Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
14807842936_5fa30969ea_o.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 242729
Numar de utilizatori inregistrati: 2830
Cel mai nou utilizator inregistrat: viorelneculae
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Montura azimutala fara motoare

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje  

Monturi/Trepiede

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 16 Aug 2006 22:17 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Citat:
Ramane numai sa te gandesti ce ai poate face ca alternativa, ori daca nu folosesti montura EQ3-2 paralactic, ai putea da-o azimutal.

Montura EQ3-2 nu poate fi utilizata alt-az, doar EQ2 si EQ1. SI asta deoarece EQ3 are un pin in capul trepiedului care nu te lasa sa misti montura in AZ decat folosind rotitele de reglare fina in AZ, dar cu rotitele alea nu faci mare lucru. Si oricum la greutatea care o are EQ3-2 nu mai ai un instrument portabil.

Solutia celui din review era buna, nu zic ca nu. Si ii permite oarecum sa puna si tuburi mai lungi pentru ca le poate echilibra.

Eu zic ca daca refractorul la care te gandesti are tubul scurt precum cel de 120 f/5 ar merge si un AZ3. O perioada Synta livra cu montura AZ3 refractorul de 120mm f/5. Acum l-au pus pe EQ3-2. Insa trebuie sa te gandesti la aberatia aia cromatica la acesta, un pic mai mare decat la cel de 102mm. Ca singur telescop nu ar fi o alegere buna refractorul de 120mm f/5. Daca ai avea si altele atunci da. Mai bine cel de 102mm f/5 (ti-as recomanda mai bine un reflector newtonian portabil precum cel de 130mm f/5, dar stiu ca nu iti plac).
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 10 Sep 2006 13:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

exista monturi azimutale care pot fi motorizate pe ambele axe?
Sus
HoO_Germany
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006

MesajTrimis: 10 Sep 2006 15:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

zircon a scris:
exista monturi azimutale care pot fi motorizate pe ambele axe?

Toate monturile model ETX , LX90, LX200, RCX de la MEADE sant alt/az si sant motorizate. Numai cele de la modelele LXD au montura ecuatoriala.

www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de

Tel.: +49 2452 976144
Sus
zoth
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Sep 2006 15:19 Download mesaj
Titlul subiectului:

pai nu la asta m-am referit, am intrebat daca exista monturi azimutale la care poate fi adaugata ulterior motorizare.
ceva de genul EQ3 (stiu ca e paralactica) la care se pot pune motorase si devine motorizata.
Sus
horatius
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Sep 2006 22:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

Citat:
pai nu la asta m-am referit, am intrebat daca exista monturi azimutale la care poate fi adaugata ulterior motorizare.
ceva de genul EQ3 (stiu ca e paralactica) la care se pot pune motorase si devine motorizata.

lol: Exista o montura alt az care poate fi motorizata, chiar goto pe ea. Costa in SUA cam 1000$, prin Europa incepand cu 1100 euro cu goto. E o montura Ayodigi:
http://www.aokswiss.ch/d/mont/ayo/ayodigi/ayodigi.html

Din bruma mea de germana am inteles ca poti cumpara montura fara encodere, motorase si controler si poti sa adaugi ulterior electronica.

Daca reusesti sa imi traduci ce scrie acolo ar fi bine.
Sus
HoO_Germany
Membru
Membru

MesajTrimis: 11 Sep 2006 16:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

skywatcher a scris:
Citat:

lol: Exista o montura alt az care poate fi motorizata, chiar goto pe ea. Costa in SUA cam 1000$, prin Europa incepand cu 1100 euro cu goto. E o montura Ayodigi:

Din bruma mea de germana am inteles ca poti cumpara montura fara encodere, motorase si controler si poti sa adaugi ulterior electronica.

Montura AZ Ayo exista in 2 versiuni.
Ca prima este fara nici un fel de motoare/encodere.

In versiunea 2 este predata cu motoare si encoder si cu o Handbox.

Sus
zoth
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Sep 2006 14:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

Citat:

si germana mea e la fel de grozava ca a ta, asa ca trebuie sa-l credem pe Robert, dar oricum montura mi se pare prea scumpa asa ca nu ma mai gandesc la ea.

am gasit in schimb altceva care arata binisor, se spune ca e portabila si nu prea scumpa, uite aici montura GT :
http://www.baader-planetarium.de/zubehoer/...ierungBP60
daca cineva stie amanunte despre ea, il rog sa-mi spuna si mie.
Sus
HoO_Germany
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Sep 2006 16:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

zircon a scris:
Citat:

si germana mea e la fel de grozava ca a ta, asa ca trebuie sa-l credem pe Robert, dar oricum montura mi se pare prea scumpa asa ca nu ma mai gandesc la ea.

am gasit in schimb altceva care arata binisor, se spune ca e portabila si nu prea scumpa, uite aici montura GT :
http://www.baader-planetarium.de/zubehoer/...ierungBP60
daca cineva stie amanunte despre ea, il rog sa-mi spuna si mie.

Montura asta din lik care ai pus este exact aceea care vorbim de ea tot timpul, este o Celestron GT.

Desper Montura Ayo este cum am scris pentru ca se poate veda pe Web-Site ca sant 2 feluri de preturi si douo feluri de Monturi. Asa ca aia fara Encoder costa mai putin, si endoderulile nu sant montate la ea, si aia cu Encoder costa mai mult si au si motoare.

Sus
zoth
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Sep 2006 17:21 Download mesaj
Titlul subiectului:

montura Ayo imi place indiferent ca are motoare sau nu, dar este prea scumpa pentru mine, de aia am zis ca nu ma mai gandesc la ea.

despre celestron GT imi pare rau dar inca nu citisem pe aici... mersi pentru informatie. Very Happy
Sus
horatius
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Sep 2006 17:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca nu te intereseaza GOTO-ul de la montura GT atunci mai bine o montura Giro II. Mult mai solida si pretul nu e mare. Desi mai ai nevoie de trepied pentru ea.
Sus
HoO_Germany
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Sep 2006 18:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

zircon a scris:
montura Ayo imi place indiferent ca are motoare sau nu, dar este prea scumpa pentru mine, de aia am zis ca nu ma mai gandesc la ea.

despre celestron GT imi pare rau dar inca nu citisem pe aici... mersi pentru informatie. Very Happy

montura Ayo nu e rea si daca cuiva ar trebui asa omontura AZ GOTO, ar fii ceva, dar fara GOTO este acea Giro mai buna si mai ieftina.

Despre informatii este bine ca am vorbit de ele, nu conteaza daca scriim ceva Smile

Sus
zoth
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Sep 2006 18:39 Download mesaj
Titlul subiectului:

intradevar Giro II pare foarte solida din ce scrie la specificatiile ei, dar eu as fi vrut ceva de genul "strut amestecat cu camila" adica o montura azimutala cu reglaj fin si pe azimut si pe elevatie la care sa-i pot adapta doua motoare comandate manual sau care sa aiba deja motoare si care sa fie buna atat pentru terestru cat si pentru astro. cred totusi ca asa ceva nu s-a inventat pana acum sau chiar daca exista e prea scumpa pentru mine.
Sus
HoO_Germany
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Sep 2006 19:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

zircon a scris:
intradevar Giro II pare foarte solida din ce scrie la specificatiile ei, dar eu as fi vrut ceva de genul "strut amestecat cu camila" adica o montura azimutala cu reglaj fin si pe azimut si pe elevatie la care sa-i pot adapta doua motoare comandate manual sau care sa aiba deja motoare si care sa fie buna atat pentru terestru cat si pentru astro. cred totusi ca asa ceva nu s-a inventat pana acum sau chiar daca exista e prea scumpa pentru mine.

problema este ca la asa indemn trebue sa montezi o inclinatie de melc si asta costa bani. Din cauza asta s-au facut monturi AZ fara melcuri si astea sant ceva mai ieftine. Amatorii nu pot sau nu vreau sa plateasca munca si piesele vazand cat costa un set de melc si roata.
De aia este si diferenta la Ayo normala si Ayo GOTO asa de mare, unde pretul difereaza cin dauza indemnului de melc si platina electronica GOTO.

Sus
zoth
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Sep 2006 22:12 Download mesaj
Titlul subiectului:

stiu ce spui, dar noi privim lucrurile astea in mod diferit.
in Germania si in alte tari dezvoltate, orice lucru care inglobeaza ceva mai multa manopera costa al naibii de mult pentru ca la voi munca este platita bine si vi se pare normal ca un astfel de lucru sa fie scump. la noi si statul si patronii se intrec intre ei a plati cat mai putin munca si automat se formeaza aceasta mentalitate.... devine un nonsens sa platesc atat pentru un melc si o roata dintata.
asa ca solutia noastra e adaptata la realitate... daca vreau ceva care e scump afara, pun mana si imi fac la cunostinte roata dintata si melcul iar partea de controler si motoare ori o bricolez eu ori vreun prieten care se pricepe la asa ceva.
deci nu e vorba ca un amator nu vrea sa plateasca piesele, mai sus de toate e o mentalitate....
Sus
aecrimla
Membru
Membru

Data inscrierii: 11 Sep 2006

MesajTrimis: 17 Sep 2006 12:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

HoO_Germany a scris:
skywatcher a scris:
Citat:

Can an installing which can be used as simply be combined as the AYO on just as simple as elegant way with the Annehmlichkeiten of digital pitch circles? It can.
see pics 1=>

All the same whether you simply a little in the star tangle of the Milky Way volume to curve to want or briefly planets and moon hunts to observe want - on DeepSky - is or fast the sun is to regard to want, the AYOdigi suitable installing in addition. Incomparably fast up and diminished, ungewöhnlicht easily to transport, unbelievably simply in application and with the firmly inserted digital pitch circles incomparably versatile.

The AYOdigi makes possible to be able exact to be led equal simply observing in the sky as with the smaller AYO's. however one can by the firmly inserted JMI coordinate automat also times completely simply to the desired object. The ingenious to the fact is however that the Koordiantenrechner does not disturb, if one does not need it.

The AYOdigi possesses completely ruckelfreie camps, the one simple movement completely without notorious back rockers. Very sensitivly can besides the friction effect (resistance) of the camps individually to each telescope are adjusted.

The two inside firmly inserted Encoder with 10 ' 000 impulses dissolution for each axle feed the firmly cultivated coordinate computer. No cables hang around outside and one must not only installing out different-divide to build up, before one knows an observing.

Installing is just as uncomplicated in the combination with telescopes and stands. It fits itself almost nathlos into most small installing systems: both with the telescope admission as well as the Stativanschlåssen is well combinable installing

restul sunt descrise toate componentele din imagini....

Montura AZ Ayo exista in 2 versiuni.
Ca prima este fara nici un fel de motoare/encodere.

In versiunea 2 este predata cu motoare si encoder si cu o Handbox.

ayodigi01.gif
 Descriere:
 Marime fisier:  34.11 kb
 Vizualizat:  de 10615 ori

ayodigi01.gif

Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje   Monturi/Trepiede Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4  Urmatoare

Download topic
Pagina 2 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact