Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
stelaru Membru

Data inscrierii: 10 Aug 2006 Mesaje: 569
Motto: Haideti sa haidem! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 15 Aug 2006 15:08 Download mesaj |
Titlul subiectului: Planetarii -reale shi virtuale -unde in ro, unde pe web? |
|
|
|
Fara indoiala experietna planetariului, fie el real, adica prin proiectie, fie virtual (adica un program pe PC) este una din cele mai facinante pe care le-am trait vreodata.
Din pacate, in buc nu stiu nici unj palnetariu public. Iar pe net -sunt extraordianr de greu de gasit, deoarece cautarile, oricit de rafinat se imbacsesc rapid cu paginile planetariior reale de prin lume, cu producatori etc.
Orice ideee, adresa, sprijin- Multumesc mult! |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
|
Sus |
|
 |
stelaru Membru

|
Trimis: 15 Aug 2006 16:09 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Multzam shi aici!
Ma uit si pe postul lui for
Dar planetarii... reale or fi prin buc/ro? |
|
Sus |
|
 |
alexconu Membru

Data inscrierii: 10 Mai 2005 Mesaje: 610
|
Trimis: 15 Aug 2006 21:27 Download mesaj |
|
|
|
In Bucuresti din pacate nu exista un planetariu deschis publicului larg. Singurul planetariu functional din Bucuresti se afla la facultatea de matematica si este folosit de catre studentii de acolo.
In tzara exista planetarii functionale la Constanta, Bacau, Suceava, Baia Mare, Galati. Cel putin de astea stiu eu. In afara de Galati le-am vazut pe toate si cele mai ok ca prezentare mi s-au parut la Constanta si Suceava. |
|
Sus |
|
 |
stelaru Membru

|
Trimis: 19 Aug 2006 15:15 Download mesaj |
|
|
|
Am instalat Perseus (il aveam ami demult) shi Stellarium. |
|
Sus |
|
 |
Polaris the Cepheid Membru

Data inscrierii: 01 Mar 2008 Mesaje: 42
Motto: "din stele ne-am nascut si la stele ne intoarcem" -----inventie proprie Localitate: Zalau
|
Trimis: 01 Mar 2008 23:14 Download mesaj |
|
|
|
Vizita la planetariu este intradevar o experienta minunata.Sunt la noi in tara planetarii.Cel mai mult imi place cel de la Galati.Este o frumusete.Tare as vrea sa merg sa-l vizitez dar nu se poate din cauza distantei.Dar cel din Baia Mare nu este departe.Mi-am facut un obicei ca de fiecare data cand ma duc la Baia Mare sa trec pe la planetariu----cand este deschis bineinteles. |
|
Sus |
|
 |
jupiter2009 Membru

Data inscrierii: 15 Iul 2008 Mesaje: 17
|
Trimis: 01 Noi 2008 10:47 Download mesaj |
|
|
|
De ce va agitati atata pentru planetarii aflate in capul opus al tarii? Aveti un planetariu foarte mare chiar in gradina casei proprii, este deschis nonstop intre 20 si 6, cel putin jumatate de an, are numar nelimitat de locuri, este gratis... Despre cerul liber vorbesc aici. Vroiam si eu un planetariu aici la Craiova, vroiam sa ma duc la mama dracu' dupa planetarii ca nu aveam la mine aici, dar de fapt il uitam pe cel care era chiar langa mine, e de fapt asa de accesibil incat nu poti iesi din el decat daca intri in casa :)) |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 01 Noi 2008 12:58 Download mesaj |
|
|
|
Planetariul iti arata cerul asa cum se vede din afara oraselor. In plus, mie imi place si atmosfera creata de stingerea treptata a luminilor si aparitia stelelor. _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 01 Noi 2008 17:21 Download mesaj |
|
|
|
Si planetariul despre care vorbeste jupiter2009 are un sistem de "stingere treptata a luminii si aparitie a stelelor" In plus nimeni nu opreste pe nimeni sa-si ia masina, motoreta, bicicleta, trenul (ce-o fi) si sa iasa din oras macar o data la cateva saptamani. |
|
Sus |
|
 |
Thrakian Membru

Data inscrierii: 26 Feb 2009 Mesaje: 54
|
Trimis: 01 Mar 2009 13:39 Download mesaj |
|
|
|
Sunt curios ce părere aveți despre Kstars... Este un soft care, în afară de planetariul virtual, are și facilitatea de a putea fi conectat la anumite tipuri de telescoape și camere (video sau CCD), de a alcătui liste de observații și o grămadă de alte jucărele pe care nu sunt sigur că le înțeleg...
Limitarea constă în faptul că pentru a-l rula este nevoie de a instala o distribuție Linux și de interfața KDE. Limitarea este percepută ca limitare doar pentru cei ce merg pe Windows...
În decembrie băieții au venit cu update-uri masive, printre care și posibilitatea de a descărca USNO NOMAD Catalog (cică 100 de milioane de stele), Tycho-2 Star Catalog, etc.
Partea care m-a încântat este aceea că pentru anumite corpuri cerești (cele mai observate) ai posibilitatea să accesezi imagini ale acestora de la DSS (Digitized Sky Survey). Poți, desemenea, să legi imagini proprii (obținute prin observațiile tale) sau de oriunde le găsești disponibile pe Net pentru orice corp figurat în program... Poți face o grămadă de alte chestii, dar pentru asta trebuie oleacă de timp de studiu (pe care eu nu l-am alocat încă)
Pagina lor este http://edu.kde.org/kstars/ loc în care găsiți informații despre Kstars...
Manualul de întrebuințare îl găsiți aici: http://docs.kde.org/development/en/kdeedu/kstars/
Avantajul decisiv este acela că acest soft e mocca, Proiectul Kstars fiind open-source iar programul fiind gratis (licență GPL) ceea ce e interesant pentru un soft cu o astfel de versatilitate.
Aș dori, însă, opiniile voastre. Mulțumesc. _________________ Oh my God!... Is full of stars... |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 01 Mar 2009 18:24 Download mesaj |
|
|
|
Eu am Linux dar nu merg pe KDE ci pe Gnome. Asta e o alta limitare La fel de moca este si stellarium: http://www.stellarium.org/ si exista versiune si pentru Windows si pentru Linux (si pentru MAC) Acuma in privinta cataloagelor de stele, nici ce-i prea mult nu-i sanatos. Stellarium este foarte bun pentru oamenii obisnuiti  |
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

Data inscrierii: 17 Iul 2006 Mesaje: 2527
Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 01 Mar 2009 19:56 Download mesaj |
|
|
|
Și eu am Linux (Ubuntu), cu Gnome. Tocmai am instalat Kstars și merge. Probabil nu ai instalat tu tot ceea ce trebuie pentru Gnome ca să ruleze și programe KDE. _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

Data inscrierii: 31 Dec 2008 Mesaje: 544
|
Trimis: 01 Mar 2009 22:21 Download mesaj |
|
|
|
La Stellarium, cu cât descarci mai multe cataloage de stele, cu atât trebuie să cumperi mai multă memorie RAM pentru calculator, ca să funcționeze bine programul când îl rulezi.
PS Există și la Pitești un planetariu digital. |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 01 Mar 2009 23:14 Download mesaj |
|
|
|
Abel Cavași a scris: | Și eu am Linux (Ubuntu), cu Gnome. Tocmai am instalat Kstars și merge. Probabil nu ai instalat tu tot ceea ce trebuie pentru Gnome ca să ruleze și programe KDE. |
Si eu am Ubuntu cu Gnome dar eu nici nu am incercat KStars. Tu ai incercat Stellarium? Le-ai comparat? |
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

Data inscrierii: 17 Iul 2006 Mesaje: 2527
Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 01 Mar 2009 23:19 Download mesaj |
|
|
|
Îl voi instala în seara asta și le voi compara mâine sau în zilele următoare și îți voi spune ce părere am. _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
|