Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236336 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2877 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Paul Gheorghe |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
david_eco Membru

Data inscrierii: 06 Mar 2010 Mesaje: 691
Motto: This most beautiful system of the sun, planets and comets, could only proceed from the counsel and dominion of an intelligent and powerful Being. Isaac Newton Localitate: Deva (Hartagani)
|
Trimis: 13 Feb 2016 20:05 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Mircea Pteancu a scris: | David
Telescopul tau e in rand cu tot ce-i bun,frumos si modern in ATM-ul mondial,felicitari.
Pune-i un nume , o asemenea prezenta merita un nume propriu pe deplin.
Bob Kestner , optician profesionist , ATM-ist si unul din apropiatii lui John Dobson , a slefuit oglinzi si a construit telescoape de pana la 30''.
Insa in indrumarul pe care l-a scris afirma ca ar fi putut sa se opreasca la 16 '' deoarece un asemenea telescop ofera mai mult decat poate observa omul intr-o viata.
Sa-l folosesti sanatos la cat mai multe si mai interesante observatii.
Cer senin ,Mircea
PS: da' sa nu crezi ca scapi numai asa ...vrem rapoarte de observatii  |
Multumesc frumos domn Mircea!
Am avut mare satisfactie la constructia mecanicii dar sunt si parti care (din ipsa de materiale necesare) ar fi putut iesi mai bine.
Ca si nume am ales ”Expresul de cer profund” dar l-am botezat mai scurt ”monstruletul”
PS: Sa nu credeti ca scapati doar cu poze. Daca reusesc sa fac ce mi-am propus de mult (Agro-turism printre altele combinat si cu observator astronomic) va trebui sa ma onorati cu acceptul de a va gazdui intr-un sejur ca pe un cavaler al cerului instelat
Si chiar daca nu imi vor izbuti planurile, o cabanuta si observator tot voi avea. Asa ca...
David _________________ Was the eye contrived without skill in Opticks?...and these things being rightly dispatch’d, does it not appear from phænomena that there is a Being incorporeal, living, intelligent...?”
― Isaac Newton, Opticks |
|
Sus |
|
 |
david_eco Membru

Motto: This most beautiful system of the sun, planets and comets, could only proceed from the counsel and dominion of an intelligent and powerful Being. Isaac Newton Localitate: Deva (Hartagani)
|
Trimis: 13 Feb 2016 20:13 Download mesaj |
|
|
|
dragos.n a scris: | Ziua ai putea sa-l folosesti la incalzirea casei  |
Ar merge sa fac si mancare cu el. Sunt multe de facut pe lumea asta. Mereu am satisfactia de a incerca ceva nou. O idee duce la alta, chiar altele...  _________________ Was the eye contrived without skill in Opticks?...and these things being rightly dispatch’d, does it not appear from phænomena that there is a Being incorporeal, living, intelligent...?”
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6930
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 13 Feb 2016 20:29 Download mesaj |
|
|
|
Deci o sa faci agro-astro-turism. E bine. Ziua ii plimbi pe turisti pe dealuri folosind makul, ca sa nu oboseasca ei mergand, seara le arati stelele, si intre timp, sotia ta face mancare la cuptorul solar. Cool.
Cred ca cea mai mare atractie va fi cuptorul solar. Vor dori toti sa vada daca si cum functioneaza. Si asa se va dezvolta (g)astronomia in Romania. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9623
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 13 Feb 2016 20:41 Download mesaj |
|
|
|
David
Cum se zice pe la noi , pe Wall Street : ''we have a deal'' !
Felicitari pentru observatii , se simte din descrieri puterea optica a oglinzii.
Oglinda aia o sa ''manace'' obiecte Deep Sky precum calul lui Fat Frumos jaratec!
Acum cand telescopul este functional , iti vine sa crezi cat a stat oglinda aceea excelenta la vanzare ?
O intrebare : orientarea low-rider a ocularului ai resimtit-o in vreun fel , dupa mai bine de doua ore de observatii?
Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
david_eco Membru

|
Trimis: 13 Feb 2016 20:44 Download mesaj |
|
|
|
dragos.n a scris: | Deci o sa faci agro-astro-turism. E bine. Ziua ii plimbi pe turisti pe dealuri folosind makul, ca sa nu oboseasca ei mergand, seara le arati stelele, si intre timp, sotia ta face mancare la cuptorul solar. Cool.
Cred ca cea mai mare atractie va fi cuptorul solar. Vor dori toti sa vada daca si cum functioneaza. Si asa se va dezvolta (g)astronomia in Romania. |
Suna chiar bine. Sunt multi oameni care vor sa iasa din rutina.
Cuptor solar chiar vreau sa fac. Nu din telescop si din lentila( capac pentru oala, din sticla cu apa sau gel montat pe o furca ecuatoriala, eventual cu motor de urmarire pe RA)
David _________________ Was the eye contrived without skill in Opticks?...and these things being rightly dispatch’d, does it not appear from phænomena that there is a Being incorporeal, living, intelligent...?”
|
Sus |
|
 |
david_eco Membru

|
Trimis: 13 Feb 2016 21:04 Download mesaj |
|
|
|
Mircea Pteancu a scris: | David
Cum se zice pe la noi , pe Wall Street : ''we have a deal'' !
Felicitari pentru observatii , se simte din descrieri puterea optica a oglinzii.
Oglinda aia o sa ''manace'' obiecte Deep Sky precum calul lui Fat Frumos jaratec!
Acum cand telescopul este functional , iti vine sa crezi cat a stat oglinda aceea excelenta la vanzare ?
O intrebare : orientarea low-rider a ocularului ai resimtit-o in vreun fel , dupa mai bine de doua ore de observatii?
Mircea |
Sau cum se spune in peninsula Iberica, ”trato hecho”!
Nici mie nu mi-a fost simplu sa o cumpar. M-am impumutat de bani pt ea cu conditia sa-i pot returna in rate(evident nu la banca). Dar abia dupa am realizat cu emotii ca am facut, poate, achizitia vietii. Asemenea pomana nu cred ca am sa mai intalnesc.
Orientarea ocuarului nu este decat aprox. 60 de grade fata de axa optica a tubului iar ca pozitie la zenit nu ma incomodeaza deloc, este chiar mai intuitiva in cautarea pe cer. In plus, la zenit folosesc maxim doua trepte la scarita, inaltimea la nivelul ocularului, in varianta mono cu prelungitor, este de 205cm de la sol.
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9623
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|