Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 31 Aug 2010 20:03 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Hm,
deci era o chestie de genul (acu scuzati ca o fost exprimarea asa mai din topor, no dar acu asta este).
Hai sa zicem ca m-am referit pe ansamblu la cei care si-au format deja un nume in acest domeniul (acu nu cereti sa dau nume ca nu are rost).
Sau poate se mai baga cineva cu o sponsorizare si atunci poate scindam in doua grupe: avansati si incepatori.
Oameni buni, acu hai sa o luam la rece, eu am venit cu ceva la inaintare, macar un regulament veti in stare sa puneti la punct nu? Asta fara suparare dar la faza asta imi aduc aminte de replica aia daca posmagii is moi sau nu. Eu va dau o portie de supa (figurat vorbind) dar tacamurile e treaba voastra.... Acu chiar fara suparare.
Numai bine
Emil |
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 31 Aug 2010 20:45 Download mesaj |
|
|
|
Eu sunt un pic sceptic, si nu pentru ca nu imi place ideea, ci pentru ca aici pe forum sunt destul de putini cei care fac/incearca astrofoto. Spre comparatie, pe CN sunt multe mii de useri activi, si concursurile lunare abia aduc 2-3-5 fotografii...
Poate ar fi mai potrivit un "challenge" (obiect) propus lunar, si o fotografie aleasa castigatoare/reprezentativa pe o perioada mai lunga, sa spunem 3 luni, din cele postate la rubrica de astrofoto (prin poll??) ? |
|
Sus |
|
 |
dyazzz Membru

Data inscrierii: 13 Iun 2010 Mesaje: 285
Motto: Keep looking up! Localitate: Urziceni
|
Trimis: 31 Aug 2010 20:54 Download mesaj |
|
|
|
Ar fi potrivit un astfel de concurs insa sa fie impartiti concurentii si echipamentul pe trepte :incepator,mediu,profesionist.Toti concurenii trebuie sa posteze impreuna cu poza echipamentul folosit.Daca moderatorii sau organizatoii realizeaza ca echipamentul este mai avansat decat maximul pentru acea grupa,ori il muta la grupa potrivita,ori este descalificat de la acel obiect (nu de tot ).Un obiect pe luna este bine deoarece tot vine iarna,avem cer frumos si vedere spre M42 ceea ce mi se pare mie cel mai fotogenic obiect (dupa mine ). _________________ Keep looking up!
Clear Sky!
...............................................
Telescop:TS 76/700,Omegon 130/900 EQ2
Binoclu:Breaker 7X50 |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 31 Aug 2010 21:29 Download mesaj |
|
|
|
1. Din punct de vedere teoretic sunt de acord cu idea de "challenge" insa cine alege obiectul, de exemplu ce pentru mine este in categoria "hard" pentru altii este ozn, de exemplu anumite obiecte din catalogul sh-2...
OK ceea ce este bine este ca incepe parca sa se infiripeze ceva acolo.
2. Pentru cateria incepartor, mediu, avansati trebuie sa avem cel putin 3 premii iar eu am modalitati financiare limitate din pacate, insa ideea nu e rea... batem saua sa priceapa dealerii?
Emli |
|
Sus |
|
 |
dyazzz Membru

|
Trimis: 31 Aug 2010 21:41 Download mesaj |
|
|
|
Ei bine domnule "Emli" ..ma gandeam la incepatori sa fie ceva de genul Messier mai accesibile si planete.Poate sa fie o rubrica speciala cu Luna si Soarele (cu filtru baieti ).
In ce priveste sponsorizarea....HoO germany ne poate sponsoriza concursul? (sper ca nu am pus o intrebare deplasata ) Desi pana si un premiu formal cum ar fi o rubrica cu POZA LUNII. _________________ Keep looking up!
Clear Sky!
|
Sus |
|
 |
cluci Membru

Data inscrierii: 14 Oct 2005 Mesaje: 300
|
Trimis: 01 Sep 2010 10:44 Download mesaj |
|
|
|
Emil a scris: | Hm,
deci era o chestie de genul (acu scuzati ca o fost exprimarea asa mai din topor, no dar acu asta este).
Hai sa zicem ca m-am referit pe ansamblu la cei care si-au format deja un nume in acest domeniul (acu nu cereti sa dau nume ca nu are rost).
Sau poate se mai baga cineva cu o sponsorizare si atunci poate scindam in doua grupe: avansati si incepatori.
Oameni buni, acu hai sa o luam la rece, eu am venit cu ceva la inaintare, macar un regulament veti in stare sa puneti la punct nu? Asta fara suparare dar la faza asta imi aduc aminte de replica aia daca posmagii is moi sau nu. Eu va dau o portie de supa (figurat vorbind) dar tacamurile e treaba voastra.... Acu chiar fara suparare.
Numai bine
Emil |
Salut
Sper ca nu ai perceput intrebarea mea ca o critica la adresa regulamentului. Nu asta era intentia.. eram doar nelamurit..
Am citit despre concurs.. mi se parea interesant.. si ma interbam daca ma incadrez sa particip sau nu.. si nu eram lamurit in sensul asta din ce categorie fac parte
Initiativa ta de a sponsoriza un astfel de concurs este mai mult decat laudabila..
Luci _________________ https://www.researchgate.net/profile/Lucian-Curelaru
https://www.minorplanetcenter.net/db_search/show_object?utf8=%E2%9C%93&object_id=574300
http://www.euronear.org/ |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 01 Sep 2010 10:46 Download mesaj |
|
|
|
Emil a scris: | 1. Din punct de vedere teoretic sunt de acord cu idea de "challenge" insa cine alege obiectul, de exemplu ce pentru mine este in categoria "hard" pentru altii este ozn, de exemplu anumite obiecte din catalogul sh-2...
Emli |
Tu fiind initiatorul si sponsorul ...... este normal ca tot tu sa alegi obiectul. _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11253
|
Trimis: 01 Sep 2010 11:15 Download mesaj |
|
|
|
Ce te faci cu furatul de poze de pe net? E destul de usor sa iei o poza si sa o modifici ca sa para a ta, "originala". Spre deosebire de alte domenii foto, la astro majoritatea obiectelor/subiectelor sunt identice indiferent cand sau cum le pozezi (difera doar calitatea pozei). Pe alte site-uri cum rezolva problema?
Chestiunea cu premiul nu o vad neaparat necesara dar daca se ofera cineva cu atat mai bine. |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 01 Sep 2010 12:29 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca aceasta comunitate nu se incadreaza in tiparul romanului clasic pus doar pe inselaciune.
Nu pot sa cred ca cineva de aici si-ar atribui alte merite decat cele care ii apartin. _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2924
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 01 Sep 2010 13:17 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca achy1978 are dreptate. Mai cunosc si eu unul sau doi iubitori de stele si care sunt de o onestitate si modestie de-a dreptul ridicole. Nu cunosc nici un manelist sau vreun altfel de smecher caruia sa-i placa astronomia. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11253
|
Trimis: 01 Sep 2010 13:42 Download mesaj |
|
|
|
Eeee...ziceti voi asa dar nu se stie niciodata, viata e complexa si are multe aspecte. Stai sa vezi cand premiul cel mare o sa fie un Tak de 150mm...
Am vazut exemple pe un alt site, tot asa specializat dar nu pe astronomie. Si acolo se cunosteau oamenii, persoane serioase, comunitate inchegata. S-a castigat un concurs (fara premii) cu niste poze luate de pe alte site-uri similare din afara. Acolo a fost usor de depistat ca nu prea poti sa obtii doua poze identice ale aceluiasi subiect in aceeasi pozitie. Dar aici unde toate pozele la Luna dintr-o perioada anume sunt (aproape) identice...o sa fie greu.
Nu vreau sa creez o problema acolo unde nu e ,dar ideea e ca ar trebui sa fim pregatiti si pentru astfel de faze.
Parerea mea.
LE: persoanele de fata se exclud, evident.  |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 01 Sep 2010 18:46 Download mesaj |
|
|
|
Sar si eu cu unele sugestii.
1. cred ca nu e recomandabil sa fie stabilit foarte strict obiectul de fotografiat pentru ca s-ar putea sa fie accesibil dpdv tehnic (focala, camera modificata sau nu, samd) numai unora iar pentru altii nu. Eu propun ca obiectul sa fie lasat la alegerea fotografului.
2. pentru a fi cu adevarat un challenge, ar fi interesant sa fie aleasa o perioada (sa zicem 1 luna - "intre data de ... si data de") cand e musai sa fie facuta poza (si autorul sa poata dovedi ca e asa cu exif-ul imaginii originale - tot asa se poate rezolva si problema autenticitatii). _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5155
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 01 Sep 2010 20:00 Download mesaj |
|
|
|
Exif-ul se poate edita foarte usor si este generat doar de camerele foto portabile. O metoda buna de autentificare ar fi semnatura digitala a aparatului. Din pacate, am vazut asa ceva doar la GPS-urile Garmin folosite la tracking in competitii.
Cred ca o metoda buna ar fi prezentarea RAW-rilor care, in general, nu se publica. Deci mai greu de furat daca se pune problema asa. |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 01 Sep 2010 20:19 Download mesaj |
|
|
|
Ma rog, asa cum zicea cineva mai sus, nu cred ca exista pe aici oameni care sa se tina de inselaciuni ieftine (sau asa sper eu). In plus, ce naiba, atata orgoliu (demnitate ?) ma gandesc ca avem cu totii - sa prezentam imagini muncite de noi, nu luate de la HST sau alte site-uri cu poze astro. _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
dyazzz Membru

|
Trimis: 01 Sep 2010 22:25 Download mesaj |
|
|
|
Deci eu nu stiu cum sa obtin raw de la un Camcorder,telefon modificat sau camera web.Invatatima si pe mine sa nu mor prost  _________________ Keep looking up!
Clear Sky!
|
Sus |
|
 |
|