Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
cfl_sp3_0_phone.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 238557
Numar de utilizatori inregistrati: 2913
Cel mai nou utilizator inregistrat: Tiberiu Savin
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Cresteri de preturi

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Vinde (privat)

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 07 Ian 2026 22:08 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Mateo a scris:
1/4, 3/8 nu găsești. Metrice da, am tot luat. Era doar un exemplu
Vad ca au, cel putin pe site apar felurite feluri.

Oricum inca 25 de lei taxa nu e un capat de tara, daca iti trebuie dai.

Screenshot_20260107-220535.png
 Descriere:
 Marime fisier:  157.61 kb
 Vizualizat:  de 381 ori

Screenshot_20260107-220535.png

Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 07 Ian 2026 22:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

Vali, 25 de lei pe UN OBIECT nu e capat de tara?

Si daca tot ai dat poza cu lista de tipo-dimensiuni, da-o cu toata pagina, sa ne convingi ca e un magazin din Romania, nu o minciuna. Si da-ne adresa de pe net.

Ultima modificare efectuata de catre dragos.n la 07 Ian 2026 23:07, modificat de 1 data in total
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 07 Ian 2026 23:04 Download mesaj
Titlul subiectului:

E de la Hornbach de pe site, ca despre el vorbeam, dar au si in magazinul fizic, zeci de metri de rafturi cu suruburi si derivate. E drept, poate nu au toate lungimile dorite de fiecare.
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 07 Ian 2026 23:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da-ne adresa paginii pe care ai pozat-o.
Membru
Membru

MesajTrimis: 07 Ian 2026 23:17 Download mesaj
Titlul subiectului:

dragos.n a scris:
Da-ne adresa paginii pe care ai pozat-o.

https://www.hornbach.ro/p/suruburi-metrice...KGCH4RZ5C2

https://www.hornbach.ro/p/suruburi-metrice...8uyA2TYGPR

Banui ca despre astea vorbea colegul Mateo mai devreme.

dragos.n a scris:
Vali, 25 de lei pe UN OBIECT nu e capat de tara?
.
25 lei PER COLET nu per obiect. Oricum e o pb sa poluezi juma de planeta pt un surub tocmai din china.
Sus
dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 07 Ian 2026 23:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da, multumesc. Asa cum spuneam, nici comert inteligent nu mai stiu sa faca. Ce e aia surub metric , cu pas metric american. Ori e metric, ori e american. Si nu le pui in sectiunea de Suruburi metrice, ci faci o sectiune de suruburi UNC.

Eu am cumparat de aici:

https://www.aliexpress.com/item/1005007100...211%210%21

11 lei pachetul de 5 bucati, plus 18 lei transportul din China pana aici. In total 29 lei, pachet de 5 suruburi de inox, cu filet pe toata lungimea. Ca aveam nevoie de 3 suruburi. Nu de 25 de suruburi din otel zincat, filetate doar partial, si sa dau 161 lei, plus costul transportului de la Hornbach pana in Bucuresti.

Cat despre poluare sa-i intrebi pe aia care zboara cu avioane private. Nu pe mine, care in cel mai rau caz, transport cateva zeci de grame cu un avion care mai transporta zeci de tone de marfa. Sau cu trenurile care acum merg din China pana in Europa, in vreo 12 zile, pe mai multe rute, construite in mare parte tot de chinezi.

Asta inseamna sa faci comert inteligent si eficient. Sa mai intreb unde au fost facute suruburile de la Hornbach. Cred ca e inutil.

Membru
Membru

MesajTrimis: 08 Ian 2026 00:27 Download mesaj
Titlul subiectului:

dragos.n a scris:
Da, multumesc. Asa cum spuneam, nici comert inteligent nu mai stiu sa faca. Ce e aia surub metric , cu pas metric american. Ori e metric, ori e american. Si nu le pui in sectiunea de Suruburi metrice, ci faci o sectiune de suruburi UNC.
Asa cum am zis, au zeci de m de rafturi, bine categorisite, te duci si te lamuresti la fata locului, pe langa suruburi mai au si alte bunatati derivate din/pe baza de surub/piulita. De aceea am si ezitat sa pun link din prima, ca faceam o defavoare. Dar daca ati insistat....

dragos.n a scris:

. Ca aveam nevoie de 3 suruburi. Nu de 25 de suruburi din otel zincat, filetate doar partial, si sa dau 161 lei, plus costul transportului de la Hornbach pana in Bucuresti.
Nu stiu la ce Hornbach ati fost voi, dar eu am luat cam tot ce tine de surub/piulite la buc/gram, ca iei punguta, pui cate vrei si ti le cantaresti.
Sus
dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 08 Ian 2026 00:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

Poate citesti cu atentie, Vali.

Eu am cumparat suruburi din otel inox, filetate complet, nu din otel zincat, care rugineste in cel mult 3-4 ani, si filetate scurt. In pachet de 5 bucati, cu 29 lei, transport inclus, nu 25 bucati la pachet, filetate partial, cu 161 lei.

Cat te costa pe tine sa mergi din Bucuresti pana la Hornbach si inapoi? Sau mergi cu bicicleta?

Poate tu ai in curte un copac, care in loc de frunze are hartii de 500 ? Eu nu am.

De asta eu nu am mai intrat o lunga perioada pe forum. Pentru ca sunt cativa indivizi care au mania contrazicerii, cel putin. Si nici la doctor nu se duc. Sau poate au o alta motivatie sa tot bage batul prin gard, cum marturisea chiar Vali ca face. Stiu eu?

Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 08 Ian 2026 03:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu-i nevoie de pom cu 'hartii' de 500.
La doar 159,90 lei au Roaba profesionala: https://www.hornbach.ro/p/roaba-profesiona...g/5952503/
La bicicleta mai pica lantu', lasa, mergi cu roaba, poate au si suruburi de inox. Smile

as.46426072.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  103.1 kb
 Vizualizat:  de 269 ori

as.46426072.jpg

dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 08 Ian 2026 03:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am creat aceasta postare pentru ca am considerat ca e o informatie importanta, chiar necesara.

Dar unii dintre voi aveti alte preocupari. Mistouri de nivelul copiiilor, batjocura, jigniri, contraziceri de dragul contrazicerii.

De ce nu faceti o sectie speciala unde sa va varsati frustrarile, manifestarile de imaturitate, si razbunarile personale, ca sa ramana restul forumului curat si serios?

Eu nu vreau sa particip la asa ceva.

Membru
Membru

MesajTrimis: 08 Ian 2026 09:44 Download mesaj
Titlul subiectului:

dragos.n a scris:
Eu citesc cu foarte mare atentie. S-a mentionat pe pagina anterioara ca nu au suruburi de 1/4, 3/8 la hornbach, am intervenit si am spus ca au. Dealtfel cand am fost pe acolo au o zona speciala numai cu suruburi pe filet d'asta americanesc, am ramas si eu surprins ca stiam din discutii anterioare ca sunt probleme pe zona asta. Fiecare decide pentru el ce vrea sa cumpere, daca vrea sa cumpere, deunde vrea sa cumpere. Optiuni exista.
Sus
MariusP
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007

MesajTrimis: 08 Ian 2026 11:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

dragos.n a scris:
Am creat aceasta postare pentru ca am considerat ca e o informatie importanta, chiar necesara.

Dragos, vrei să separăm postările despre "șuruburile de la Hornbach" (fiind offtopic, dar poate de interes in alta parte) de restul mesajelor legate de "Cresteri de preturi"?
Sus
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 08 Ian 2026 11:26 Download mesaj
Titlul subiectului:

valy a scris:
dragos.n a scris:
Eu citesc cu foarte mare atentie. S-a mentionat pe pagina anterioara ca nu au suruburi de 1/4, 3/8 la hornbach, am intervenit si am spus ca au. Dealtfel cand am fost pe acolo au o zona speciala numai cu suruburi pe filet d'asta americanesc, am ramas si eu surprins ca stiam din discutii anterioare ca sunt probleme pe zona asta. Fiecare decide pentru el ce vrea sa cumpere, daca vrea sa cumpere, de unde vrea sa cumpere. Optiuni exista.

Nu ma pot abtine sa nu intervin. Ce tampenii sunt astea ... filet metric american ... filet d'asta americanesc ?
Nu vreau sa jignesc pe nimeni, si mai ales pe Vali dar nici nu pot sa accept asemenea manifestari de pupincurism ... american. Pana si americanii numesc filetele respective drept ''imperiale''. Oare de ce ? Pentru ca au fost concepute si standardizate de catre inginerii ENGLEZI. Ma rog, englezi, scotieni, galezi etc. Deci din ceea ce acum se numeste UK.
Mucegaiul inculturii nu a avut niciodata un mediu mai prielnic decat Internetul.

In al doilea rand, din ce alt motiv ar numi cineva filetele pe standard imperial drept american daca nu din pupincurism americanesc ? Francezii au creat sistemul metric si el a fost adoptat pe scara larga, nu a fost impus, deoarece are calitati mult prea evidente. Cu toate acestea, desi sunt un obisnuit al bibliotecilor franceze on-line, niciodata nu am intalnit vreun text in care un francez sa pretinda ca sistemul metric ar trebui sa se numeasca ''francez''.

Cat priveste suma de 25 lei, ca este mare sau mica, nu-i treaba nimanui sa hotarasca in locul altuia. Fiecare hotareste daca 25 lei este o suma mare sau nu. In Romania inca exista milioane de oameni care traiesc din pensia minima de 1200 lei. Banuiesc ca pentru unul dintre ei, 25 lei e o suma de luat in seama. Sau ei, care nu-si permit Takahashy, nu au dreptul sa fie astronomi amatori si sa faca ATM ?

Mircea

Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 08 Ian 2026 11:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

Accept critica.

Referitor la suma, n-am zis ca e mica sau mare, am zis ca nu e un capat de tara. In plus am zis ca exista variante, sh, alte magazine, poti sa iti faci singur etc.

LE: "pupincurism" sau "peiorativ"? ca nici nu mai stii in ziua de azi...lucrurile evolueaza de la o ora la alta.

Descriere:
 Marime fisier:  92.96 kb
 Vizualizat:  de 175 ori

Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 08 Ian 2026 14:19 Download mesaj
Titlul subiectului:

UNC/UNF/UTS sunt standarde americane definite de American Society of Mechanical Engineers (ASME) - American National Standards Institute (ANSI).

Cred ca le zice si 'metric' deoarece filetul are profil metric (dintii de 60 de grade) spre deosebire de British Standard Whitworth (BSW) (55 grade).

ISO_and_UTS_Thread_Dimensions.svg.png
 Descriere:
 Marime fisier:  31.88 kb
 Vizualizat:  de 114 ori

ISO_and_UTS_Thread_Dimensions.svg.png

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Vinde (privat) Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3  Urmatoare

Download topic
Pagina 2 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact