Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233917 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Abel Cavași Membru

Data inscrierii: 17 Iul 2006 Mesaje: 2527
Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 02 Mar 2009 00:46 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Ca să nu dureze chiar atât, am făcut un filmuleț de 2:46. Cam așa arată la mine meniul Kstars:
http://www.youtube.com/watch?v=8BcCdk78HCI
Dacă filmulețul nu este suficient de sugestiv, îți mai pot da detalii.
Am instalat și Stellarium și am observat că este în limba română și pare a avea o interfață mai modernă. _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
Thrakian Membru

Data inscrierii: 26 Feb 2009 Mesaje: 54
|
Trimis: 02 Mar 2009 12:04 Download mesaj |
|
|
|
Doru Dragan a scris: | Eu am Linux dar nu merg pe KDE ci pe Gnome. Asta e o alta limitare La fel de moca este si stellarium: http://www.stellarium.org/ si exista versiune si pentru Windows si pentru Linux (si pentru MAC) Acuma in privinta cataloagelor de stele, nici ce-i prea mult nu-i sanatos. Stellarium este foarte bun pentru oamenii obisnuiti  |
Nu e chiar o limitare... Majoritatea distribuțiilor de Linux îți oferă posibilitatea de a instala simultan ambele desktop-uri - Gnome și KDE (ca să nu mai zic de Xfce) - având posibilitatea să alegi în ce te log-ezi la începutul fiecărei sesiuni, dacă ți-ai definit un user și nu mergi pe passwordless sau logare automată.
Diferența între Stellarium și Celestia, pe de o parte, și Kstars pe de altă parte, pare a fi aceea că din Kstars ai posibilitatea să-ți controlezi telescopul (cu condiția ca acesta să aibă un anumit nivel de automatizare și posibilitatea de a fi legat prin usb) și camera foto sau video. Astfel, Kstars poate deveni o sculă nu doar o jucărie...
Legat de cataloage - dacă ești doar curios să "călătorești virtual" printre stele sunt de acord cu tine. Dacă ai preocupări mai înalte și folosești programul pentru sistematizarea observațiilor și punerea lor într-o formă electronică user-friendly cred că orice informație în plus este binevenită - deci și orice catalog.
În final, opinia care mă interesează este următoarea - după ce veți testa Kstars - credeți că poate fi de ajutor unui astronom amator, având în vedere facilitățile lui de a lega scula la program?
PS Atenție - băieții de la KDE lucrează tare pe varianta KDE 4.x Recomand, totuși, variantele KDE 3.5+ care sunt stabile și care nu vă vor distrage atenția... Prea mult. _________________ Oh my God!... Is full of stars... |
|
Sus |
|
 |
Oliver Dragan Membru

Data inscrierii: 04 Iul 2008 Mesaje: 1616
Motto: Inima are ratiunile ei pe care ratiunea nu le cunoaste. Localitate: Braila
|
Trimis: 16 Mar 2009 22:01 Download mesaj |
|
|
|
A folosit cineva Redshift 7 Premium ? Eu il am prin calculator dar nu l-am instalat inca si as fi vrut o parere din partea domniilor voastre. Deocamdata folosesc Stellarium si se pare ca sunt multumit. |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|