Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236302 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2874 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Svidana |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
mflorian Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2011 Mesaje: 473
|
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2300
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 15 Feb 2013 21:53 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: |
|
|
|
Mie nu mi-a perceput vama la produsele pana-n 40-50$.
S-ar putea sa mai plateasca doar transportul, care s-a scumpit considerabil dupa 28 ianuarie..
_________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
bogdanbacila Membru

Data inscrierii: 11 Aug 2010 Mesaje: 941
Motto: Where there's a will there's a way Localitate: Timisoara
|
Trimis: 16 Feb 2013 09:36 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut colegi,
Vama sigur nu o voi plati la o asa suma. Partea cu transportul... asta e ! nu o fi mare paguba, acuma...
Sper doar sa mi se potriveasca adaptorul, si nu trebuiasca sa mai folosesc ceva intermediar..
Aseara am desfacut din nou adaptorul T-2, si am observat ca in capatul "tevii" defapt e inelul acela cam de 1cm, care reprezinta un adaptor de la 42mm pas de 0.75mm, la 42mm pas 1mm. Deci in ambele cazuri, pot spune ca sunt acoperit..
O zi cat mai frumoasa,
Bogdan.
|
|
Sus |
|
 |
bogdanbacila Membru

|
Trimis: 11 Mar 2013 21:53 Download mesaj |
|
|
|
Salut colegi,
Revin cu ansamblul complet: obiectiv foto 500 mm f8 + adaptor M42 -> 1.25" + ocular Super Plossl 10 mm.
Am atasat 2 poze, pentru a vedea ansamblul, si partiile componente.
Pe partea de optica sunt destul de multumit, avand un contrast puternic si o claritate a imaginii foarte buna.
Singurul lucru de reprosat este deschiderea, sau mai exact cat de luminos este acest obiectiv... adica nu chiar cel mai luminos. De aceea se foloseste cel mai bine in conditii optime sau cat mai bune de seeing.
- O intrebare am totusi: ce ocular ati recomanda pentru acest ansamblu, eventual, cu posibilitatea de refolosire la alte proiecte ? ma intereseaza ca deschiderea lentilei finale sa fie cat mai mare, si unghiu vizual cat mai mare, dar cu o distanta focala cat mai scurta... orice parere e de mare pret.
Dar per total sunt foarte multumit, si ca viitor proiect ma gandesc la un acromot/apocromat creat de la zero, cu celula obiectiv de calitate, etc...cam ce face colegul neox, pe care il felicit !
Am atasat si o poza la steaua polara, desi nu are legatura cu acest ansamblu, ci se refera direct la capacitatea obiectivului foto si a aparatului DSLR Canon 1000D...
Multumesc tuturor pentru sfaturi.
Cer senin,
Bogdan.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
509.47 kb |
Vizualizat: |
de 3224 ori |

|
|
542.88 kb |
de 3224 ori |

|
|
366.02 kb |
de 3224 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9759
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 12 Mar 2013 01:28 Download mesaj |
|
|
|
Foarte fain, Bogdan! Văd că s-au înmulțit în ultima vreme astfel de instrumente! E bine că redăm lumina unor obiective care la vremea lor au fost scumpe și au necesitat multă muncă și pasiune.
_________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6927
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 12 Mar 2013 01:57 Download mesaj |
|
|
|
Imi pare rau sa te dezamagesc, constructia ta este chiar frumoasa, dar... Privind cu atentie ultima poza, se vede un defect care apare uneori la obiectivele foto. Decolimarea. Adica nealinierea elementelor optice. Poti eventual sa incerci sa o corectezi din tubul de racord la obiectiv, dar nu stiu daca merge.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
bogdanbacila Membru

|
Trimis: 12 Mar 2013 08:42 Download mesaj |
|
|
|
Salut Dragos,
Te referi la faptul ca stelele au acea pata albastra usor "decalata" ?
Ce am uitat sa mentionez este faptul ca am facut poza cu un timp de expunere de 30 secunde..poate si de acolo poate aparea acest fenomen...
Nu stiu exact cum as putea sa corectez o eventuala eroare, avand in vedere ca tubul optic este...cam "compact"
Oricum orice sfat si sugestie este de apreciat si ma ajuta sa ma formez pe viitor ca un ATM-ist serios
Multumesc,
si cer senin,
Bogdan.
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6927
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 12 Mar 2013 10:58 Download mesaj |
|
|
|
Expunerea lunga poate sa dea o dara. Dar ar putea fi si faptul ca nu este exact focalizata. Mai incearca pana nimeresti focala exact, si fotografiaza cu ISO mai mare, sa ai nevoie de expuneri mai scurte.
Asa de la distanta e dificil de dat sfaturi pentru colimarea unei lunete, ca trebuie sa stii de unde vine nealinierea. Incearca sa vorbesti cu cei din Timisoara.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 12 Mar 2013 12:14 Download mesaj |
|
|
|
Poza asta clar nu e in focus. Construieste-ti o masca Bahtinov, altfel e aproape imposibil sa focalizezi corect pe DSLR. Te-ar ajuta daca poti fixa pe inelul de focus al obiectivului o tija prelungitoare, ai putea roti mai fin (desi la f/8 cred ca merge si asa). Eventuala decolimare o verifici mai bine la ocular cu un test pe stea, e mai usor de interpretat decat din fotografii.
Felicitari pentru constructie!
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|