| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 240498 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2925 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Sterling Ferrell |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
marius78 Membru exclus

Data inscrierii: 04 Mar 2009 Mesaje: 682
Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii. Localitate: Prahova
|
Trimis: 26 Mar 2009 19:49 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
''Mafalda''..........''Stai parcat''.......Eu am fost avertizat de catre ''Admin'',asa ca las-o mai moale.Daca observi ,in caz ca vrei sa contrazici pe cineva ,trebuie sa vii cu metafore si multe cunostinte,nu cu cuvinte de mahala .Cam asa merge pe aici.  |
|
| Sus |
|
 |
mafalda Membru

Data inscrierii: 20 Feb 2008 Mesaje: 384
|
Trimis: 27 Mar 2009 01:14 Download mesaj |
|
|
|
Nici o problema, daca domnu admin zice stop, asa va fi, e sfant, stie dansul cand trebuie. Dar fiti sigur ca este destul de inteligent, stie ca pt. descoperirea ideilor corecte este nevoie de timp si anumite stimulente declansatoare, chiar de contradictii temporare. Se cheama euristica inventivitatii.
Dar eu nu sunt chiar badaran, mahala, ironic, arogant, etc., ca altii., se poate urmari si compara...Imi place un anumit fel de umor, care percuteaza cu efect. S-ar putea ca din zicerile mele special ticluite sa se prinda ceva, sa trezeasca in timp idei ajutatoare la cei tineri si nu numai. Cand spun ceva, eu chiar stiu ce spun, si e dreptul meu sa-mi imbrac ideile si sa-mi aleg stilul, e marfa mea. Daca vreti numai "stiinta oficiala", care ati vazut unde nu duce, atunci multumiti-va cu ea. De la mine ati putut afla unele lucruri corecte si extrem de valoroase, chiar daca acum nu le credeti si nu le intelegeti.
Situatia e destul de grava in randul romanilor, poate prea cuminti in privinta credulitatii oficiale. Dar extrem de obraznici si violenti cand le spui ca mai exista si alti Dumnezei, in afara de cel mostenit din familie, oficial.
Personal n-am nevoie de laudele nimanui, le detest. Urmaresc, educ si sortez extrem de multi tineri studenti si chiar mult mai in varsta. Dar numai pe aceea care devin inventivi cum trebuie, fara sa le spun totul in clar. |
|
| Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 27 Mar 2009 08:16 Download mesaj |
|
|
|
Prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul Doi lei legatura. Dupa ce o sa inveti sa vorbesti corect limba romana ... poate mai vorbim. |
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 27 Mar 2009 10:59 Download mesaj |
|
|
|
| mafalda a scris: | | Cand spun ceva, eu chiar stiu ce spun, (...). Daca vreti numai "stiinta oficiala", care ati vazut unde nu duce, atunci multumiti-va cu ea. |
Permite-mi sa am unele indoieli cu privire la faptul ca "stii ce spui"
Cat despre stiinta oficiala, aceasta a dus la descoperirea electricitatii, la inventarea computerului pe care il folosesti tu acum, construirea de nave spatiale si asa mai departe (sunt exemple care au mai fost date aici pe forum - mie mi se par foarte potrivite asa ca imi permit sa le reiterez). Care va sa zica aplicatii practice.
Prin urmare, nu vad de ce nu i-am acorda credit si de azi inainte.
In stiinta, o exprimare clara si concisa contribuie la educarea altora mai mult decat elucubratiile asa-zis metaforice.
Daca vrei sa faci poezie sau literatura, insa nu stiinta, atunci te poti juca cu cuvintele asa cum doresti. Atentie insa, exista si aici anumite limite. _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
mafalda Membru

|
Trimis: 27 Mar 2009 20:13 Download mesaj |
|
|
|
Cine refuza recomandarea de a mai si gandi logic ceea ce nu ii este clar, acela va avea o viata fericita, senina si sanatoasa.
Procesul de gandire creiaza cute adanci, atat in exterior, cat si in interior.
Despre evenimentul Tunguska, incercati sa re-gasiti toate documentele vremii. Inclusiv observatiile astronomice din iunie 1908. Sa fiti extrem de atenti la absolut toate detaliile. Eu le-am gasit in mare parte, deci chiar mai exista. Primul l-am citit in 1957, (o traducere din limba rusa), il consider cel mai valoros.
Numai descifrand taina Tunguska veti avea alte porti deschise despre alte taine ale cerului.
Un astronom este un astronom, dar un astrofizician este mult mai mult, deci abordati daca puteti si fizica, dar in alt fel.
Exact parerile /observatiile mele despre deraierea (intentionata) a stiintei oficiale le mai gasiti in multe locuri pe internet si in multe carti.
Ultima modificare efectuata de catre mafalda la 28 Mar 2009 00:18, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

Data inscrierii: 31 Dec 2008 Mesaje: 544
|
Trimis: 28 Mar 2009 00:05 Download mesaj |
|
|
|
| Citat: | | Daca vreti numai "stiinta oficiala", care ati vazut unde nu duce, atunci multumiti-va cu ea. |
Știința oficială este cam singura care ne-a dus undeva până acum. mafalda nu trebuie să faci pe geniul neînțeles ca să îți expui niște idei. Dacă alții nu sunt de acord cu tine sau te critică, atunci foarte bine, deoarece critica este constructivă.
Zicerile [...] special ticluite sa se prinda ceva, sa trezeasca in timp idei ajutatoare la cei tineri si nu numai, nu cred că sunt cele mai indicate pe o pagină de internet care are totuși caracter tehnic. |
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 28 Mar 2009 00:25 Download mesaj |
|
|
|
Tocmai am citit un articol nou pe aceasta tema pe site-ul Universe Today:
http://www.universetoday.com/2009/03/27/wa...ical-bomb/
O noua ipoteza... _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
mafalda Membru

|
Trimis: 28 Mar 2009 00:37 Download mesaj |
|
|
|
Ma refeream clar la unele aspecte fundamentale din stiinta, extrem de importante, nu la cele tehnice. Chiar si cele tehnice de varf sunt total la secret.
Am dat destule exemple, aveti si voi internet sa cautati, sa verificati.
Dar primeaza intrebarile inteligente pe care vi le puteti pune, sa va chinuiti sa le gasiti un raspuns clar, sincer. Si sa puneti mana sa experimentati.
De curand am aflat ca americanii nu privesc cu ochi buni un nevinovat experiment nord corean de ordin tehnic. Cauta pretexte si justificari militare. Altii nu mai au voie sa cunoasca si sa experimenteze inalta tehnologie, ceea ce ei au deja . .Este si Romania in aceeasi situatie, guvernantii nostri au urmat instructiunile americanilor.
O veche ipoteza, deja dovedita:
http://www.universetoday.com/2005/08/29/bo...-fireball/
Acum peste 20 de ani si in Romania se fabricau astfel de "evenimente", chiar in mai multe locuri. Apoi Stiinta a fost interzisa..
"Atmosfera" acestui forum nu-mi permite prea multe detalii, dar puteti face legatura si intrezari ceva. |
|
| Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 28 Mar 2009 08:39 Download mesaj |
|
|
|
Ceea ce nu-ti permite "Atmosfera" acestui forum este sa faci pe misteriosul detinator al unor secrete. Zici ca totul este tinut la secret iar dupa aia ne recomanzi sa cautam mai atent pe internet. Nu-ti dai seama ca singur cazi in ridicol. Ai ceva de spus, spune clar. Nu ai, TACI.
Ceea ce nu-ti permit eu este sa-i prezinti pe nord-coreeni ca pe niste cercetatori pasionati de stiinta. Ceea ce se-ntampla acolo nu este "un nevinovat experiment nord corean de ordin tehnic" ci este testarea unei rachete. Nu doar "americanii nu privesc cu ochi buni" ci toate statele din regiune, inclusiv Japonia si China. Nu este vorba despre descoperiri de ultima ora ci despre teste militare care pun in pericol regiunea. Coreea de nord este o monarhie ereditara de facto care se ascunde sub masca hidoasa (pe care noi am vazut-o din interior) a unei "democratii populare". Dictatorul tarii este un descreierat care-si tine poporul in cea mai neagra mizerie si-i pune sa topaie pe stadioane pentru a-i reprezenta imaginea (si de astea am vazut si noi). Asa ca ... las-o jos ca macane  |
|
| Sus |
|
 |
mafalda Membru

|
Trimis: 28 Mar 2009 10:19 Download mesaj |
|
|
|
Total de acord cu srierea de mai sus.
Un mic descreierat dictator poate fi aproape oricine, chiar si un romanas de pe aci, de la noi din Romania, mai mitocan si violent, prost si fudul, cum bine zice proverbul.. Poate sa afle "de-a moaca" marile secrete ale fizicii gandite de altii, (care le-au facut publice in marea lor credulitate inconstienta). Poate si sa-i vina sa se sinucida impreuna cu tot orasul, sau sa-i vizeze numai pe altii, sa santajeze, sa pretinda ceva, altfel "pac la meteoritu"...Nimic mai simplu sa faca un "Evenimentul Timisoara-2009", iar apoi sa citim secole dea randul ca a fost un bolovan venit din spatiu, un OZN, extraterestii, antimaterie, etc....
Daca insa ajunge singur la anumite descoperiri, revelatii, putin probabil sa mai fie inconstient si sa nu ia masuri preventive ca atare.
Deci v-ati dat in sfarsit singuri raspunsul potrivit, pe care ati refuzat sa-l percepeti pana acum cum trebuie.. Asta fiindca era vorba de altii, nu de domniile voastre. Ce iti e si cu "phihologhia" asta.
Va mai aduceti aminte de batranul profesor Constantin Bursuc si colectivul? Cel ce a reusit sa trimita o racheta romaneasca "mai speciala" in spatiu, pana la Dumnezeu ? Deabea acum isi regreta "faptele" accepta sa se autodiscrediteze, sa para nebun, tot e bine mai tarziu...
""Zici ca totul este tinut la secret iar dupa aia ne recomanzi sa cautam mai atent pe internet. Nu-ti dai seama ca singur cazi in ridicol. Ai ceva de spus, spune clar. "'
Asta NU...Ceea ce era de spus in clar s-a spus.. Pe internet vom gasi doar cate ceva, spus printre randuri, aluzii, sa nu inteleaga usor chiar oricine.
Vad ca in sfarsit incepem sa vorbim aceeasi limba (vechea vorba, nu noua vorba, cititi ""1984"" de H.G. Wells), sa ne mai intelegem putin...
P.S. Nu se tem ei americanii de nici o racheta tehnica militara obisnuita, ci de una "stiintifica" de niste "evenimente"..Oare ce au de gand sa puna coreenii in racheta lor, de ce nu i-au chemat in prealabil pe expertii americani sa verifice, sa doarma apoi linistiti? . De la o racheta "stiintifica" la un OZN real si adevarat nu este decat o juma de pas. De aia se accepta in strategia americana si rusa "lovitura preventiva".
Ultima modificare efectuata de catre mafalda la 28 Mar 2009 17:35, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

Data inscrierii: 31 Dec 2008 Mesaje: 544
|
Trimis: 28 Mar 2009 17:02 Download mesaj |
|
|
|
| Văd că s-a ajuns la o discuție despre teorii conspiraționiste la secțiunea Istoria astronomiei. Parcă subiectul era 100 de ani de la fenomenul Tunguska. |
|
| Sus |
|
 |
mafalda Membru

|
Trimis: 28 Mar 2009 17:20 Download mesaj |
|
|
|
Absolut toata discutia se refera numai la interpretarea fenomenului-evenimentului Tunguska. Acesta nu a fost un fenomen astronomic, ci unul creat din greseala cu siguranta pe Pamant, de natura electrica si extrem de periculos. De aceea este necesar sa fie tinut la secret. Tacerea impusa asupra evenimentului din partea varfurilor fizicienilor ar trebui sa va dea de gandit. Ei au fost foarte interesati de fenomen, dar au fost si foarte speriati, de aceea chiar ei aplica "tacerea si conspiratia".
Este un rau exemplu de o grava greseala pe care o mai fac inca astronomii, considerandu-l obiect cosmic. De ce oare nu a fost detectat ca atare cu cateva zile inainte, fiind extrem de stralucitor, nu ca o cometa ? Si atunci erau observatoare si astronomi.
De fapt a fost detectat, dar in mai multe locuri deasupra Europei, in atmosfera.
Si daca s-ar citi inteligent ce am postat si eu, s-ar vedea ca am facut o oarecare legatura intre acest mic corp misterios explodat in Tunguska si alte corpuri ceresti, (in speta toate stelele tinere si active, stralucitoare).
Daca ar fi provenit de la un corp ceresc, in speta de la Soare, atunci ar fi trebuit sa calatoreasca cu viteza luminii, stiindu-se ca durata de viata a unui astfel de fulger globular este de maxim 10 minute. Reamintesc ca multe particule fizice isi schimba automat structura si propietatile in timp, de ex. neutronii re-devin protoni=hidrogen in cca 15 min.
Pt a intelege anumite aspecte ale astronomiei, este nevoie si de corecte cunostinte de astrofizica, stiinta cosmosului. |
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 10019
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 10019
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
|
| Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 31 Dec 2011 19:28 Download mesaj |
|
|
|
Din cate mai tin eu minte acolo nu a avut loc o explozie ci o implozie, fapt probat de varfurile copacilor care erau orientate inspre epicentrul fenomenului. De asemenea ipoteza exploziei de gaze nu explica faptul ca fenomenul tungusk a fost observat pe o raza foarte mare, aproape pe tot globul cu fenomene luminoase ciudate. E clar ca nu o sa explicam noi acuma ce nu a fost explicat de atata amar de vreme. Ma bucur sa va mai vad pe aici dle Gaina:
Un An Nou mai bun, mult noroc si sanatate !!!
la toata lumea. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|