Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233973 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Catalin M. T. Membru

Data inscrierii: 07 Feb 2009 Mesaje: 374
Motto: Admovere Oculis Distantia Sidera Nostris Localitate: Turda, Romania
|
Trimis: 12 Apr 2011 21:24 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
O imagine cu Mare Imbrium prin proiectie afocala cu Newton 4.5" si Nikon D40X.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
258.3 kb |
Vizualizat: |
de 6091 ori |

|
_________________ Refractor: TMB 6" f/15; SW 3.5" f/10, SW 2.7" f/13; Borg 50ED f/10
Catadioptric: Meade ETX90
Reflector: Tasco 4.5"f/4.5
Oculare: Baader: Hyp. 13/17/21;ES 20/68°; BCO 6/10/18; Fujiyama 7/25; SW:Pla. 4/9; VixenNPL 25;Binoclu:7x40 IOR; Nikon |
|
Sus |
|
 |
Catalin M. T. Membru

Data inscrierii: 07 Feb 2009 Mesaje: 374
Motto: Admovere Oculis Distantia Sidera Nostris Localitate: Turda, Romania
|
Trimis: 13 Mai 2011 18:28 Download mesaj |
|
|
|
Cateva imagini cu diferite faze ale Lunii realizate cu Newton 4.5", oc. Hyperion 17mm si Nikon D40X cu Nikkor 50mm, afocal.
|
224.3 kb |
de 5918 ori |

|
|
280.4 kb |
de 5918 ori |

|
|
510.12 kb |
de 5918 ori |

|
_________________ Refractor: TMB 6" f/15; SW 3.5" f/10, SW 2.7" f/13; Borg 50ED f/10
Catadioptric: Meade ETX90
Reflector: Tasco 4.5"f/4.5
Oculare: Baader: Hyp. 13/17/21;ES 20/68°; BCO 6/10/18; Fujiyama 7/25; SW:Pla. 4/9; VixenNPL 25;Binoclu:7x40 IOR; Nikon |
|
Sus |
|
 |
MikeC Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2010 Mesaje: 262
|
Trimis: 14 Mai 2011 12:33 Download mesaj |
|
|
|
S-a facut si in sud in sfarsit senin! Doar ca dupa atatea ploi si vreme proasta, cerul nu a fost tocmai ok, dar oricum mult mai bun decat ma asteptam, in ceea ce priveste turbulenta.
Am incercat si un saturn, dar atmosfera a zis nu ...
Pana una alta, Plato si regiunea inconjuratoare, si doua cratere frumoase Copernicus si Eratosthenes, plus regiunea de cratere minuscule dintre cele 2, care mi-a placut enorm.
|
215.86 kb |
de 5878 ori |

|
|
195.29 kb |
de 5878 ori |

|
_________________ Cer senin si negru tuci!
http://astromike.astroclubul.org/
Equipment: Vixen 60mm f/15 refractor, Astrotrac TT320X-AG |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 09 Iun 2011 12:54 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
Tavi F. Membru

Data inscrierii: 05 Noi 2006 Mesaje: 988
|
Trimis: 23 Iun 2011 12:13 Download mesaj |
|
|
|
Luna fotografiata prin luneta astronomului amator (si avansat- indiferent de parerile, adeseori tacite, care se simt in activitatea si feedback-ul/dialogurile astrofoto forumistice). Mai exista sfidatori care si-au inceput pasiunea asta ieri, alaltaieri, iar acum privesc totul prin prisma banilor indispensabili progresului tehnologic rapid... Eu am facut prima poza la Luna in 1995.
Nuanta e apropiata de cea reala observata vizual prin ocular, ceva mai galbuie... asta iarna avusesem balansul pe alb al aparatului foto lasat pe automat.
http://www.flickr.com/photos/80804182@N00/...otostream/
|
|
Sus |
|
 |
Tavi F. Membru

|
|
Sus |
|
 |
Tavi F. Membru

|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11252
|
Trimis: 16 Iul 2011 07:56 Download mesaj |
|
|
|
Destul de galbioara luna in zilele astea.
Am facut si eu aseara o caruta de cadre, un set pt. panoramica si vreo 4 seturi pt. stacking. Deocamdata doar panoramica:
200/4400, pentax k100d, panoramica din 27 de cadre |
|
285.11 kb |
de 5523 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Tavi F. Membru

|
Trimis: 19 Iul 2011 13:27 Download mesaj |
|
|
|
Luna aflata in faza de ~85% (iluminata), inca nu urcase prea mult pe cer. Fotografiata prin aceeasi luneta.
http://www.flickr.com/photos/80804182@N00/...otostream/
Va urma si Jupiterul... dar mai astept sa-i creasca diametrul unghiular la peste 40", iar atunci voi trece cu totul pe topicul meu dedicat simpletului.
|
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 19 Iul 2011 17:48 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
Tavi F. Membru

|
Trimis: 19 Iul 2011 21:34 Download mesaj |
|
|
|
ursamajor a scris: | De ce ies așa galbene? Și sunt sigur că după redimensionare, ar putea fi salvate mai multe detalii. Pot să mă "joc" cu varianta full size, dacă mi-o trimiți? Mulțumesc. |
Prin telescopul tau, Luna nu se vede galbuie atunci cind are unghiul de altitudine mic? (ori locuiesti intr-o zona cu atmosfera foarte curata?) Daca as fi asteptat mai mult, nuanta devenea mai albicioasa. Din prelucrari nici nu-mi pun problema sa-i denaturez prea tare aspectul. Zilele trecute, cind faza ei era in crestere spre plina, chiar avea un punct de culminatie foarte jos pe cer.
Detalii mai multe de unde? Puplia de intrare e de 28 milimetri! Iti dai seama ca am studiat cadrele in urma prelucrarilor. Luna afisata un pic mai sus, a colegului, e obtinuta printr-un telescop cu diametrul de 200mm, iar prin redimensionarile facute de el, diametrul astrului e mai mic decit in imaginile mele... e absolut normal sa para mai bogata si ar trebui sa fie mult mai detaliata decit a mea! Desi n-am facut calcule, presupun ca la el se mai pierd ceva detalii, fata de potentialul maxim al deschiderii D200mm, prin micsorare.
Pentru a avea o comparatie echitabila, d.p.d.v. al "abundentei detaliilor", intre imaginile noastre, Luna lui Valy ar trebui sa aiba un diametru de 7.14 ori mai mare decit cea afisata de mine!!
Daca ai curiozitatea, poti incerca si tu fotografia afocala, printr-o luneta de ~30mm diam. (cautatoare, terestra, vreun obiectiv de binoclu, etc)... ajustind amplificarea focalei, din ocular sau folosind si alte elemente optice... vezi ce va rezulta.
|
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9697
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 19 Iul 2011 22:04 Download mesaj |
|
|
|
Tavi, sunt curios ce tub ai pus la lunetă, având în vedere lungimea ei, nu flexează?
Dacă astronomii din vechime ar fi încetat să își perfecționeze la nivel de detaliu tehnica folosită nu s-ar fi făcut atâtea descoperiri cu instrumente considerate astăzi cel puțin modeste. Tavi, toată stima pentru strădania ta de a scoate maximul posibil din niște sisteme optice extrem de simple și ieftine ca preț, dar scumpe în raport cu munca investită!
_________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 19 Iul 2011 22:12 Download mesaj |
|
|
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11252
|
Trimis: 19 Iul 2011 22:50 Download mesaj |
|
|
|
ursamajor a scris: | ..cum trebuie să arate în mod normal Luna. |
Pai chiar arata galbuie zilele trecute. Intre timp s-a mai ridicat si s-a mai "albit".
In aceeasi seara cu panoramica mea de mai devreme am facut si cateva stack-uri, mai jos unul din vreo 15 cadre. Detaliile nu erau chiar asa de impresionate datorita fazei lunii.
|
166.94 kb |
de 5373 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 19 Iul 2011 23:03 Download mesaj |
|
|
|
valy a scris: | Destul de galbioara luna in zilele astea.
Am facut si eu aseara o caruta de cadre, un set pt. panoramica si vreo 4 seturi pt. stacking. Deocamdata doar panoramica: |
Foarte frumoasa imaginea, Valy, o gramada de detalii vizibile.
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|