Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233877 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Andrei Sabie Membru

Data inscrierii: 07 Apr 2011 Mesaje: 30
|
Trimis: 27 Apr 2011 16:55 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Asa o sa fac . |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9514
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 27 Apr 2011 22:34 Download mesaj |
|
|
|
Andrei
vad ca procedezi corect,esti bine organizat,ai harti,tii jurnal.Excelent.Sa stii ca in final,tot ce iti ramane sunt notitele si schitele din jurnal.Peste ani vei vedea ce valoroase sunt.
Daca dupa o luna jumate ai vazut Roiul Duble din Perseu si M44 este foarte bine,ai avansat foarte bine.
Cu acel binoclu de 8x30mm poti sa incepi sa inveti marile si craterele mai mari de pe Luna.Zilele acestea seara,dupa ora 23, cauta ''patratul'' lui Hercule si roiul M13.Mergand spre zenit ,de la Epsilon spre Zeta Herculis,cam la distanta dintre acestea doua,gasesti steaua dubla HV 38.Cauta in Lyra stelele duble Epsilon,Delta si Beta.
In Draco cauta stelele duble Niu si 16-17 Dra (eu le-am vazut aseara cu un binoclu 8x30mm,sunt fantastice) iar in Lebada,intre ''capul'' steaua Deneb si ''aripa'' vestica steaua dubla Omicron1.
Cat poti de repede,cat se mai poate,cauta in Gemenii,intre cele doua stele din partea opusa lui Castor si Polux si gasesti dubla Niu Geminorum.Foarte aproape,de la Eta Geminorum spre Est-Nord Est ,cam la un camp vizula distanta ''in sus'',pe un cer senin vei vedea ,dar slab, roiul Messier 35.
Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
Andrei Sabie Membru

|
Trimis: 27 Apr 2011 22:47 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc mult de tot . O sa caut ce mi-ati zis sa caut , numai sa am parte de cer senin . O saptamana a fost bine dar de-acuma incep ploile la mine ... Chiar aveam nevoie de niste indicatii :d . Din cate am inteles , chiar si cu un binoclu de 8x30 , se poate vedea Marea Galaxie din Andromeda (m32) . E adevarat ? |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 27 Apr 2011 23:59 Download mesaj |
|
|
|
Din locuri cu cer cat de cat bun, fara iluminat public si in nopti cu transparenta buna M31 se vede usor de tot cu... ochiul liber !  _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Andrei Sabie Membru

|
Trimis: 28 Apr 2011 00:57 Download mesaj |
|
|
|
m31 , inca nu le stiu pe toate  |
|
Sus |
|
 |
Andrei Sabie Membru

|
Trimis: 02 Mai 2011 20:35 Download mesaj |
|
|
|
A incercat cineva Google Earth-u ? Are optiunea "explorati cerul" si cu totii puteti sa priviti cerul doar cum l-ati vedea prin Hubble . Incercati-l si nu veti regreta !  |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 04 Mai 2011 14:32 Download mesaj |
|
|
|
Tot mai bun e un telescop, fie el cat de micut. Senzatia pe care o traiesti cand esti cu ochiul la ocular, e altceva. Programele astea virtuale sunt frumoase dar prefer realitatea vazuta la ocular.  |
|
Sus |
|
 |
Andrei Sabie Membru

|
Trimis: 04 Mai 2011 20:56 Download mesaj |
|
|
|
Clar ca si eu prefer telescopul in fata ochiului , mai mult decat orice . Am zis de Google Earth pentru ca imi place sa caut galaxii care inca nu au fost gasite si altele ... Mai am pana sa-mi iau un telescop , mai invat si eu cate ceva de unde apuc . |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|