Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Incepator Membru

Data inscrierii: 28 Iun 2012 Mesaje: 131
|
Trimis: 27 Ian 2013 20:49 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Am si eu de cateva zile WebCam Microsoft LifeCam Studio http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=108246#108246
Nu am reusit inca sa o scot pe teren dar urmeaza.
Intentionez sa o utilizez cu Barlow x2 in prime Focus la SCT 127mm/1250 deocamdata la o montura fara urmarire.
Mai e de invatat registax......
|
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2914
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 27 Ian 2013 21:33 Download mesaj |
|
|
|
Oricum, felicitari din toata inima, Marian.
Se simtea nevoia unei astfel de competitii, este o ocazie de a crea o atmosfera de emulatie si mult entuziasm si de a da ceva mai multa viata forumului.
Imi aduc aminte cu multa placere de atmosfera creata de concursul din 2010, initiat de Emil Kolbert, la fotografie deep-sky. Toata lumea era in verva si entuziasmul era la cote maxime.
Ca sa nu mai spun de faptul ca e un prilej pentru incepatori sa-si puna burta pe carte si sa studieze un pic (mai mult) si sa se perfectioneze. Nu poate fi decat benefica o astfel de actiune.
(Mai face cineva ceva similar la deep-sky?)
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 27 Ian 2013 21:45 Download mesaj |
|
|
|
Cristi, sa speram ca obiectivul va fi atins si vom avea multi concurenti .... ar fi pacat ca nici atunci cand primim ceva de la cineva sa nu putem coagula astfel incat sa putem realiza o competitie corecta.
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
buncar Membru

Data inscrierii: 09 Oct 2010 Mesaje: 70
Motto: ce tie nu-ti place, altuia nu-i face Localitate: timisoara
|
Trimis: 28 Ian 2013 05:05 Download mesaj |
|
|
|
Eu am un DSLR Nikon D80 pe care il montez cu un T2 direct pe luneta si mai am si un webcam, modificat dintr-un webcam banal...
|
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2299
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 28 Ian 2013 09:34 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: |
|
|
|
Ma mai delectez si eu cu foto planete, din cand in cand.
La fel: Luna, Soare, si planetele mai accesibile de prin "gradina" (Venus, Jupiter, Saturn, Marte).
Nu am avut ocazia sa incerc Uranus sau Mercur, Neptun nici atat. Iar asteroizi si comete poate pe viitor
Camera nu este nici pe departe una performanta: SPC900NC. Uneori mai folosesc si 400D-ul.
Cateva poze am pus si aici (am sa-mi fac un album pe Astrobin, in curand).
Apropo, mi-e un dor sa ies la observatii...
Cer senin!
_________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2725
|
Trimis: 28 Ian 2013 14:08 Download mesaj |
|
|
|
Va salut! Pana in vara lui 2012 am folosit pentru filmare si poze(cadre din film +stack) camere CCTV(pentru Luna am incercat si webcam SPC900)+dob 150/1200. Linkuri pentru filme sunt in sectiunea video-astronomie a forumului( Luna, Jupiter, Saturn plus cateva DSO)-http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=86355#86355. Poze DSO in sectiunea astrofoto incepatori("cateva roiuri" s.a.).[/url]
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 28 Ian 2013 15:28 Download mesaj |
|
|
|
Perfect .... vad ca deja sunt 5-6 potentiali concurenti .... este bine!
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2725
|
Trimis: 29 Ian 2013 13:02 Download mesaj |
|
|
|
Cateva poze din prelucrarea filmelor facute cu dob 150/1200:
-Luna cu webcam SPC900NC(senzor de 1/4", 640x480 pixeli;cadre stack-Registax) si cu CCTV (senzori de 1/3" si 1/2", 752x582 pixeli-rezolutie redusa de semnalul video analog la 720x576; cadre simple din film).
-Jupiter cu CCTV+barlow 1,5/2x
-Saturn cu CCTV+barlow 2x
Evident intre aceste poze si cele facute de stimatii colegi forumisti este o distanta ca de la cer la Pamant. Pentru fotografie planetara fiind necesare instrumante cu apertura mare si focala mare(pentru detalii si marire corespunzatore doar cu un barlorw decent sau fara el). Catadioptricele cred ca sunt cele mai potrivite pentru asta. Camera este si ea importanta-senzor mic si densitate mare de pixeli. Camerele planetare recente au 3/5 Mpix sau mai mult. Dar toate astea sunt inutile fara un "seeing" foarte bun.
Datorita celor spuse mai sus in ultimul timp am abandonat fotografia planetara. Dar saptamana asta imi vine "autoguiderul" ALCCD5, care este si o buna camera pentru planetare(senzor monocrom de 1/2" si 1,3Mpix) si am sa reiau tentativele foto.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
663.1 kb |
Vizualizat: |
de 5259 ori |

|
|
399.44 kb |
de 5259 ori |

|
|
23.93 kb |
de 5259 ori |

|
|
12.04 kb |
de 5259 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 29 Ian 2013 16:38 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11248
|
Trimis: 29 Ian 2013 16:48 Download mesaj |
|
|
|
ursamajor a scris: |
Sper ca "jurizarea" .... |
Le dai anonime .
|
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 29 Ian 2013 16:49 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11248
|
Trimis: 29 Ian 2013 17:12 Download mesaj |
|
|
|
Probabil ca se vrea poze noi, de la zero, inca n-am vazut regulamentul.
Eventual le dai contrast, rotate 45' ... si se pierde urma.
|
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 29 Ian 2013 17:51 Download mesaj |
|
|
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 29 Ian 2013 18:34 Download mesaj |
|
|
|
Salut .... inca nu am construit regulamentul, insa cu certitudine vom lua in discutie doar poze realizate intr-un anumit interval de timp ... probabil vom avea la dispozitie cam 2-3 saptamani.
As dori sa finalizam concursul undeva la sfarsitul lunii martie, astfel incat sa putem acorda premiul in cadrul Festivitatii de deschidere a GAM 2013 ...
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 29 Ian 2013 18:44 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Fotografia planetara - studiu |
|
|
|
|
Sus |
|
 |
|