Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Syncro Membru

Data inscrierii: 12 Ian 2011 Mesaje: 37
Motto: Syncro Localitate: Timisoara
|
Trimis: 31 Iul 2011 23:08 Download mesaj |
Titlul subiectului: problema focusare |
|
|
|
Cu newtonianul 130/900 ,in urma achizitionarii unui dslr , pe care l-am montat cu un inel t2 pe focuser ,nu reusesc sa fac o imagine clara in focar.Stiu ca acest telescop nu este adecvat pentru astrofotografie,de aceea am ridicat oglinda cu 20mm si astept un cer senin pentru a verifica ,bineinteles doar la planete ,ca nu am motorizare.Poate cineva sa-mi spuna daca am facut bine?Astept orice sugestie ,ca sa nu ma mai chinui degeaba.
_________________ Marius Pistol |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6849
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 01 Aug 2011 00:28 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Da, e bine ce ai facut, dar e posibil ca 20 mm sa nu fie de ajuns si sa trebuiasca sa ridici oglinda mai mult.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11248
|
Trimis: 01 Aug 2011 00:50 Download mesaj |
|
|
|
Daca planul de focus e prea in interior, un barlow il muta spre exterior destul de mult...asta daca cei 20mm nu sunt suficienti. Poti incerca pe subiecte mai apropiate, vezi daca asa merge.
|
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2299
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 01 Aug 2011 14:15 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: |
|
|
|
Cum au fost determinati cei 20mm?
Daca e nevoie de mai multi ce faci?
De regula cam 30-40 ar fi aproape suficienti.
Planul de montare (axa centrelor gaurilor pt suruburile de fixare) l-ai nimerit paralel cu cel original? Altfel va fi nevoie de o cursa de reglare (prin inclinare) peste cea permisa de suruburile de reglare.
_________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
Syncro Membru

|
Trimis: 01 Aug 2011 18:13 Download mesaj |
|
|
|
Pana acum toti ati avut dreptate.Cei 20mm nu au fost suficienti ,asa ca fuga la magazinul de suruburi.si luati altii de 50mm,am mai ridicat oglinda cu 15mm si binenteles ca prin ocular la vreo 1000m ,claritate 0.Surpriza insa,cu aparatul direct in focar ,oglinda!Si mi-au mai ramas vreo 10mm la focuser.Acum nu ramane decat sa incerc si astro,daca nu merge ,renunt la varianta asta si astept alte sugestii.Eventual un adaptor 1.25"/T2 in care se poate monta un ocular?Multumesc.Daca e senin la noapte revin cu rezultatele.Poate cu Jupiter,pe la cinci .Oricum toti ai mei zic ca am bolanzit ca umblu ca strigoiu prin curte toata noaptea.Voi nu ati patit la fel?
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11248
|
Trimis: 01 Aug 2011 18:46 Download mesaj |
|
|
|
Seteaza-l pt. prime focus si pt. ocular foloseste un extender de cativa cm., gasesti prelungitoare pe 2" sau 1.25".
Citat: | Oricum toti ai mei zic ca am bolanzit ca umblu ca strigoiu prin curte toata noaptea.Voi nu ati patit la fel? | Zi-le si tu ca te duci la discoteca, poate asa te considera "mai normal"
|
|
Sus |
|
 |
Syncro Membru

|
Trimis: 11 Aug 2011 15:45 Download mesaj |
|
|
|
Am rezolvat una din probleme.Am ridicat oglinda la 35mm,am colimat telescopul,am cumparat un barlow 1.25" /t2,am primit o masca Bahtinov.Acum vizual merge perfect.dar...foto nu.In primul rand cu masca nu imi apar cele trei brate la o stea si la Luna imaginea nu e clara.Ar mai exista vreo solutie?Atasez o poza cu Luna facuta aseara,poate asa se poate vedea mai bine care e hiba.ISO 200 ,1/20.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
524.47 kb |
Vizualizat: |
de 6414 ori |

|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 11 Aug 2011 16:38 Download mesaj |
|
|
|
Syncro, s-ar putea ca lipsa claritatii imaginii cu Luna sa se datoreze si vibratiilor din ansamblul telescop-montura la declansarea camerei (montura ta este slabuta, asta e realitatea - pentru vizual merge, pentru foto nu prea).
Daca Live-view-ul nu te ajuta (nu prea inteleg de ce), fa expuneri repetate de cate 2-3 secunde pe o stea tralucitoare (Vega de ex.), cu Bahtinov-ul in functiune. Dupa fiecare expunere modifica putin focus-ul tinand minte in ce directie ai facut modificarea. Apoi verifica in imagini daca apar razele acelea laterale si daca arata cum trebuie (adica cel din mijloc sa fie exact la jumatatea distantei dintre celelalte doua) Trebuie sa mearga.
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 11 Aug 2011 20:30 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
Syncro Membru

|
Trimis: 18 Aug 2011 21:03 Download mesaj |
|
|
|
Sambata si duminica am mai incercat cateva cadre cu Luna,dar acelasi rezultat.E clar ca montura este prea fragila.Am sa mai revin daca se imbunatateste situatia.
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 19 Aug 2011 07:04 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
Syncro Membru

|
Trimis: 19 Aug 2011 15:06 Download mesaj |
|
|
|
Am verificat daca aparatul meu are MLU ,dar se pare ca nu.L-am pus pe timer 2sec si imaginea privita prin vizor nu a disparut pana la declansare.Asa am citit undeva ca se verifica.Poate nu stiu eu unde sa caut in meniu?E d90.Am telecomanda IR.
|
Sus |
|
 |
cecilozaur Membru

Data inscrierii: 15 Iul 2011 Mesaje: 24
|
Trimis: 19 Aug 2011 15:11 Download mesaj |
|
|
|
Din cate stie eu, cel putin pe canon, ca sa folosesti mirror lock trebuie sa apesi o data pe declansator ( aici se ridica oglinda) si inca o data pentru a face poze ( sa traga cortina ).
Tind sa cred ca e la fel si la Nikon.
P.S: Vezi ca la Canon setarea de lock se face din custom functions. Altfel ea fiind dezactivata.
Alex.
|
|
Sus |
|
 |
cecilozaur Membru

Data inscrierii: 15 Iul 2011 Mesaje: 24
|
|
Sus |
|
 |
Syncro Membru

|
Trimis: 19 Aug 2011 15:31 Download mesaj |
|
|
|
Custom settings era pe of,iar in adresa pe care mi-ai dat-o d90 nu are mlu,dar se poate ajunge prin setari la acelasi rezultat din cate am inteles eu.Am incercat ,dar mi-am prins urechile prin meniu.Trebuie sa o iau mai incetisor.
|
Sus |
|
 |
|