Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2286
|
Trimis: 08 Sep 2009 19:02 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Doru nu le am cu germana dar mi se pare ca are 7 kg. In cazul asta poate sa mi-l dea si gratis ca nu o sa-l folosesc.
El este foarte bun doar ca vreau un compromis intre greutate, calitate si pret.
Numai bine!
|
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 09 Sep 2009 07:51 Download mesaj |
|
|
|
Daca as fi din Bucuresti l-as cumpara pe loc. Nu exista compromis intre greutate si calitate. Un trepied bun pentru astronomie trebuie sa fie greu. Daca nu cumperi tu trepiedul de pe okazii te-as ruga sa mi-l cumperi mie si sa vedem cum rezolvam cu trimisul.
|
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 09 Sep 2009 09:09 Download mesaj |
|
|
|
Momentan vreau sa vad daca face fata pentru montura mea. Vreau sa stabiliesc o intalnire cu el.
Daca il vrei sigur, atunci il cumpar indiferent de situatie si daca nu il vreau eu ti-l trimit tie. Dar vreau o confirmare sigura de la tine ca il vrei.
Numai bine!
|
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 09 Sep 2009 09:18 Download mesaj |
|
|
|
Nu cred ca e vorba atat de mult de greutate cat mai mult de rigidiate. Ideea e sa fie cat mai teapan, sa nu vibreze si sa nu transmita vibratiile, dar sa-l si poti transporta. Daca-i de 20 de kile nu ineamna ca-i prolema rezolvata. Citeam intr-un artiol gasit pe net, un fel de analiza la monturile de telescop, ca inainte se foloseau materiale f. grele ( si fiindca nu prea se gaseau altele) pentru a compensa lipsa rigiditatii. Astazi se olosesc materiale tot mai evoluate si se cauta forma potrivita prin care sa se obtina rigiditate maxima fara a adauga prea multe kilograme. Chestia asta se poate aplica si la trepied si zic si din experienta cu al meu: forma bine gandita asigura mult mai mult decat doar greutatea in sine. Prin forma ma gnadesc sa fie bine ranforsat, picioarele sa fie conectate intre ele sau de o tija centrala, toate laturile sa formeze triunghiuri care maresc rezistenta.
Am regasit sursa articolului, de fapt o carte pdf f. interesanta
http://www.amateurtelescopemaker.com/ATM_book/MechDes.htm
_________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
www.cloudynights.com |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 09 Sep 2009 16:22 Download mesaj |
|
|
|
Catalin Paduraru a scris: | Momentan vreau sa vad daca face fata pentru montura mea. Vreau sa stabiliesc o intalnire cu el.
Daca il vrei sigur, atunci il cumpar indiferent de situatie si daca nu il vreau eu ti-l trimit tie. Dar vreau o confirmare sigura de la tine ca il vrei.
Numai bine! |
Confirmare Il vreau foarte sigur. Cumpara-l si daca nu-ti place trimitemi-l Daca vrei iti trimit si banii numa sa-mi spui unde si cum.
|
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 09 Sep 2009 16:50 Download mesaj |
|
|
|
Ok, hai ca incerc sa dau de vanzator sa ma vad cu el. Fiindca i-am scris doua mesaje si nu mi-a raspuns inca.
Numai bine!
|
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 09 Sep 2009 21:33 Download mesaj |
|
|
|
Imi pare rau pentru tine Doru dar mi-a placut trepiedul s-a potrivit de minune si l-am pastrat.
Rezultatul se poate vedea in poze.
Numai bine!
Descriere: |
|
Marime fisier: |
150.65 kb |
Vizualizat: |
de 3689 ori |

|
Descriere: |
|
Marime fisier: |
205.41 kb |
Vizualizat: |
de 3689 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 10 Sep 2009 14:00 Download mesaj |
|
|
|
Mie-mi pare bine pentru tine Eu am luat deja unul de pe eBay si am vrut doar sa-ti dau un branci Pe de alta parte la pretul asta as mai fi luat unul. Nu exista trepied mai solid decat trepiedul de geodezie. Eventual, pentru cine poate sa puna mana, trepiedele de la carele de reportaj vechi din televiziuni. Am auzit ca s-au casat si am incercat sa fac rost de unul dar ...
|
|
Sus |
|
 |
|