Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
PIC_0026_resize.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 233917
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

43 de ani de la prima aselenizare!

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Aeronautica / Misiuni spatiale

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Lord_Paul
Membru
Membru

Data inscrierii: 28 Iul 2011

Motto: Cel mai bun mod de a-ti respecta cuvantul, e sa nu ti-l dai niciodata! Napoleon Bonaparte

MesajTrimis: 20 Iul 2012 15:57 Download mesaj
Titlul subiectului: 43 de ani de la prima aselenizare!
Raspunde cu citat (quote)

20 Iulie 1969 - 20 Iulie 2012! Astazi se implinesc 43 de ani de la aselenizarea cu succes a misiunii Apollo 11. La 16 iulie 1969, trei astronauti, Edwin Aldrin, Neil Armstrong si Michael Collins se "desprindeau" de suprafata Terrei, de la baza aerospatiala Cape Canaveral (Florida), cu ajutorul puternicei rachete Saturn 5. Peste 4 zile aveau sa aselenize (doar Aldrin si Armstrong) intr-o regiune mai "lina" si cu nu prea multe cratere, numita "Mare Tranquillitatis" (Marea Linistii). Timp de aproximativ 20-21 de ore, cei 2 astronauti (in timp ce Collins ii astepta pe orbita selenara) au cules mostre de roci si au instalat echipamente stiintifice. Succesul misiunii a facut ca mai apoi si celelalte programe Apollo sa fie incununate de reusita, mai putin Apollo 13 care s-a soldat cu un esec datorat unor probleme tehnice la modulul Aquarius.
oculare Plossl Omegon 32,25,12.5,6,4 si SW HR Planetary 3.2mm si 2.5mm
filtre colorate, moon crystal, polarizator si UHC, filtru solar, Omegon Barlow Achro 2x,3x

Ultima modificare efectuata de catre Lord_Paul la 20 Iul 2012 18:30, modificat de 1 data in total
Sus
MariusP
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007

MesajTrimis: 20 Iul 2012 19:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am impartit topicul, restul mesajelor nemavandu-si rostul aici, dupa modificarea titlului. Restul mesajelor le-am grupat intr-un topic nou, 43 de ani de la prima aselenizare! Adevarat sau fals..., la "Offtopic"...
Sus
UFO
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012

MesajTrimis: 20 Iul 2012 20:17 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Sus
jimao22
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010

Motto: [descopera lumina]

MesajTrimis: 20 Iul 2012 20:53 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pe vremea aceea aveam 4 ani si eram in vizita la Galati, la un unchi de-al meu care locuia intr-un bloc situat chiar vis-a-vis de iahtul regal ce se afla ancorat pe cheiul Dunarii. Si mai stiu ca trebuia sa fac niste injectii in fund zilnic, chiar daca eram in deplasare.
Spun toate astea, deoarece in mintea copilului ce eram atunci, toate astea fac o imagine unitara. Stiu ca am vazut in direct (cred) la televizor celebrele imagini si tatal meu imi explica cat de important este momentul acela in istorie.
Cam asta este experienta personala referitoare la acel eveniment.
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 20 Iul 2012 23:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

Eram mai mare pe atunci, elev in clasele primare si tin minte ca pentru prima data parintii nu mi-au reamintit ca trebuie sa ma culc la ora pe care de obicei o respectam.
Am urmarit transmisia de acasa, din fata televizorului alb/negru cumparat de ai mei in 1962, un Rubin 102.
A fost un eveniment important ce a electrizat toata suflarea, nu-mi aduc aminte ca cineva de atunci sa fi pus la indoiala veridicitatea lui.
Din studioul televiziunii romane comenta Andrei Bacalu, un tip foarte entuziast dar si bine documentat (cel putin asa mi se parea atunci).
Primul contact al omului cu luna vazut in transmisie directa e greu de descris in cuvinte, eram emotionat si cu atentia incordata la maxim ... iar dupa ce s-a intamplat, parca am respirat cu totii mai usor si am avut sentimentul unei victorii ... nebanuita ca importanta pe atunci.

Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 21 Iul 2012 01:29 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Sus
catalin dumitru
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010

Motto: telescopul scuza mijloacele

MesajTrimis: 21 Iul 2012 01:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cand s-a intamplat asta eu aveam un an fara zece zile si probabil ma cataram pe maica-mea in cautare de sfarcuri Smile

Posibil , cam tot pe atunci sa fi baut primul pahar de bere Very Happy

Tata mi-a zis cativa ani mai tarziu ca fratele lui cel mai mare le-a spus ca el crede ca a fost un trucaj si unul nu prea reusit. Cica i-au sarit toti la gat din cauza asta. Mr. Green
Omul lucrase toata viata la ridicat baraje si avea un simt al perspectivei deosebit. Ceva nu i-a placut in imaginile de fundal ale transmisiei, pe care a studiat-o atent ori de cate ori a fost reluata. A fost ridiculizat ceva timp dupa...
Acum e mort si poate ca a aflat in sfarsit daca s-a inselat sau nu Neutral .

catalin.
Sus
jimao22
Moderator
Moderator

MesajTrimis: 21 Iul 2012 11:23 Download mesaj
Titlul subiectului:

UFO a scris:
Suntem o specie pe cale de evoluție....

... Pe când următoarea aselenizare ?

Ba suntem o specie pe cale de disparitie.

Iar urmatoarea aselenizare nu o sa aiba loc prea curand daca nu niciodata. Este atat de flagrant faptul ca de 40 de ani nu s-a mai incercat nimic in sensul asta incat orice argumente de natura stiintifica / tehnica / financiara nu-si au rostul.
Eu am toata colectia STIINTA SI TEHNICA de pe vremuri, inclusiv almanahurile si daca te uiti acolo, prognozele (inainte de aselenizare) erau ca in anii '70 o sa ajungem pe Luna, in anii '80-'90 o sa avem baze permanente acolo, PANA in anul 2000 o sa avem prima misiune cu echipaj pe Marte si in 2010 deja vom incepe colonizarea lui. Si asta o spuneau toti oamenii de stiinta american si rusi deopotriva
Nu pot sa nu observ ca dupa prima faza indeplinta, totul a incetat brusc, iar acum vorbim de prima misiune (ipotetica) spre Marte peste 15 ani si nimic despre o alta misiune spre Luna.
40 de ani reprezinta totusi o viata de om, oameni buni, nu e gluma.
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 21 Iul 2012 11:26 Download mesaj
Titlul subiectului:

Catalin, nu stiu sa spun daca evenimentul in sine s-a intamplat in realitate sau nu, nu pot sa-l contrazic pe unchiul tau, pentru mine insa a fost al doilea eveniment urmarit in direct la TV care mi-a impresionat copilaria (primul se intampla cu cativa ani mai devreme, mai precis in 1965 la ceremonialul de inmormantare a lui Gheorghiu Dej).
Revenind la subiectul nostru, cea mai mare diferenta o percep a fi cea a societatii de atunci comparativ cu cea din ziua de azi. Nu existau atatea posibilitati tehnologice ca acum, nici nivelul de cunostinte tehnice nu era prea ridicat, insa lumea imi parea mult mai receptiva la nou decat acum. Televiziunea transmitea multe documentare, emisiuni de popularizare a stiintei si mai era ceva in plus pe vremea aia ..., anume "mirajul anului 2000".
In 1966, pe cand ma aflam la gradinita in grupa mare am primit chiar o tema la ora de desen care ne cerea sa ilustram dupa imaginatia noastra viata din anul 2000.
Este inutil sa spun ca nimic (cu exceptia telecomunicatiilor), nu s-a dezvoltat pana acum la nivelul sperantelor de atunci iar in plan social nu pot sa constat decat o severa involutie.

In plan personal, primul contact fizic al omului cu luna (fie el real sau imaginar) nu stiu daca m-a marcat ori ba, dar 3 ani mai tarziu, in iulie 1972 aveam sa vad primele imagini "live" ale stelelor intr-o luneta cu lentila de ochelari si un ocular din lupe textile mesterite de mine. Sunt 40 de ani de atunci ... iar acele imagini continua sa ramana cele mai frumoase ...

Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010

Motto: Start spre viitor...

MesajTrimis: 21 Iul 2012 11:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

Membru
Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2011

MesajTrimis: 21 Iul 2012 12:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

ursamajor a scris:
În ultimii 40-50 de ani, în ciuda faptului că unele domenii au cunoscut o dezvoltare frumușică (electronică, IT etc.), tehnologia zborurilor în spațiu n-a evoluat absolut deloc.
Răspunsul la întrebrea de ce nu mai mergem pe lună și - la modul general - de ce omenirea a lăsat-o mai moale cu cosmosul, este foarte simplu: ROI=Returm Of Investment foarte mic.
UFO
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 21 Iul 2012 13:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 21 Iul 2012 14:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Moderator
Moderator

MesajTrimis: 21 Iul 2012 15:45 Download mesaj
Titlul subiectului:

Caderea unchiului de care spuneai va atrage dupa sine o cadere generalizata. Sa nu ne imbatam cu apa rece. Iar ca efect, orice program spatial va deveni o frumoasa amintire, care va fi reluata peste muuulte generatii (daca va mai avea cine). D-asta spuneam ca nu o sa mai ajunga nimeni pe Luna, dupa mine.
Dar desigur, fiecare e liber sa creada ce vrea. Logica formala insa ne duce catre aceasta concluzie.
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 21 Iul 2012 15:57 Download mesaj
Titlul subiectului:

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Aeronautica / Misiuni spatiale Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact