Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236950 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2887 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Tud_Golt |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1016 la data de Mar Sep 09, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Rhemaxos Membru

Data inscrierii: 21 Apr 2019 Mesaje: 153
|
Trimis: 12 Aug 2024 17:14 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
De curiozitate, ce-ai mai facut cu telescopul, l-ai vandut sau te-ai hotarat sa-l pastrezi si sa te bucuri de el?
P.S. nu vreau sa par cinic in niciun fel, departe de mine gandul asta dar imi permit sa ofer un sfat celor care dispun de o suma consistenta de bani si se hotarasc sa cumpere un telescop. Evitati telescoapele care se vand greu sau foarte greu, luati ceva care se cauta pe piata sh. Nu cred ca se gandeste nimeni la acest aspect cand cumpara un telescop pentru prima data (oare cat de usor pot sa revand telescopul?). Din toate topicurile pe care le-am citit eu aici sau pe forumuri din afara, nu cred ca am vazut niciodata o asemenea intrebare pusa de cineva care intentiona sa-si cumpere primul telescop. _________________ SkyWatcher 254/1200 Flex-Dobson
Celestron C6 XLT
TS-Optics ED 102 mm f/7 Refractor
Omegon Maksutov 90mm
Celestron Skymaster 20x80
LACERTA EXPLORER 8X45
Binoclu Omegon 2x54 (Galileic) |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11410
|
Trimis: 13 Aug 2024 15:45 Download mesaj |
|
|
|
Rhemaxos a scris: | . Evitati telescoapele care se vand greu sau foarte greu, luati ceva care se cauta pe piata sh. .. | Evitati telescoapele care trebuie vandute, luati telescoape care va plac.
UP. Si succes initiatorului, orice ar alege (sa pastreze sau sa vanda)
PS: care sunt telescoapele care se cauta pe piata sh? |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5212
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 13 Aug 2024 16:39 Download mesaj |
|
|
|
Valy, hotule, mi-ai luat vorba din gura ... eu unul cumpar lucruri care sa-mi foloseasca, nu ca sa le revand, daca nu-mi (mai) folosesc, incerc sa le folosesc la alteceva, daca nici asa nu merge, le arunc in prapastie, viata e scurta. Apropo, inca mai am primul telescop. |
|
Sus |
|
 |
Rhemaxos Membru

|
Trimis: 13 Aug 2024 22:16 Download mesaj |
|
|
|
valy a scris: | PS: care sunt telescoapele care se cauta pe piata sh? |
Din ce am văzut pe diverse forumuri străine și pe site-uri de vânzări sh, nu prea se înghesuie nimeni sa cumpere telescoape ce vin la pachet cu o montura ce nu poate fi folosita cu nimic altceva in afara de telescopul respectiv.
Cred că majoritatea dintre noi fie ne dorim fie avem deja în dotare un SCT de 8 inch. Raportul dintre dimensiunile fizice și capacitatea de colectare a luminii este greu de bătut. Cu toate acestea nu prea își dorește nimeni o montura ca cea cu care vine echipat telescopul colegului. Este mare, grea, nu poți pune alt telescop pe ea. Din punctul meu de vedere designul acesta este rupt direct din anii 70'.
Eu sper că s-a răzgândit colegul și nu l-a mai vândut. Ar fi păcat să-l dea la un preț derizoriu doar ca sa scape de el. _________________ SkyWatcher 254/1200 Flex-Dobson
Celestron C6 XLT
Omegon Maksutov 90mm
LACERTA EXPLORER 8X45
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 14 Aug 2024 08:48 Download mesaj |
|
|
|
Faci reclama negativa?
Sa stii ca am vazut personal cel putin trei astfel de configuratii doar in Bucuresti, deci se cumpara...si implicit se si vinde. Exista motive obiective, dar si subiective, atat pentru decizia de cumparare cat si pentru cea de vanzare. Fiecare face ce vrea cu banii lui.
Up. |
|
Sus |
|
 |
Rhemaxos Membru

|
Trimis: 14 Aug 2024 11:36 Download mesaj |
|
|
|
Reclama negativă înseamnă cu totul altceva.
Se vând noi, piața sh are o altfel de clientela. Cine are 3000-4000 de euro în buzunar pentru primul telescop nu cumpără sh, mai ales unul cu electronică in el. _________________ SkyWatcher 254/1200 Flex-Dobson
Celestron C6 XLT
Omegon Maksutov 90mm
LACERTA EXPLORER 8X45
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 14 Aug 2024 12:33 Download mesaj |
|
|
|
Posibil sa ai dreptate. Desi nu vad dece il privesti ca un setup "pentru primul telescop", "avansatii" nu au CPC SC8?
In fine, poate e si asta o varianta: decat sa nu vinzi nimic cu 8000 de lei, mai bine sa vinzi tubul cu 4000 si cu montura, cine stie, poate o ia cineva pentru x lei... |
|
Sus |
|
 |
alexbadescu Membru

Data inscrierii: 28 Ian 2024 Mesaje: 9
|
Trimis: 25 Aug 2024 18:59 Download mesaj |
|
|
|
Salutare,
Scuze, nu am mai intrat pe site de ceva vreme si nu am vazut ca ati comentat.
Inca nu l-am vandut, dar nici nu am fost activ in privinta asta. Asadar, inca sterg praful de el.  |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|