Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 21 Iul 2009 18:10 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
PS i-am aratat si sotiei mele stirea. A remarcat imediat ca Wesley seamana foarte bine cu un personaj celebru care a fost in ultimii ani izvor de inspiratie pentru o gramada de bancuri: Chuck Norris
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6946
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 22 Iul 2009 01:00 Download mesaj |
|
|
|
Valy F. facea observatia, corecta in principiu ca, daca obstructia instrumentului este de 33%, atunci P/V poate sa scada mult. Eu am uitat sa precizez ca este vorba de un Newton. care la o apertura de 14,5'', are o apertura destul de mica, sub 20% daca este facut pentru vizual sau 25% foto, si scaderea performantelor este mult mai mica. Iar o constructie speciala, poate duce obstructia la 15%, unde deja nu prea mai conteaza.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4279
|
Trimis: 22 Iul 2009 08:07 Download mesaj |
|
|
|
Din cate mi-am dat seama, initiatorul discutiei, Bird, este chiar amatorul australian, Anthony Wesley, care a descoperit evenimentul!
|
|
Sus |
|
 |
Catalin M. T. Membru

Data inscrierii: 07 Feb 2009 Mesaje: 374
Motto: Admovere Oculis Distantia Sidera Nostris Localitate: Turda, Romania
|
Trimis: 22 Iul 2009 11:36 Download mesaj |
|
|
|
In aceasta dimineata am reusit sa observ zona impactlui destul de greu datorita turbulentei atmosferice.Pata impactului era mica, nedefinita, cenusiu inchis in momentele de seeing bun.Observatia realizata cu telescop Dobson 8", f/6, 300x, filtru Baader Neodymium.Atasez schita observatiei.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
102.23 kb |
Vizualizat: |
de 5853 ori |

|
_________________ Refractor: TMB 6" f/15; SW 3.5" f/10, SW 2.7" f/13; Borg 50ED f/10
Catadioptric: Meade ETX90
Reflector: Tasco 4.5"f/4.5
Oculare: Baader: Hyp. 13/17/21;ES 20/68°; BCO 6/10/18; Fujiyama 7/25; SW:Pla. 4/9; VixenNPL 25;Binoclu:7x40 IOR; Nikon |
|
Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

Data inscrierii: 31 Dec 2008 Mesaje: 544
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 25 Iul 2009 02:03 Download mesaj |
|
|
|
Desi telescopul Hubble se afla in progamul de teste si calibrare a noilor instrumente, s-a considerat ca evenimentul este prea important si prea rar, si NASA a decis sa intrerupa acest program si Hubble a facut o prima fotografie a impactului de pe Jupiter.
http://www.space.com/php/multimedia/imaged...mpact+Team
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 25 Iul 2009 13:05 Download mesaj |
|
|
|
Uite ... cam asa un telescop mi-ar place si mie sa am De unde zici ca l-ai cumparat? Cat te-a costat? Mai au? Nu cumva mai lasa din pret?
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 25 Iul 2009 14:58 Download mesaj |
|
|
|
Daca mai ai rabdare cativa ani, poti sa il ai gratis. Le trimiti coordonatele, si ei o sa ti-l trimita direct in curte
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3693
|
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3693
|
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 25 Iul 2009 21:25 Download mesaj |
|
|
|
Mi se par destul de reusite pozele, dle Stanescu Vad ca ceilalti membri ai forumului au ramas muti de uimire
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 25 Iul 2009 22:44 Download mesaj |
|
|
|
Da, sunt reusite pozele.
Mutemia asta vad ca a venit odata cu vara. Or fi emigrat toti?
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4279
|
Trimis: 25 Iul 2009 23:40 Download mesaj |
|
|
|
Sincer, Doru, eu cel putin am ramas mut de uimire si la pozele lui Tavi S. si la schita lui Catalin M.T. si la pozele lui Tavi F. ( http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=41108#41108 ).
Mai ales ca nu sint facute cu telescoape mari...
Si nu numai de asta, ci mai ales ca un eveniment ca o coliziune cu Jupiter a fost descoperit de un astronom amator si a putut fi observat usor si de amatori din Romania!
|
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6036
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 26 Iul 2009 10:58 Download mesaj |
|
|
|
Doru Dragan a scris: | Mi se par destul de reusite pozele, dle Stanescu Vad ca ceilalti membri ai forumului au ramas muti de uimire  |
Lasa lucrurile sa decurga natural, firesc ...
Parerea mea este ca astronomia de amatori luata ca hobby este o indeletnicire de solitar, nu lasa loc de partizanat sau alte interese.
Daca o privim insa ca pe o afacere, atunci e alta poveste...
Imaginile lui Octavian mi-au atras atentia prin prezenta cromatismului indus de atmosfera, fenomen datorat inaltimii mici la care se afla Jupiter acum.
Din pacate Octavian nu a specificat cu ce instrument a facut aceste capturi sau nu am citit eu suficient de atent.
|
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 26 Iul 2009 15:50 Download mesaj |
|
|
|
Eu le-as fi lasat numai ca mi s-a parut ca lucrurile nu prea decurg natural si firesc Atunci cand se produce un fenomen astronomic atat de extraordinar si cand un astronom amator de pe forumul nostru posteaza o imagine facuta cu mijloace proprii a acelui fenomen si trec cateva ore si nu apare nici o reactie ... mi se pare nenatural si nefiresc Astronomia de amatori poate fi si o indeletnicire solitara dar e mai placuta si interesanta atunci cand e impartasita cu prieteni, mai ales daca te-ai inscris pe un forum Cat despre afacere ... Tavi nu face comert, Tavi nu cumpara si vinde. Tavi face eventual productie Nu stiu de ce asta deranjeaza atat de tare pe unii
Inca o data: Tavi a postat de mai multe ori imagini astronomice la care a asteptat in zadar un comentariu. Nu m-am bagat pentru ca erau deepsky-uri si astea vor fi tot acolo si peste sute si mii de ani. Atunci insa cand se produce un fenomen atat de rar ca o coliziune intre doua corpuri ceresti si se posteaza o imagine a locului impactului cred ca ar trebui remarcat mai mult decat un usor "cromatism indus de atmosfera".
|
|
Sus |
|
 |
|