Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234634 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2847 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Andrei7766 |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5161
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5161
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 17 Mar 2025 19:58 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Am editat mesajul cu incurcatura, poate e mai clar ce am vrut sa zic.
Daca parcurgi link-urile de mai sus poti vedea ce s-a mai schimbat de la Couteau (e pomenit des ca punct de referinta in istoria observarii stelelor duble).
Descriere: |
|
Marime fisier: |
21.51 kb |
Vizualizat: |
de 1970 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
romh Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2023 Mesaje: 281
Motto: Dupa suisuri urmeaza coborasuri
|
Trimis: 17 Mar 2025 21:29 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Revin la discutia cealalta, la rece, pt ca am maniere de barbar. Cum se spune "mil pardon". Momentan am vrut sa confirm ca cele doua stele sunt doua si nu o eroare de masura cum am crezut initial. Am mai aflat ceva despre proeictul asta panstarrs, poate o sa fie util odata. Darndiscutia despre separare/rezolvare, limite de difractie as vrea sa o pastrez pt celalalt topic. pt mine a fost suficient sa vad o alungire a centrului luminos chiar daca nu este rzolvat/separat si marirea din poza nu pare sa fie la marirea utila, alungirea fotocentrului apare ai intabelul pe care l am atasat si cam asta a fost intuitia, chiar daca se pare ca sunt doua discutii / contexte separate. Curbele de luminozitate nu sunt discuri de difractie dar tot sunt niste minime locale. Cred ca sunt niate lucruri de teoria imaginii pe care inca nu le stapanesc bine, dar cam la asta m am gandit. Da, este o realitate la stele duble care e diferita de filme si romane sf.
_________________ Mak 70, binoclu 2x54
Ochiul drept |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|