Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
sandri Membru

Data inscrierii: 19 Aug 2008 Mesaje: 32
|
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 20 Aug 2008 16:11 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Telescope Seben NU as recomanda in nici un fel.
Instrumentul apara pe priml clip internesant, necunoscand detaliile necesare si erspective care sant importante la achizitionarea unui instrument, detaliile date 200/1000 apar atractiv.
Dar aceste telescoape sant katadiotrice, ce inseamna ca in drumul optic este montat un element opticial prelungator de focala, care el singur NU se lasa sa se justeze.
Din cauza asta instrumentele nu se pot colima cum trebue, ce la sfarsit inseamna ca imaginile aratate nu sant bune.
In cazul tau, daca este posibil a observa cu Dobsonul din gradina sau cumva de al balcon mare, atunci asa de greu nu este instrumentul a-l nu putea misca. _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
sandri Membru

|
Trimis: 20 Aug 2008 16:15 Download mesaj |
|
|
|
Raman la Dobson. Am si curtea si posibilitatea de a merge in afara orasului unde e un cer mirific noaptea  |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1206
|
Trimis: 20 Aug 2008 19:21 Download mesaj |
|
|
|
Un Dobson de 203mm e suficient de mare pentru satisfactii imediate cu conditia sa stii sa te orientezi pe cer sau sa ai rabdare sa inveti. Pe viitor, daca vrei, vei putea sa il pui pe o montura ecuatoriala si sa incerci fotografia. La 600 euro buget pe langa Dobson mai intra si niste oculare suplimentare, filtre, barlow etc.
Nu recomand telescopul acela Seben dat in linkul de mai sus, e plin de probleme mai ales mecanice, optica s-ar putea sa fie buna. Sunt cateva review-uri pe net la cateva modele de la Seben si toate arata tot felul de probleme.
Detalii despre Dobson, alte instrumente si accesorii gasesti in linkurile din semnatura mea. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
sandri Membru

|
Trimis: 20 Aug 2008 19:23 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc
Stii cumva ce oculare si filtre s-ar potrivi? |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

|
Trimis: 20 Aug 2008 19:45 Download mesaj |
|
|
|
In primul rand iti recomand o lentila Barlow 2X Apo de la Sky-Watcher sau mai bine una de la Celestron, modelul Omni sau Ultima.
Ca filtre, neaparat un filtru lunar sau polarizator ca sa nu te orbeasca lumina lunii. Filtru solar daca te va pasiona Soarele. Pentru planete un filtru portocaliu #21 si unul albatru deschis #80A sau chiar un set complet de 6 filtre si sa experimentezi cu ele pentru ca fiecare filtru produce rezultate diferite si uneori senzationale. Pentru contrast general un filtru Neodymium, iar pentru nebuloase un filtru UHC-S.
Oculare: daca bugetul permite recomand cu caldura niste oculare Hyperion. Pentru inceput 2 sunt suficiente, sa zicem unul de 13mm si unul de 5mm, plus 2 inele de prelungire. Eventual un al treilea, un Hyperion de 21mm sau 24mm pentru campuri largi de stele, nebuloase extinse etc. Daca bugetul nu permite, atunci niste oculare Super Plossl Apo ar fi ok pentru inceput. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
sandri Membru

|
Trimis: 21 Aug 2008 18:11 Download mesaj |
|
|
|
Asa e bine?
-ocular Hyperion 24mm
-Barlow 3x1,25
-set 6 filtre colorate
-1 filtru lunar 1,25 |
|
Sus |
|
 |
Ovidiu M. Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2007 Mesaje: 1289
Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies." Localitate: Buzau
|
Trimis: 21 Aug 2008 19:33 Download mesaj |
|
|
|
sandri a scris: | Asa e bine?
-ocular Hyperion 24mm
-Barlow 3x1,25
-set 6 filtre colorate
-1 filtru lunar 1,25 |
Daca vrei sa incepi cu hyperion (ceea ce este f bine), iti recomand sa incepi cu Asphericul de 31mm. Asa cel putin stii ca ai un widefield adevarat. Cel de 24mm echivaleaza aprox cu un plossl simplu de 32mm...
Cu barlow ai si focala de 10mm ceea ce este excelent. Pe viitor mai bagi si unul de 8mm cu doua FTR ca sa ai focala pana la 4.3mm si te-ai aranjat. Cam asta intentionez sa fac eu de asta iti recomand asa.
Vezi ca filtreleale colorate nu prea-s trebuie toate. Mai bine iti iei unul doua , nu mai stiu care eerau f recomandate si de restul iti iei un UHC-S pt nebuloase. Filtrul lunar este must have, pe mine ma ustura ochii dupa cateva secunde dc privesc prin dob la luna.
Clear Skies! |
|
Sus |
|
 |
sandri Membru

|
Trimis: 21 Aug 2008 19:59 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc mult
Ce filtru de soare mi-ai recomanda?  |
|
Sus |
|
 |
Ovidiu M. Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2007 Mesaje: 1289
Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies." Localitate: Buzau
|
Trimis: 21 Aug 2008 20:05 Download mesaj |
|
|
|
Din cate stiu este destul de costisitoare observatia la Helio:) Parca era unnul pe site la skywatcher.ro unul la 910 roni.... Parerea mea, daca ai bani de investit, lasa-l deocamdata pe asta solar si concentreaza-te pe oculare, unul de luna, un UHC-S si unul pt planete sa zicem. |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

|
Trimis: 21 Aug 2008 20:44 Download mesaj |
|
|
|
Pentru soare poti incepe cu observatii in lumina alba si e nevoie doar de un filtru Astrosolar. Urmatorul pas e observatii cu o prisma Herschel. Iar urmatorul pas e un refractor solar dedicat in h-alfa sau CaK. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 21 Aug 2008 20:48 Download mesaj |
|
|
|
Cand am fost la star partyul din muntii Macin, am privit prin 3 filtre la Jupiter. Doar printr-unul se vedea putin mai multe detalii. Prin celelalte 2 nu am observat nicio imbunatatire semnificativa, doar culoarea schimbata. Nu stiu ce filtre erau. _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
sandri Membru

|
Trimis: 21 Aug 2008 20:55 Download mesaj |
|
|
|
Dar prin DeepSky O-III Premium 1.25" se vede bine?
Sau IR Block Filter 1.25" ? |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
|
Sus |
|