Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
21.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234608
Numar de utilizatori inregistrati: 2846
Cel mai nou utilizator inregistrat: opriulian
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Cometa Machholz 5-6 ianuarie

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Observatii astronomice - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
dolby
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Ian 2005

MesajTrimis: 05 Ian 2005 14:42 Download mesaj
Titlul subiectului: Cometa Machholz 5-6 ianuarie
Raspunde cu citat (quote)

Fiind prima vizita pe site-ul vostru, incep prin a va felicita pentru ceea ce ati realizat aici.
Cautand pe net informatii despre cum pot observa cometa, am descoperit site-ul.
Sunt un incepator in domeniu ( pana acum am observat doar Jupiter, Saturn, Venus si Marte cu ajutorul unui Theodolit 010 A ).
Aseara m-am uitat cca. 10 min. pe cer, dar nu am remarcat .
V-as ruga sa-mi spuneti spre ce punct cardinal sa privesc, care ar fi elevatia ( dupa cum e amplasat apartamentul am vizibilitate de la NE la V.
Astept cu nerabdare raspunsul vostru.

Cu respect,
dolby.
Sus
mac

Data inscrierii: 29 Iun 2004

MesajTrimis: 05 Ian 2005 19:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sper sa nu fie prea tarziu, insa iata cateva date despre vizibilitatea cometei Machholz.

Cometa se afla la circa 35 de grade deasupra orizontului, in partea de sud a boltii ceresti, in apropiere gasindu-se si constelatiile Taur si Perseu.

Azi cometa se afla la 0.34UA de Pamant, avand magnitudinea 4 (cu ochiul liber se pot observa stele pana magnitudini de 6-7).

La acest link puteti gasi o imagine a boltii ceresti in aceasta perioada

http://www.yp-connect.net/~mmatti/images/2004q2%20Jan2005.gif

Iata si un link cu traiectoria cometei:

http://www.skyhound.com/sh/comets/2004_Q2.gif

Sper sa va fi ajutat! Vizibilitate placuta Wink
Sus
mac

MesajTrimis: 07 Ian 2005 10:29 Download mesaj
Titlul subiectului:

A observat cineva cometa Machholz?
Din pacate vremea nu a fost favorabila pentru mine, insa pentru azi s-a anuntat vreme buna si deoarece cometa mai este inca vizibila cu ochiul liber, am sa incerc sa o vad...
Sus
sinzi
Membru
Membru

MesajTrimis: 09 Ian 2005 00:48 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu stiu altii dar eu am avut mare noroc zilele astea. A fost un cer superb si am iesit de doua ori in afara orasului cu telescop cu tot si am avut un spectacol pe cinste. De mult nu am mai vazut asa cer suberb. A fost prima data cand am observat o cometa si nu stiam la ce sa ma astept dar a meritat. Sper ca au avut si altii norocul asta.
Sus
onyy
Membru
Membru

Data inscrierii: 12 Dec 2004

MesajTrimis: 09 Ian 2005 17:39 Download mesaj
Titlul subiectului:

de vreme nu m-am putut plange nici eu in skimb nu am instrumente...asha ca am incercat sa localizez cometa aseara si apoi cu un binoclu de jucarie antic am reusit sa vad o pata ft slab stralucitoare,difuza...in fine...am fost ft mandra ca am gasit-o caci fiind incepatoare in domeniu inca mai invat constelatiile Rolling Eyes
deci pt mine a fost mai mult un test de orientare decat o observare a cometei.
Sus
PIERINO
Membru
Membru

Motto: Less is More

MesajTrimis: 10 Ian 2005 03:30 Download mesaj
Titlul subiectului: Vizualizare cometa Machholz

In aceasta seara am facut observatii si fotografii asupra cometei Machholz.
Se afla la el. aprox. 64 grade la orele 00:45 GMT deasupra orizontului mult deasupra constelatiei Orion, aproape de Pleiade. ( Punct de observatie lungime estica 8°40`32" / latime nordica 48°53`56")
Imaginile nu sunt spectaculoase datorita insuficientei vizualizarii cozii.
Se poate insa usor localiza cu un binoclu grosisment 8-10x50mm
Sus
mac

MesajTrimis: 10 Ian 2005 14:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

PIERIONO, daca ai ceva imagini ale cometei, le poti pune in galeria de imagini a membrilor.

Sincer sunt curios sa le vad chiar daca nu sunt spectaculoase, cum ai zis.
Sus
alexconu
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Mai 2005

MesajTrimis: 10 Mai 2005 02:20 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca tot m-am apucat sa scriu peste tot prin forumul asta, uite si niste imagini facute de mine la cometa Machholz: http://photobucket.com/albums/v228/alexconu/astrofoto/
Sus
PIERINO
Membru
Membru

Motto: Less is More

MesajTrimis: 03 Iul 2005 16:12 Download mesaj
Titlul subiectului: Alexconu-Fotografii personale -?

Citat:
Daca tot m-am apucat sa scriu peste tot prin forumul asta, uite si niste imagini facute de mine la cometa Machholz: http://photobucket.com/albums/v228/alexconu/astrofoto/

Stimate domnule Alexconu,

Este departe de mine ideea de a polemiza originea imaginilor Dvs, (exemplu: <a href="http://photobucket.com/albums/v228/alexconu/astrofoto/?action=view¤t=pleiadecometacalif.jpg">astrofoto</a>)

dar avind in vedere nenumaratele forme de plagiat expuse in cadrul paginilor de astronomie va recomand sa ne dati si noua unele detalii technice (aparatura folosita, ora inregistarii GMT, Right Ascension,Declinatia, etc) referitoare la fotografiile Dvs.( personale).
Va atragem atentia ca publicarea unor imagini cu drept personal de autor de pe paginile (http://digitalastro.skyinsight.net sau altele) fara acordul sau sub semnatura autorului pot atrage dupa sine consecvente juridice.
Va multumim
Sus
alexconu
Membru
Membru

MesajTrimis: 04 Iul 2005 00:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Domnule Pierino, departe de mine de a lua in seama comentariul dumneavoastra rautacios, nefondat si neverificat. Dar totusi, aceste cuvinte ne doare. Mesajul pe care l-ati postat este de-a dreptul stupid, si de aceea o sa va rog sa va retrageti cuvintele. Imaginile acelea sunt 100% realizate de mine. La finalul acestui mesaj voi scrie toate datele tehnice ale fotografiilor. Ca fapt divers, pentru ca vad ca nu ma cunoasteti (si sa stiti ca-s cel;ebru printre astronomii amatori din Romania Razz), am castigat mai multe premii nationale in astrofotografie si ma ocup cu treaba asta de cativa ani buni. Fac astronomie de la vreo 7-8 ani (acum am 22), deci cred ca am ceva experienta in domeniu. Avand in vedere ca intr-o anumita masura imi castig existenta fotografia "obisnuita" sa-i zicem asa (traducere: fotografie ne-astronomica), fiti linistit ca-s familiar cu legea dreptului de autor. iar la legea asta tin cel mai mult. Fac foarte urat cand cineva imi fura fotografii (si s-a intamplat), dar fac la fel de urat cand cineva contesta autenticitatea imaginilor mele. Asa ca inca o data va rog sa va retrageti cuvintele.

Alexandru Conu
Coordonator SARM Bucuresti

P.S. In limba romana exista un termen: ASCENSIE DREAPTA. Nu vad de ce a trebuit sa-l folositi pe cel din engleza.
P.S. 2 Imi cer scuze pentru tonul mai acid din mesaj si pentru eventualele laude pe care mi le-am adus singur, dar dupa post-ul anterior am simtit nevoia s-o fac.
P.S. 3 ROG MODERATORII SA IA ATITUDINE FATA DE COMPORTAMENTUL DOMNULUI PIERINO. POT PROBA AUTENTICITATEA IMAGINILOR CU NEGATIVUL ORIGINAL

Si iata si datele imaginilor, pentru cine e curios:
pleiadecometacalif.jpg
Subiect: Cometa Machholz, Pleiadele si nebuloasa California din constelatia Perseus
Data: 8 ianuarie 2005
Inceput expunere: 22:18 UT
Final expunere: 22:31 UT
Camera: Praktica MTL3
Obiectiv: Pentacon 50/1.8 inchis la 4
Film: Konica VX400
Comentarii: Sunt foarte multumit de ghidaj si ma bucur ca se vad si zonele obscure din stanga imaginii. In partea de sus a imaginii se poate vedea si asociatia Alfa Persei. Nucleul cometei apare supraexpus, dar se vad foarte putin cele doua cozi.

orionrosetta.jpg
Subiect: constelatia Orion si nebuloasa Rosetta din Monoceros (crop din imaginea originala)
Inceput expunere: 21:45 UT
Final expunere: 22:00 UT
Obiectiv: MIR 37/2.8 inchis la 4
Comentarii: Ghidajul este destul de prost. Pe langa nebuloasele vizibile in imaginea cu constelatia Orion mai apare si nebuloasa Rosetta din constelatia Monoceros

m45cometa.jpg
Subiect: Pleiadele (M45) si cometa Machholz
Inceput expunere: 23:00
Final expunere: 23:06
Obiectiv: Pentacon 200/4 deschis la maxim
Comentarii: Am ghidat mai putin pentru ca montura se afla intr-o pozitie imposibila si am zis ca mai bine decat sa stic imaginea ma opresc. Se observa nebulozitatea din jurul stelelor din Pleiade, dar cozile cometei sunt abia vizibile.

orion2.jpg
Subiect: constelatia Orion
Inceput expunere: 17:45 UT
Final expunere: 18:00 UT
Comentarii: Se pot observa nebuloasele: M42 si 43 cu extensia NGC 1973-5-7, SH 2-276 (Barnard's Loop), NGC 2024 (in stanga stelei zeta Orionis, cea mai din stanga din centura), IC 434 (unde daca faceti zoom veti vedea si Capul de Cal), SH 2-264 (Angel Fish nebula) in partea de nord a constelatiei.

cometam45california.jpg
Subiect: crop din imaginea pleiadecometacalif.jpg
Inceput expunere: 22:18 UT
Final expunere: 22:31 UT
Comentarii: Am facut crop pentru a vedea detalii mai fine in nebuloasa California
Sus
alexconu
Membru
Membru

MesajTrimis: 04 Iul 2005 10:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

Si ca tot vorbim de autenticitatea imaginilor, mi-am amintit ceva. In galeria de imagini a astronomy.ro in sectiunea Galeria de imagini a membrilor, stimabilul domn Pierino are postata o imagine ce prezinta gradul de poluare luminoasa in Romania. Pentru cine nu stie, imaginea este realizata de Astroclubul Bucuresti acum cativa ani. Domnul Pierino nu a scris nicaieri sursa acelei imagini. Domnule Pierino, cum va permiteti sa atacati pe altii care se chinuie si fac fotografie, cand dumneavoastra furati imagini si le postati sub numele dumneavoastra.
Sa nu mai spunem ca in aceeasi pagina, acelasi stimabil domn Pierino are o imagine intitulata Luna care nu este nimic altceva decat o simulare a discului lunar intr-un soft specializat (cel mai probabil Virtual Moon Atlas). Nu se specifica nicaieri aceasta, iar imaginea este trecuta drept fotografie. Chiar cineva admira calitatea exceptionala a FOTOGRAFIEI.
Sper ca aceste erori sa se remedieze... Dar sper cam de mult
Sus
admin
Site Admin
Site Admin

MesajTrimis: 04 Iul 2005 10:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

Domnule Conu si domnule Pierino,

ca administrator al acestui site ma vad nevoit sa intervin pentru a calma si a opri discutia intr-un ton tocmai nepotrivit pentru un site unde interesul principal este stiinta si nu polemica de strada.

Se pare ca dl. Pierino a gasit ceva similitudini intre imaginile facute de dl. Conu si cele de pe "digitalastro.skyinsight.net" si de aceea a rugat autorul sa dea mai multe detalii despre sursa sau eventual technica folosita in realizarea imaginilor.

Dl. Conu, dand detaliile necesare, sper ca aceasta tema sa fie incheiata.
Sus
alexconu
Membru
Membru

MesajTrimis: 04 Iul 2005 10:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

Total de acord cu mesajul lui admin. Toata discutia trebuie incheiata. Nu are sens sa primesc inca o replica dubioasa. Dar la scuze publice, tot nu renunt. Consider ca mesajul domnului Pierino mi-a afectat imaginea.
Multumesc.

Cer senin si sa faceti fotografii frumoase.
Sus
admin
Site Admin
Site Admin

MesajTrimis: 04 Iul 2005 10:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

Lasam asta pe seama domnului Pierino.
Cat despre imaginea dvs, domnule Conu nu stiu ce imagine aveti, insa poate ne dati mai multe detalii...

Nu ar strica de asemenea sa publicati cateva din imaginile facute de dvs. pe galeria de imagini a membrilor, pentru a va cunoaste mai bine si pentru a va consolida imaginea...

Iar daca vad ca sunteti in SARM si deoarece noi ne dorim o colaborara cat mai stransa cu cluburi de astronomi amatori autohtoni, deci si cu SARM, poate ar fi cazul sa deschideti un topic despre SARM si sa ne tineti la curent cu activitatile acesteia.
Am creeat o noua categorie de discutii la adresa:

http://www.astronomy.ro/forum/viewforum.php?f=26

Va asteptam aportul.
Sus
alexconu
Membru
Membru

MesajTrimis: 04 Iul 2005 16:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

admin a scris:
Lasam asta pe seama domnului Pierino.
Cat despre imaginea dvs, domnule Conu nu stiu ce imagine aveti, insa poate ne dati mai multe detalii...

O sa public o scurta prezentare a mea aici. Daca moderatorii considera ca trebuie mutata in alt topic sunt liberi sa o faca.

Gata cu lauda. Very Happy Cer senin

admin: am mutat descrierea pe http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=461#461
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Observatii astronomice - avansati Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact