Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
starbuck Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011 Mesaje: 1111
|
Trimis: 29 Mar 2012 22:41 Download mesaj |
Titlul subiectului: Adio poze miscate... |
|
|
|
O prelungire a expunerilor neghidate si o posibila corectare a unor erori de autoguiding ducand la cresterea numarului de light frames si a calitatii imaginii in final. Bineinteles ca nu poate repara focalizarea defectuoasa ci doar un timp de expunere ceva mai mare decat cel maxim admis. Toata lumea spera ca va fi inclus in CS6.
http://prodesigntools.com/photoshop-sneak-...e-max.html
Desigur, star trails-urile isi au farmecul lor... dar numai al lor. |
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2299
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 30 Mar 2012 11:27 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: |
|
|
|
wow! O.O
super tare!!! de cand am facut prima oara contact cu Photoshop am zis ca e facut de "extraterestri" are numai functii incredibile. iar asta, cred ca le intrece pe toate. abia astept sa apara - ar insemna ca astro-pozele fara ghidaj se pot imbunatati si fara tot arsenalul de pana acum (laptop, camera, luneta, inele, sina, cabluri, soft..) :-> _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11250
|
Trimis: 30 Mar 2012 12:14 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Asteptam testarea pe poze din viata de zi cu zi.
Ce nu inteleg dece asa tarziu.
Asteptam si "refocus" in cazul pozelor defocusate/soft.
Asteptam si "de-badseeing" in cazul pozelor afectate de seeing prost/turbulente. |
|
Sus |
|
 |
starbuck Membru

|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 30 Mar 2012 20:52 Download mesaj |
|
|
|
Mai auzisem de aia, dar e altceva, camera e pe alt principiu, astia de la adobe nu au ca input decat poza miscata.
Citat: | La seeing poti rezolva in alte spectre, cu bugetul de rigoare, bineinteles... |
Te duci in Barbados ca musiu Damian Peach? |
|
Sus |
|
 |
starbuck Membru

|
Trimis: 31 Mar 2012 05:45 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca acel format de imagine pentru o structura focus multiplan se bazeaza tot pe layere. Adica un numar limtat de astfel de plane de focus pentru ca intr-o imagine numarul unor astfel de plane focale este de asemenea limitat. In actualul format PSD de la Adobe sa zicem, alegerea planului de focus se va reduce doar la selectarea layer-ului dorit. Mai departe e doar o chestiune de acorduri si licente intre producatorii de camere si Adobe in scopul livrarii PSD din aparat.
Cat despre seeing, da, alte spectre nu sunt accesibile pe scara larga (inca!) muritorilor de rand. Eh, oricum exista destule satisfactii pana acolo si in spectrul vizibil. |
|
Sus |
|
 |
tudorandu Membru

Data inscrierii: 08 Ian 2012 Mesaje: 234
|
|
Sus |
|
 |
starbuck Membru

|
Trimis: 04 Iul 2012 22:23 Download mesaj |
|
|
|
Erau doar asteptarile publicului de la acea prezentare. Poate CS6 Extended (daca va fi) sau CS7 vor fi mai cu noroc. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 04 Iul 2012 22:53 Download mesaj |
|
|
|
Nu merge linkul. |
|
Sus |
|
 |
starbuck Membru

|
Trimis: 04 Iul 2012 23:29 Download mesaj |
|
|
|
Nu stiu, poate-l reposteaza tudorandu. Oricum chestia asta acum mi se pare mai mult dezamagire decat surpriza. Partea buna e ca procedeul exista deja si e doar o chestiune de timp si management de produs pana apare. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 04 Iul 2012 23:39 Download mesaj |
|
|
|
In prezentarea aia era suspect ceva, era prea frumos sa fie adevarat, iar daca era adevarat trebuia sa fie demult in practica. Asta daca nu cumva sunt alte interese ascunse pe acolo (patente, drepturi de proprietate, bani,..). |
|
Sus |
|
 |
tudorandu Membru

Data inscrierii: 08 Ian 2012 Mesaje: 234
|
|
Sus |
|
 |
starbuck Membru

|
Trimis: 05 Iul 2012 08:19 Download mesaj |
|
|
|
Ceva mi se pare putred acolo. In prezentarea initiala nu a fost vorba nici pe departe de un proof of concept. Cine stie ce implicatii sau complicatii nedorite ar fi putut avea. Speranta ramane totusi. |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 05 Iul 2012 08:52 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 05 Iul 2012 10:15 Download mesaj |
|
|
|
ursamajor a scris: | Asta dacă nu cumva există în acea poză (mă refer la cele OOF) informația necesară restaurării....Dar despre cele mișcate...  |
Informatia e acolo, nu se pierde nimic: traiectoria miscarii se vede din darele lasate, lumina e captata de senzor, nu ramane decat sa fie (re)pusa unde trebuie.
Asa la prima mana: x+y=z => x=z-y, unde x e imaginea corecta, y e miscarea iar z e imaginea obtinuta (imaginea miscata). Ei estimeaza y pe baza a ...aici e secretul.
Aprofundat e mai complicat putin in sensul ca semnalului initial x i se aplica o functie fy ce reprezinta miscarea si rezulta semnalul final (imaginea captata) z. Ce fac ei e sa estiemze functia fy cu o functie fy', aplica inversa pe semnalul z si rezulta un x' care aproximeaza x. Mai mult ca sigur astfel de algoritmi sunt deja folositi in "anumite domenii" de aceea zic ca s-ar putea sa fie probleme de alta natura. Parerea mea. |
|
Sus |
|
 |
|