Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236324 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2874 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Svidana |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
uzunu Membru

Data inscrierii: 25 Oct 2010 Mesaje: 67
|
Trimis: 24 Mar 2011 18:55 Download mesaj |
Titlul subiectului: GPUSB made in Romania. Doritori? |
|
|
|
Sunt pe cale de a-mi face un GPUSB de la zero folosind schema de aici: http://stargazerslounge.com/diy-astronomer...uider.html
De asemenea, ma gandeam ca ar putea fi si o parte lucrativa in toata treaba asta. Ati fi interesati sa cumparati un asemenea produs, complet functional (practic, plug and play), la un pret mult mai mic decat un GPUSB original, singura diferenta fata de acesta fiind lipsa brandului de pe carcasa? Daca da, la ce pret, tinand cont ca produsul de la ShoeString Astronomy costa 75$ + transport?
_________________ SkyWatcher 8" f/5, EQ5, Nikon D70, Microsoft LifeCam Cinema HD modificata |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11387
|
Trimis: 24 Mar 2011 20:07 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
De cand vreau sa fac asa ceva, din pacate nu ma pricep si nici daca m-as pricepe n-as avea timp sa lipesc gandacei. La sw ma bag cu draga inima dar partea hw zic pas...desi m-am chinuit la un mom. dat si a iesit ceva cat de cat. Nici nu gasisem pe cineva sa faca partea hw.
|
|
Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009 Mesaje: 971
Motto: SI SEDES NON IS Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 24 Mar 2011 20:11 Download mesaj |
|
|
|
Eu unul as fi ineresat. Pretul il stabilesti tu. Ai grija sa nu te lacomesti.
_________________ CER SENIN ! |
|
Sus |
|
 |
Liliensternus Membru

Data inscrierii: 28 Iul 2009 Mesaje: 191
Motto: Nothing lasts forever Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 25 Mar 2011 15:33 Download mesaj |
|
|
|
Ai inca un client daca te apuci de treaba, de mult caut si eu asa ceva.
Singura varianta apropiata e cea oferita de Ursa Minor dar la 100 de iepuroi......cam urat din partea lor avand in vedere ca toate materialele nush daca ajung la 100 ron.
_________________ "Sleep softly... eagle forgotten... under the stone.
Time has it's way with you there, and the clay has it's own" |
|
Sus |
|
 |
uzunu Membru

|
Trimis: 25 Mar 2011 20:50 Download mesaj |
|
|
|
Inca nu m-am apucat de treaba din lipsa timpului, insa am calculat cam la cat ar ajunge scorul pentru cutiuta, inclusiv timpul pe care-l petrec construind-o: undeva intre 160 si 200 de lei, depinzand cel mai mult de cate circuite integrate comand, practic costul transportului din UK pana in Romania. Cu cat mai multe, cu atat mai ieftin. De asemenea, daca sunt mai mult de 10, pretul din nou scade. Timpul de la comanda pana la produsul finit este de aproximativ doua saptamani, depinzand, din nou, de transport.
Sper ca week-end-ul acesta sa am cutiuta completa in mana, sa o testez pe propria montura (un EQ5), sa-i fac poze si sa pun rezultatul aici. N-am de gand sa fac o afacere din asta, dar si timpul meu are o mica valoare
_________________ SkyWatcher 8" f/5, EQ5, Nikon D70, Microsoft LifeCam Cinema HD modificata |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 26 Mar 2011 17:37 Download mesaj |
|
|
|
As fi interesat. Daca vad ca l-ai testat si ca merge !
Pretul se negociaza, nu ?
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Liliensternus Membru

Data inscrierii: 28 Iul 2009 Mesaje: 191
Motto: Nothing lasts forever Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 26 Mar 2011 18:04 Download mesaj |
|
|
|
Cata vreme e la acelas pret cu cel de la Shoestring sau un pic sub, nu cred ca mai trebe negociat, transportul din SUA si vama cred ca aproape ar dubla pretul unuia original.
_________________ "Sleep softly... eagle forgotten... under the stone.
Time has it's way with you there, and the clay has it's own" |
|
Sus |
|
 |
uzunu Membru

|
Trimis: 29 Mar 2011 12:33 Download mesaj |
|
|
|
Nu prea ai avea ce sa negociezi, tinand cont ca cea mai mare parte din pret e reprezentata de costurile de productie. In schimb, daca pui comanda in acelasi timp cu ceilalti, atunci, evident, transportul circuitului integrat (CP2103 breakout) se imparte la trei.
On the other hand, asa arata prototipul pe care mi l-am facut mie (am avut probleme cu placa de montaj pe care am cumparat-o si am decis sa imi fac circuitul "in aer"). Urmeaza diseara sa-l montez in cutie si sa-l testez.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
199.9 kb |
Vizualizat: |
de 9517 ori |

|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 29 Mar 2011 14:00 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca ma bag si eu la 2-3 dar trebuie sa ma lamuresc ce anume stie sa faca si daca imi este util, poate pe PM sa avem o discutie.
|
|
Sus |
|
 |
uzunu Membru

|
Trimis: 29 Mar 2011 18:01 Download mesaj |
|
|
|
Ce stie sa faca? Creaza o punte intre calculator si montura telescopului cu ajutorul standardului ASCOM 5.
La ce il poti folosi? Cel mai important este autoguidingul. Pui piggy-back o camera web/camera planetara cu un obiectiv care sa fie macar de doua ori mai lung decat focala telescopului (aici calculezi CU crop factor). Cu alte cuvinte, daca ai telescop de un metru, cel mai scurt obiectiv pe care-l poti atasa la camera web (daca are senzor de 1/4") este unul de 200mm. Camera web o legi de laptop. Poti folosi mai multe programe de ghidaj, gen PHDGuiding (cel pe care-l folosesc eu), GuideDog sau altele. Acestea interpreteaza imaginile in timp real si transmit prin USB corectiile necesare acestei cutiute pe care eu o construiesc. Circuitul integrat CP2103 converteste semnalul digital intr-unul analog si il trimite mai departe controllerului de montura sub forma unor impulsuri electrice. De asemenea, pentru un controller de tipul EQ5, trebuie facuta o modificare absolut banala care adauga un conector RJ12 (ca de telefon, 6 la 6). Astfel, semnalele transmise de GPUSB sunt interpretate ca si cum tu ai apasa pe butoane pentru a mentine obiectul fix in cadru, doar ca asta se petrece automat, extrem de rapid si de precis.
Pe foarte scurt, toata matzocaria asta elimina erorile de tracking sau aliniere polara relativ proasta. Daca alinierea e facuta foarte prost, atunci imaginea va aparea rotita in jurul centrului, insa steaua din centru va fi perfect pin-point.
Montura mea, neghidata, poate mentine ~2 minute la 1000mm. Cu GPUSB, cel mai lung timp incercat a fost de 15 minute. Nu se recomanda folosirea trackingului la altitudini mai mici de 20 de grade din cauza refractiei atmosferice.
Cutiuta mai poate fi folosita la tracking manual la planetare, pentru a nu sta cu controllerul in mana, riscand sa atingi montura, si la aplicatii remote, daca ai un observator si vrei sa tragi imagini de acasa sau iti e prea frig si vrei sa controlezi montura din confortul masinii.
|
Sus |
|
 |
MikeC Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2010 Mesaje: 262
|
Trimis: 29 Mar 2011 19:34 Download mesaj |
|
|
|
Sa ne dai de stire dupa ce testezi circuitul. Sunt tare curios, iar daca functioneaza cum trebuie as fi si eu interesat. Sunt aproape de a-mi modifica telecomanda de la EQ5 (skywatcher) cu scopul de a lua pe viitor un shoestring.
Poate acum voi mai economisi niste bani.
_________________ Cer senin si negru tuci!
http://astromike.astroclubul.org/
Equipment: Vixen 60mm f/15 refractor, Astrotrac TT320X-AG |
|
Sus |
|
 |
uzunu Membru

|
Trimis: 29 Mar 2011 20:05 Download mesaj |
|
|
|
Cutiuta e gata, chipul e programat, urmeaza testarea. Intai sa ma asigur de functionalitate pe W7 (desi, folosind acelasi circuit ca si originalul, n-ar trebui sa dea probleme, laptopul de imaging ruland W7), apoi dry-test/proof of concept in studio (maine) pentru ca joi sau vineri sa-l pun la lucru in teren.
O mica problema descoperita acum e ca, deocamdata, nu am o metoda de a scoate LED-ul rosu in afara carcasei. Se vede luminand inauntru, totusi.
Pentru ca ma intreba cineva cum functioneaza schema:
camera web/camera planetara -> cablu USB2.0 -> calculator -> cablu USB 2.0 -> roGPUSB -> cablu telefonic cu conectori RJ12 (6 la 6) -> controller montura modificat -> motoare montura. Cerinta imperativa pentru calculatorul de lucru: 2 porturi USB 2.0 libere (presupun ca se poate si un bridge de USB pe un singur port, output-ul catre GPUSB fiind foarte mic)
News when available, dar sunt complet deschis intrebarilor.
|
149.35 kb |
de 9422 ori |

|
|
156.37 kb |
de 9422 ori |

|
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 29 Mar 2011 21:06 Download mesaj |
|
|
|
Numai o intrebare scurta...
Toata jmecheria merge numai pentru sistemele standard comerciale gen EQ3 sau EQ5 sau poate fi implementata si la altele inclusiv home-made? Adica e gandita special numai pentru un anume tip de montura?
_________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
www.cloudynights.com |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 29 Mar 2011 21:08 Download mesaj |
|
|
|
Driver (soft) pt. device-ul USB exista?
Cat de repede comuta din 0 in 1, ce frecventa maxima poate produce la iesirea catre controler?
|
|
Sus |
|
 |
uzunu Membru

|
Trimis: 29 Mar 2011 22:09 Download mesaj |
|
|
|
@neox: toata schema e gandita pentru standardul ST-4 folosit de ShoeString Astronomy ( http://forum.shoestringastronomy.com/viewtopic.php?f=3&t=288 ). Poti sa-l conectezi la orice atat timp cat respecti standardul. Daca nu iti este compatibila/convenabila configuratia pinilor (de la 1 la 6: N/A, ground, RA+, DEC+, DEC-, RA-), o poti schimba in 10 minute cu un letcon + o reconfigurare soft.
@valy: ai aici datasheet-ul: http://www.sparkfun.com/datasheets/IC/CP2103.pdf
News: Merge pe W7 conectat la internet direct, plug and play (are nevoie sa-si descarce driverul).
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|