Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233971 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 23 Ian 2014 00:28 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Foarte frumos, felicitari! Bine prelucrata, dar cel mai mult in place alegerea obiectului, la cat mai multe astfel de realizari! |
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 23 Ian 2014 01:44 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pentru aprecieri.
Rezultatul este peste asteptarile mele. Din multe puncte de vedere este cea mai reusita imagine pe care am facut-o pana acum, un progres mare fata de pozele din trecut. In parte se datoreaza si instrumentelor noi dar si timpului alocat - in anul 2013 am facut doar 4 poze fiecareia alocandu-i cel putin 2 luni.
Sunt si multe greseli, de exemplu: Din dorinta de a creste contrastul am supraprocesat imaginea si inevitabil au aparut si artefactele... Telescopul a fost decolimat putin cam mult, flat-uri foarte foarte proaste pentru luminanta si aproape perfecte pentru RGB, o inconstanta ce ma face sa fiu la ani lumina (de munca) distanta de astrofotografii priceputi.
Camera FLI ML8300 m-a impresionat mai mult decat am crezut ca o va face. Nu am rabdarea sa fac un review insa pot spune cate ceva aici. Am pozat in toate zilele la -30 de grade iar parte din dark-uri le-am facut la temperatura camerei, adica racind peste 52 de grade sub ambient. Temperatura a fost extrem de stabila 0.1 grade. Zgomot mic, etc...
Am mai procesat poze monocrome ale lui Emil Kolbert si stiam in mare cum este fara matrice bayer, insa testele comparative DSLR -CCD prezinta clar diferenta.
Din pacate este grea are aprox 1,4kg - cam cat un atik 383 cu roata de filtre cu tot. Impreuna cu corectorul, OAG si camera de ghidaj greutatea depaseste 2kg. Greutatea aceasta mi-a dat multe batai de cap, deoarece focuserul baader steeltrack flexa accentuind decolimarea deja existenta. Abia zilele trecute am gasit o solutie- prea tarziu pentru aceasta imagine.
Sper ca in cazul urmatoarei imagini sa fiu mai pregatit mai bine si sa nu mai repet: imi trebuiau mai multe expuneri, seeing bun, transparenta buna, daca nu mi s-ar fi stricat hub de USB... etc etc
Trebuie sa cumpar filtre de banda ingusta.
Multumesc inca o data. |
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 23 Ian 2014 02:57 Download mesaj |
|
|
|
psemil a scris: | Din dorinta de a creste contrastul am supraprocesat imaginea si inevitabil au aparut si artefactele... |
Ce bine ca nu sunt eu primul gica contra, ci esti chiar tu. Imaginea e fantastica, sa nu fiu inteles gresit. E de tiparit si pus pe perete. Dar ne-ai obisnuit asa de tare cu poze pe care sa le criticam la nivel de sub-pixel incat, na ... ti-ai facut-o cu mana ta Pare intr-adevar supraprocesata comparat cu alte imagini ale tale. |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 23 Ian 2014 10:11 Download mesaj |
|
|
|
am comparat cu Eder si JWalk. Un tub optic mai lipseste. |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 23 Ian 2014 16:35 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | Trebuie sa cumpar filtre de banda ingusta. |
No si acum sa vezi tu cat va costa toata distractia...
Condoleate |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|