Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
cluci Membru

Data inscrierii: 14 Oct 2005 Mesaje: 300
|
Trimis: 21 Apr 2012 11:36 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
O sa vin si eu cu o statistica pentru Brasov. Aici avem un mic club in care in principiu pot zice ca sunt cam 5 oameni activi. Prin activi inteleg ca participa in mod constant la actiunile si proiectele clubului si se implica activ in ceea ce facem (nu ca asta ar fi singurul criteriu dar nu am alte informatii relativ la amatori izolati de club care sa aiba ceva rezultate.. deci clar informatia e cumva limitata). Din cei 5 oameni unul nu este de fapt din Brasov ci din Sfantu Gheorghe.. deci daca vrem sa calculam raportul de astronomi raportat la populatie probabil ar fi corect sa insumam cele doua orase ( adica aproximativ 279.000 + 62.000 locuitori = 341.000 ).
Avem insa o lista locala de discutii pe care sunt 26 de membrii majoritatea insa nu participa la discutii.
Exista si 2-3 membrii care probabil ar fi activi (unul dintre ei chiar a fost o perioada ) dar momentan din diverse motive nu participa sau participa f rar la proiectele noastre. De asemenea mai sunt cel putin 3 oameni care au instrumente dar care nu au participat pana acum la activitatile noastre si nici nu stiu exact daca folosesc constant sau nu instrumentele (am vorbit de 1-2 ori pe mess doar).. deci probabil se incadreaza tot in categoria de "amatori de astronomie".
In mod cert insa , desi in ultima vreme clubul incearca sa-si faca ceva publicitate exista probabil si pasionati care nu ne cunosc sau nu ne-au contactat si poate au ceva activitate, deci statistica are si un dram de incertitudine.
In mare insa se pare ca suntem pe aproape de raportul estimat de 1 / 100.000 de fapt mai exact ar iesi 1 / 70.000 in cazul nostru.
Luci _________________ https://www.researchgate.net/profile/Lucian-Curelaru
https://www.minorplanetcenter.net/db_search/show_object?utf8=%E2%9C%93&object_id=574300
http://www.euronear.org/ |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 21 Apr 2012 12:39 Download mesaj |
|
|
|
Nu cred ca numarul conteaza ci calitatea.
Iar faptul ca suntem putini nu trebuie sa mire pe nimeni cata vreme televizorul tine oamenii ocupati de dimineata pana seara. Mai nou ii face concurenta internetul si, mai ales, Facebook-ul asa ca eu cred ca zilele televizorului sunt probabil numarate  _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
cluci Membru

|
Trimis: 21 Apr 2012 12:47 Download mesaj |
|
|
|
Cam asa e.. chiar ma gandeam dupa ce am scris mesajul ca si intre cei descrisi de mine exista situatii cumva diferite. Cei activi nu sunt egali unii cu altii.. unii se implica mai mult ( ca timp sau initiativa ) .. altii mai putin .. unii in anumite moduri .. altii in altele.. unii sunt mai incepatori .. altii mai experimentati.
Apoi si cei care sunt "inactivi" pot fi separati in subcategorii.. sunt unii care doar se uita pe cer din cand in cand sau vin la cate o actiune de popularizare.. sunt altii care isi cumpara un telescop si incearca ceva mai mult chiar daca nu se ocupa cu ardoare de chestia asta... deci e un pic greu de cuantificat.
Poate ar trebui sa dam un fel de note dupa rezultatele concrete obtinute de persoane sau grupuri cumva insa ponderat cu imporatanta sau impactul acelor rezultate. _________________ https://www.researchgate.net/profile/Lucian-Curelaru
https://www.minorplanetcenter.net/db_search/show_object?utf8=%E2%9C%93&object_id=574300
|
Sus |
|
 |
UFO Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012 Mesaje: 1049
|
Trimis: 21 Apr 2012 14:02 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9514
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 21 Apr 2012 18:39 Download mesaj |
|
|
|
Erwin
Eu particip in fiecare Duminica la slujba religioasa (cel putin ma straduiesc sa fac asta) si te asigur ca niciodata ,dar absolut niciodata nu am auzit in nici o predica nici cea mai mica aluzie la Astronomie.
Te rog pe tine ca prieten ,si pe alti colegi-membrii ai Forumului care au aceasta tendinta, sa nu va lasati antrenati in campaniile de denigrare initiate de Oculta.
In alta ordine de idei,de mai multi ani si eu am ajuns la un raport estimat de un astronom amator /100.000 de locuitori,pentru Romania.
Cred ca Teo a exprimat foarte bine o parere despre ''astronomul amator'' pe care o impartasesc si eu.
Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 21 Apr 2012 19:13 Download mesaj |
|
|
|
Off topic?
Erwin a scris: | ... Dar nu uitați că avem și cele mai multe biserici ... |
O sa sar in apararea lui Erwin Numarul bisericilor din aceasta tara nu reflecta nivelul de religiozitate al romanilor ci doar nivelul de dezvoltare a unei institutii (in cazul acesta al bisericii ortodoxe ca asta e majoritara). Si dupa parerea mea, cu cat o institutie bisericeasca e mai dezvoltata cu atat creste distanta pana la Dumnezeu pentru simplul motiv ca sunt mult prea multi intermediari in cale Pe de alta parte exista o tendinta puternica a unei parti a credinciosilor ortodocsi de a aluneca spre fundamentalism pe masura ce bazele institutiei se clatina. Iar in cadrul fundamentalismului numai despre stiinta nu se poate vorbi (incluzand astronomia aici). |
|
Sus |
|
 |
cluci Membru

|
Trimis: 21 Apr 2012 19:43 Download mesaj |
|
|
|
UFO a scris: | Nu e necesar să dăm note. Realizările, observațiile trimise sau publicate, vorbesc de la sine. Eu am numit categoria aceasta : Premium.
Și estimez că avem 10 ~ 15 astronomi amatori adevărați - în sensul de astronomi amatori ce fac observații utile pentru un anumit scop. Am inclus în categoria Premium și fotografiile de exceptie. |
Pai ceea ce vroiam sa spun este ca si realizarile astea pot fi de diverse categorii si implica un nivel diferit de implicare. De exemplu la foto.. sunt astronomi care fac cateva poze (ceea ce e ceva fata de a nu face nimic sau a nu incerca).. sunt altii care fac sute sau mii de poze si din ele rezulta cateva f bune apreciate la nivel local.. sunt altii care lucreaza si mai mult si ajung sa aiba poze care apar in reviste sau pe site-uri specializate ca poza zilei sau ceva de genul asta.... e o diferenta intre ei destul de mare intre ei ca nivel de implicare si munca depusa.
Sau la capitolul observatii utile e aceeasi situatie.. poti sa te implici mai mult sau mai putin in treaba asta si rezultatele sunt pe masura.. de la raportarea unor observatii vizuale, la observatii continand masuratori exacte raportate in diverse reviste de astronomie de nivel mediu pana la rezultate exceptionale publicate in reviste de prestigiu. Si intre aceste categorii e o diferenta mare de implicare si cantitate de munca...
Intr-adevar poate nu e nevoie de un asemenea nivel de detaliu dar daca tot facem un sodaj eu personal as fi fost curios sa vad si o cuantificare mai fina...
Luci _________________ https://www.researchgate.net/profile/Lucian-Curelaru
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4203
|
Trimis: 21 Apr 2012 20:34 Download mesaj |
|
|
|
Ce legatura este intre Biserica Ortodoxa - ca institutie sau ca altceva - si numarul astronomilor amatori sau a amatorilor de astronomie din Romania?
O rugaminte, nu mai confundati lucrurile... Altele sint motivele reale si se vad foarte clar chiar pe forumul asta si pe multe dintre topicurile lui...  _________________ Telescoape: SW MC 127 Virtuoso GTi; Orion StarBlast 6
Oculare: TS Zoom Deluxe 7-21, SW Apo-Zoom 8-24, PL 40
Binocluri: Omegon 20x80, APM 16x70ED, Nordlicht 10x50, Minox 10x42, IOR 7x40, БПЦ5 8x30, CZ 6x30 |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9694
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 21 Apr 2012 23:31 Download mesaj |
|
|
|
Scuze de offtopic, retrag orice afirmație în afara topicului! N-aveam nicio intenție să abat discuția, era o simplă constatare a unei realități evidente. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
UFO Membru exclus

|
Trimis: 22 Apr 2012 00:02 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 22 Apr 2012 07:09 Download mesaj |
|
|
|
Numarul astronomilor amatori nu are nici o legatura cu Biserica, sa fim seriosi. _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
UFO Membru exclus

|
Trimis: 22 Apr 2012 08:29 Download mesaj |
|
|
|
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2011 Mesaje: 473
|
Trimis: 22 Apr 2012 09:58 Download mesaj |
|
|
|
Nici biserica ortodoxă nu e chiar "ușă de biserică", dar observ că și marxismul a lăsat urme adînci... _________________ Celestron C8 SGT XLT Advanced GOTO
Nikon D7000 |
|
Sus |
|
 |
UFO Membru exclus

|
Trimis: 22 Apr 2012 10:59 Download mesaj |
|
|
|
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2011 Mesaje: 473
|
Trimis: 22 Apr 2012 11:13 Download mesaj |
|
|
|
Eu nu înțeleg ce are sula cu prefectura, respectiv, numărul de astronomi amatori cu numărul de biserici.
Dacă mă gîndesc la ruși, care sînt tot ortodocși, sînt mai religioși decît românii, dar cu toate acestea au o mulțime de astronomi amatori, ceva nu se leagă în analogia astronomi-catedrale-mîntuire.
Cît despre marxism, acesta ne-a influențat în sens ateu volens-nolens. Subconștientul nostru este îmbîcsit. Însăși negarea vehementă a componentei spiritual-mistice a omului este o dovadă. Iar ceea ce mă amuză, este glisarea subtilă spre mistica științifică și predicile atee întru dreapta credință materialistă.
Over and out! _________________ Celestron C8 SGT XLT Advanced GOTO
Nikon D7000 |
|
Sus |
|
 |
|