Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
soleil.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 233877
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Andrei

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Who's Who

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Andrei Sabie
Membru
Membru

Data inscrierii: 07 Apr 2011

MesajTrimis: 21 Apr 2011 23:41 Download mesaj
Titlul subiectului: Andrei
Raspunde cu citat (quote)

Buna seara ! Ma numesc Sabie Andrei , am 18 ani si sunt din Campulung Moldovenesc , jud. Suceava . Pot sa zic ca dintotdeauna mi-a placut sa ma uit la cer dar , de aproximativ o luna si ceva m-a apucat "nebunia" daca pot sa-i zic asa . M-am documentat mult de pe internet (in special de pe forumul vostru) si din diferite carti dar stiu ca nu e destul . Din pacate , detin doar un binoclu , atasat de trepiedul de la aparatul foto cu banda adeziva .(idee proprie) Va rog foarte mult sa ma ajutati sa invat mai multe despre tot ce are legatura cu bolta cereasca . Chiar ma pasioneaza . Multumesc mult ! Si un cer curat !
Sus
Alexandru Stanciu
Membru
Membru

Data inscrierii: 18 Apr 2011

MesajTrimis: 22 Apr 2011 12:04 Download mesaj
Titlul subiectului:

Si eu sunt incepator si am cam aceeasi dotare (fara trepied ). S-au gasit cativa binevoitori care mi-au dat niste sfaturi. Foarte util mi s-a parut "stellarium": se poate gasi programul pe net ( cu GOOGLE ). Se downloadeaza si se instaleaza free. Distractiv mi s-a parut si worldwidetelescope = WWT de la Microsoft , tot free. In rest, nici nu caut sa-mi cumpar ceva de privit pana nu ma descurc un pic cu reperele pe cer.
Succes, rabdare si cer senin!
Alexandru Stanciu
Sus
Erwin
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008

Motto: panta rhei

MesajTrimis: 22 Apr 2011 12:32 Download mesaj
Titlul subiectului:

Bine ai venit, Andrei, dar si Alex!
Atentie! Lipiciul de la banda adeziva este greu de inlaturat, ai grija sa nu contaminezi optica! Trepiedul foto, daca nu este unul profesional, este cam șubred, vibrează. La monocularul meu 10x46 am lipit o piuliță M8 cu epoxy așa că îl pot fixa pe un suport. Dacă găsești un aparat foto vechi poți lua piesa de la bază cu gaura filetată cu 1/4" și o atașezi la binoclu, astfel poți fixa mai bine aparatul pe suportul trepiedului care are un astfel de șurub. Nu este metric, ci withworth, de 1/4".

piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob
Sus
Andrei Sabie
Membru
Membru

MesajTrimis: 22 Apr 2011 13:31 Download mesaj
Titlul subiectului: Hei

Multumesc pentru primirea calda . Am descarcat Stellarium si de ceva timp ma uit prin el (foarte bun mai ales ca abia incep sa invat) si altele . Am grija cu optica si trepiedul e destul de bun , multumesc pentru idee . Oricum nu as putea sa o aplic deoarece binoclul nu este al meu , este imprumutat ... Sa vad , poate vara asta ma angajez pe undeva si imi strang bani pentru un telescop . Salutare !
Sus
Herr_Alien
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010

MesajTrimis: 22 Apr 2011 14:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut, bine ai venit! Ma bucur ca ai inceput tot cu un binoclu Smile

Multe binocluri au un sistem de prindere pe trepied:

[deprecated_img]http://farm5.static.flickr...cated_img]

Capacelul ala cu simbol de trepied se desfileteaza, si se poate folosi apoi un adaptor de prindere in forma de L:

[deprecated_img]http://instrumenteoptice.r...cated_img]

Andrei Sabie
Membru
Membru

MesajTrimis: 22 Apr 2011 17:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc , stiu Very Happy . Binoclul asta pe care il folosesc e foarte vechi , nu are nicio specificatie pe el . Dar ma descurc , numai bine ca pana imi cumpar ceva bun am timp sa invat , asta e avatajul daca pot sa-i zic asa . Am si un aparat foto , un Sony DSC-H1 , nu prea bun pentru astrografie deoarece timpul de expunere e limitat doar la 30s si ISO la 800 , e bun doar pentru Caleea Lactee si luna . Dezavantajul e ca nu pot sa-l atasez la un telescop , neavand obiectivul interschimbabil . Tata , un impatimit al fotografiei , dealtfel si eu , a zis ca poate face un efort si isi cumpara un dslr (bucuria mea) . In rest , am gasit la bibleoteca orasul cateva carti , folositoare zic eu dar cam vechi , de prin ani '60-'70 . Nu am ceva mai nou ... Acum astept seara ...
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 22 Apr 2011 18:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Poti incerca cu aparatul pus in fata ocularului binoclului, te joci cu luna, peisaje, pasari, avioane. Daca iti iei un telescop, poti conecta aparatul la ocular, exista si adaptoare. Evident un DSLR e mai flexibil dar si efortul financiar e mai mare.
Sus
raduM
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Noi 2006

Motto: File not found. Nobody leaves the room!

MesajTrimis: 22 Apr 2011 22:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut.

Cărțile din anii '60 - '70 sunt foarte ok. Wink
Fă rost de o hartă bună, ieși cu ea afară și încearcă să regăsești constelațiile. Întâi din oraș (se văd doar stelele principale și e mai ușor să le recunoști) dar nu chiar din zonă luminată puternic, apoi din afara orașului. Binoclul e perfect după ce te obișnuiești cu aspectul cerului.

Un exercițiu bun este să ieși cu un caiet și n creion și să desenezi ceea ce vezi. Odată întors acasă, compari cu harta sau cu ceea ce îți arată stellariumul.

Mult succes!

Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009

MesajTrimis: 24 Apr 2011 12:41 Download mesaj
Titlul subiectului:

Urmatorul pas ar fi sa iti iei o luneta sau un telescop chiar mai modeste, dar vor face de zeci de ori mai mult decat un simplu binoclu.
In acelasi timp, e bine sa citesti chiar din acele carti vechi, caci sunt bine realizate.
Succes si bine ai venit ! Smile
Sus
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 24 Apr 2011 19:16 Download mesaj
Titlul subiectului:

Andrei
bun venit pe forum si printre astronomii amatori.
De multe ori binoclurile vechi sunt mai bune decat multe binocluri noi ieftine.
Iar in privinta cartilor,nu-i problema,iti vom da linkuri sa descarci carti recente.Dar ce crezi ca vei gasi in ele?De pilda despre cum sa faci poze prin oculare ''ultimul racnet'' gen Ethos si care costa 800$ bucata,pe lunete apocromatice care costa 4000$.
Incearca sa descarci atlasul ''TUBA'' pentru observatii prin binoclu.
Inscrie-te pe Cloudy Night si urmareste articolele lui Phil Harrington de observatii cu binoclul.
Si forumul nostru,evident.
Succes.
Mircea

Sus
Laurentiu
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 26 Apr 2011 20:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

...iar din alte carti vei afla ca horoscopul este mincinos, astrologii sunt niste oameni care profita de naivitatea celor multi etc.

Bune carti.

Pe forum, bineinteles, vei afla multe lucruri interesante desi uneori contradictorii.

Bunaoara, unii spun ca iti va trebui musai un telescop de cel putin 1 metru diametru ca sa vezi craterul Clavius de pe Luna, altii dimpotriva, ca e suficienta o luneta cu obiectivul cat gaura cheii pentru a distinge diviziunea Enke din inelele lui Saturn.

Sunt curios la ce concluzii vei ajunge si tu, peste vrei 2-3 ani Smile

Sus
Andrei Sabie
Membru
Membru

MesajTrimis: 26 Apr 2011 21:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc tuturor de informatii . Abia acuma am vazut mesajele pe acest topic desi le-am asteptat foarte mult . Tin sa va zic ca mi-am facut un jurnal de observatii si am inceput sa desenez ce vad . Cele mai importante stele din momentul asta de pe cer le-am invatat usor ( impreuna cu fiecare constelatie din care fac parte ) . Nu mai am probleme cu recunoasterea lor . Mi-am scos si mi-am facut un dosar cu hartile de pe site-ul observatorului Vasile Urseanu (le am la indemana in fiecare seara ) .Stiu ca nu e foarte mult , dar de o luna si ceva de cand m-a prins fenomenul , am citit foarte mult , inclusiv de pe forumul vostru fara de care n-as fi invatat ce am invatat . Binoclul de care va ziceam e de 8x30 . Am intrebat propietarul . Sunt foarte norocos deoarece locuiesc intr-un orasel relativ mic . Locuiesc la casa , la marginea orasului si am o gradina imensa (unde ma asez pe un scaunel , cu montura mea construita acasa , trepied plus binoclu ) . Pana la vreo 5 grade deaspura solului e poluarea luminoasa de la oras . In rest , e bine . Inca nu am vazut Calea Lactee pentru ca e orientata exact in partea centrului orasului ( spre V ) . Am bunici intr-un sat , la vreo 20 de km de Campulung Moldovenesc (orasul meu) fara stalpi de iluminat pe strada si cu o gradina mare . Dar ce folos deoarece nu am inca un telescop ... Cu binoclul am reusit sa vad Roiul dublu din Perseu ( NGC-884 si 869 ) , M44 si cam atat ...
Sus
Teo
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009

MesajTrimis: 26 Apr 2011 23:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pari foarte pasionat desi esti de abia la inceput . Descrii frumos ceea ce faci si cel mai mult conteaza ca ai o locatie frumoasa, cu o gradina mare si deschidere excelenta pentru observatii.
Multi, inclusiv eu am dori sa avem o locatie buna ca a ta dar din pacate suntem ingraditi de blocurile si poluarea din orase.
In timp va veni si un telescop. Si e bine sa astepti si sa investesti intr-unul mediu. Nu intr-unul slabut.
Importanta este pasiunea, scanteia aceea care aprinde focul . Smile
Sus
Andrei Sabie
Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Apr 2011 16:23 Download mesaj
Titlul subiectului:

Chiar nu am de gand sa-mi cumpar unul ieftin , o sa fiu dezamagit si o sa-mi plang de mila . Mai astept ceva timp , am de gand sa ma angajez la vara undeva si vad eu cum fac cu banii . Pana atunci studiez bine domeniul sa-mi formez o baza , ca dupa ce am telescopul sa ma bag direct la observatii . Very Happy
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 27 Apr 2011 16:32 Download mesaj
Titlul subiectului:

Andrei, cu 1500 de lei (si inca 300-400 pentru vreo doua oculare bunicele) iti poti lua un telescop bun, care sa te tina ocupat multi ani de aici inainte. Cu un job de vara (banuiesc ca esti elev sau student Smile ) ai putea strange banii astia.

Deci in iunie apuca-te de treaba Cool

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Who's Who Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact