| Sus |
|
 |
mmarin Membru

Data inscrierii: 07 Ian 2014 Mesaje: 296
|
Trimis: 26 Oct 2025 18:00 Download mesaj |
|
|
|
| CristiB a scris: | | Tre' sa fii foarte prost ca sa nu intelegi analogia. |
Așa-s io, mai sărac cu duhu'. Dacă aveam mintea lu' Jay Leno aveam și io o hală plină de mașini. Pardon, benoacle!
|
|
| Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 634
|
Trimis: 26 Oct 2025 18:02 Download mesaj |
|
|
|
| CristiB a scris: | | sorin georgescu a scris: | | ... Cred ca Swaro daca nu ofereau calitate reala nu puteau sa tina preturile asa sus..... |
Si Loganul si Ferrariul te duc in acelasi loc. Insa conteaza cum. |
In filme poate ca e asa cum zici tu, in realitate si mai ales Romania, Ferrariul o sa te duca doar in oras pe strazi bine asfaltate si cam atat...pardon, te duce si in service daca incerci ceva extra urban, iar Loganu o sa te duca aproape oriunde , deci nu te duc amandoua in acelasi loc! Exista totusi un loc unde te duc amandoua (chiar toate te duc acolo), se numeste service si conteaza nu cum te duc acolo ci cum te duci de acolo, dpdv financiar, deci daca faci analogie ferrari/swarovski, rezulta ca swarovski e mai mult pt oras/poze/impresie, dar cand da de greu...cad hainele de pe el si ramane in pielea goala din cauza vesmintelor eco. Deci nu se potriveste filmul cu realitatea .
|
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 26 Oct 2025 18:22 Download mesaj |
|
|
|
Kata de la tine ma asteptam la mai mult. 🙂
Atunci sa revenim la oile noastre, hai sa comparam un Zeiss Victory cu un Auriol( Auriol e chinezesc , deci suntem on-topic).
Amandoua sunt ,,masini".
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
41.3 kb |
| Vizualizat: |
de 158 ori |

|
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
46 kb |
| Vizualizat: |
de 158 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 26 Oct 2025 19:28 Download mesaj |
|
|
|
NU! De la mine nu te asteptai la mai mult, doar tu ai fost singurul care ti-ai exprimat parerea referitor la capacitatile mele de a evalua un binoclu, nu? Asta nu e o problema si nici macar nu e ceva pt care sa se supere cineva, dar atunci te rog sa ramai constant ca sa ai credibilitate, nu pot fi azi prost si apoi competent la scurt timp , deci de nu ta astepta de la mine la nimic mai mult, nu sunt eu mai competent decat altii.
|
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 26 Oct 2025 19:39 Download mesaj |
|
|
|
| Competent esti, si inca cum, dar iti sta aroganta in fata.
|
|
| Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 26 Oct 2025 19:47 Download mesaj |
|
|
|
Noa hai amu....
|
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9716
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|