| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
ZENDOW Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2010 Mesaje: 476
Motto: Analfabetii au avantajul ca nu fac greseli de ortografie. Localitate: TG.JIU
|
Trimis: 22 Apr 2012 18:17 Download mesaj |
| Titlul subiectului: cateva roiuri |
|
|
|
Ai dreptate Nobody, am stacat expunerile RAW in TIF si la conversia in JPEG am pierdut de tot culorile(nu le-am gasit nici pe jos!).
Ultima expresie e de bine ca eu sunt generatia care studia limba rusa la obligatoriu!?
_________________ NDan
ED100 APO ,CG5-GT, binoclu Karl Zeiss Jena 10x50W Jenoptem |
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5310
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 22 Apr 2012 18:54 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Cu ce program ai facut conversia ? Daca ai avut culori (naturale) inainte de conversie, mai mult ca sigur, ai ales o optiune care a transformat totul in spatiul B/W (black & white - alb/negru).
Ceva nu este foarte clar la ce ai precizat: "o achizitie de 45 de minute". Asta inseamna o singura expunere de 45 de minute (trebuia sa-mi dau seama ca nu-i asa). Si la o singura expunere nu poate fi vorba de stacare. Cred ca e bine sa precizezi, de fiecare data, toate detallile.
Scuze de adjectivul englezesc, sunt obisnuit sa ma exprim astfel, deformare profesionala.
Outstanding, in acest context, inseamna ceva iesit din comun, remarcabil, in sens "mai mult decat" pozitiv.
|
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 22 Apr 2012 19:38 Download mesaj |
|
|
|
Nici nu trebuie sa mai cautati culorile .
Dl. Nicolcioiu vrea sa migreze catre un CCD mono si acum isi face mana!
Are foarte mare potential poza.
Tiff-ul final prezinta culori?Daca da, probabil la conversie aveti o bifa pusa unde transforma imaginea in B&W (черно-белый)...
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
ZENDOW Membru

Motto: Analfabetii au avantajul ca nu fac greseli de ortografie. Localitate: TG.JIU
|
Trimis: 25 Apr 2012 22:25 Download mesaj |
|
|
|
Am reusit sa gasesc culorile!
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
1017.32 kb |
| Vizualizat: |
de 6451 ori |

|
_________________ NDan
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 25 Apr 2012 23:07 Download mesaj |
|
|
|
Desi roiurile globulare sunt cele mai grele obiecte ale astrofotografiei (parerea mea) .... aceasta este una dintre cele mai bune poze poze de pe aici facuta la astfel de obiecte.
Felicitari mele!
Din cate vad aveti un instrument cu optica foarte buna si colimarea de asemenea. Desi nu folositi un corector, avand un cip destul de mare, stelele au un profil foarte bun la marginea campului surprins pe senzor
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
ZENDOW Membru

|
Trimis: 29 Apr 2012 02:29 Download mesaj |
|
|
|
Noaptea de 27-28 aprilie a fost folosita pentru o sedinta astrofoto prelungita impreuna cu Marian Achim intr-o locatie rurala destul de buna.
Din pacate am disipat resursele pe 3 obiecte reusind sa adun doar cate 60 de minute pentru fiecare, Luna fiind prezenta destul de mult pe cerul noptii.
Am realizat ca ED 100 este o lunete foarte buna dar raprtul F/D este destul de mare si cere expuneri foarte lungi, asa ca se impune folosirea unui reductor de focala care a conduca la acumularea de detalii intr-un timp de expunere rezonabil.
M63 , M16 si NCG4565 din fotografiile atasate sufera la capitolul detalii datorita celor expuse mai sus
|
42.26 kb |
de 6365 ori |

|
|
88.26 kb |
de 6365 ori |

|
|
27.86 kb |
de 6365 ori |

|
_________________ NDan
|
| Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2930
|
Trimis: 30 Apr 2012 16:24 Download mesaj |
|
|
|
Cateva globulare: M13&M92 din Hercule, M53 si M5(acesta ar trebui sa iasa mai bine la magnitudinea lui, dar l-am filmat cam tarziu-02AM-,pozitia lui fiind aproape de zenit, cureaua de transmisie pentru ALT a inceput sa patineze si mi-a stricat filmarea. Plus ceva probleme la focusare sau condens pe oglinzi sau senzor. Am salvat doar 50 cadre cat de cat bune.)
Am incercat de cateva ori M63, dar fara o transparenta f.buna nu pot face nimic cu setup-ul meu. In Busteni este putina ceata mai tot timpul(datorita Prahovei) ce amplifica poluarea luminoasa.(de fapt la o transparenta absoluta-in vid- nici nu mai conteaza sursele de lumina, Luna sau Soare,--Hubble's conditions--).
Setup: Dobson 150/1200+cctv cam Samsung SCC-A2333(sens-up x256).
|
168.74 kb |
de 6301 ori |

|
|
159.29 kb |
de 6301 ori |

|
|
145.76 kb |
de 6301 ori |

|
|
147.77 kb |
de 6301 ori |

|
|
135.06 kb |
de 6301 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
ZENDOW Membru

|
Trimis: 01 Mai 2012 15:03 Download mesaj |
|
|
|
Am mai lucrat pe un crop M63, parca sunt ceva mai multe detalii.
|
495.33 kb |
de 6276 ori |

|
_________________ NDan
|
| Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2930
|
Trimis: 20 Iul 2012 20:10 Download mesaj |
|
|
|
M22, M16 plus cateva tentative "galactice":M63(din nou, cu 2x drizzle dar crop din cauza gradientului),M64 si M94. Acelasi setup ca celelalte de mai sus.
|
187.1 kb |
de 6116 ori |

|
|
191.2 kb |
de 6116 ori |

|
|
357.45 kb |
de 6116 ori |

|
|
92.07 kb |
de 6116 ori |

|
|
100.96 kb |
de 6116 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
ZENDOW Membru

|
Trimis: 19 Aug 2012 21:35 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Roiul dublu din Perseu |
|
|
|
Inca nu a sosit vremea astrografiei cu DSRL-ul , temperatura ridicata cu zgomotul de imagine inerent.
Totusi m-am aflat intr-o zona care putea sa dea macar un cer bun (Polovragi-Gorj) si am sperat ca poate iese ceva.
Am incercat la M31 si sistemul meu de ghidaj nu a reusit sa vada nici o stea! Am renuntat si sub amenintarea norilor am tras cateva cadre la Roiul dublu din Perseu , fiind intrerupt de norii care practic au intrerupt ghidajul de cateva ori.
ED100 cu reductor-corector de 0.8, montura CG5 -GT, circa 20 minute expunere si dark-uri suficiente(macar de astea puteam trage fara probleme!)
|
629.74 kb |
de 6024 ori |

|
_________________ NDan
|
| Sus |
|
 |
ZENDOW Membru

|
Trimis: 20 Aug 2012 17:55 Download mesaj |
| Titlul subiectului: PERSEU |
|
|
|
O varianta mai putin contrastanta!
|
535.42 kb |
de 5969 ori |

|
_________________ NDan
|
| Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2163
|
Trimis: 21 Aug 2012 03:39 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: PERSEU |
|
|
|
@zendow: ce tip de corector/reducator ai folosit pt ed100? ai facut un test cu el esti multumit cum arata in colturi? eventual poti sa-mi trimiti un cadru full? mersi. Eu am testat un skywatcher pt ed80 si se comporta mai bine decat pe ed80 din pacate pe ed66 f/6 e slab.
|
|
| Sus |
|
 |
ZENDOW Membru

|
Trimis: 21 Aug 2012 09:05 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Perseu |
|
|
|
Am folosit corector -reductorul pentru ED 100 si nu am observat deformari ale stelelor la margini( eu nu am avut deformari nici inainte, ED100 fiind foarte bine corectata din punctul asta de vedere). L-am luat mai ales pentru a reduce focala si cu speranta ca voi putea reduce timpii de expunere. Cu reducerea timpului de expunere nu sunt inca lamurit si nu stiu eficienta exacta!
_________________ NDan
|
| Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2163
|
Trimis: 21 Aug 2012 17:26 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: Perseu |
|
|
|
| ce marca mai precis? cel sw este 0.85x de aceea intreb (ai spus mai sus 0.8x)
|
|
| Sus |
|
 |
ZENDOW Membru

|
Trimis: 21 Aug 2012 20:46 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Perseu |
|
|
|
Scuze ! E SW de 0,85 pentru ED 100. Un lucru bun pentru acest reductor e ca se infileteaza pe focuser si nu mai da nastere la eventuale scapari la prinderea in focuser.
Stiu ca amai avut loc o discutie despre posibilitatea scaderii timpului de expunere folosind un reductor de focala. Scazand focala cu 15% se poate spune ca pot scadea timpul de expunere cu 15% pentru a obtine imagini expuse identic.
Evidend cred ca relatia nu e de proportionalitate ,dar pot scadea timpul de expunere ?
_________________ NDan
|
| Sus |
|
 |
|