Intrebare de baraj: fotografia este facuta afocal ? Nu de alta dar se poate observa vignetare asimetrica, spike-uri de difractie specifice obiectivului/ocularlui si aberatie cromatica. Daca da, atunci este o problema de aliniere optica ...
La obiectivele alea, cu toata sticla ED ai o gramada de aberatii cromatice. Ca sa-l poti folosi cat de cat ar trebui un stop pe la f7-f8. Scuze, prima oara nu am inteles la ce anume te referi
din fericire pentru mine obiectivul a fost innapoiat la f 64 .....mi-am recuperat banii. Bineinteles ca nu am stat degeaba si am facut comanda de un ED 80 care sper sa ajunga pana va fi luna noua. mai vedem atunci. Ce e drept nu am stat sa fac o aliniere in acea seara perfecta...
Am discutat ieri cu Alexandru Savin ...(parerea lui este ca am flexuri) si tin sa cred ca are dreptate. Acum ramane de vazut unde am si de ce......daca era din cauza ghidajului sau alinierii polare stelele din centru nu erau punctiforme.
dmtr69 aka Marius, in calitatea mea de membru mai vechi pe forum TE SOMEZ!!!!!! sa nu iti mai postezi achizitiile la incepatori!!!!!
Spor la treba ca o faci bine de tot!! _________________ http://sabinfota.ro
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum