Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
luna_r90_910_20180920_234430_39x.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234026
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

concurs astrofoto astronomy.ro

Du-te la pagina 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje  

AstroFoto - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Emil
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007

MesajTrimis: 15 Sep 2010 10:28 Download mesaj
Titlul subiectului: concurs astrofoto astronomy.ro
Raspunde cu citat (quote)

Concurs de astrofotografie
Premii: obiectiv Auto Chinon 28mm f/2.8 montura k/Pentax , binocular Baader (http://www.baader-planetarium.de/sektion/s33/s33.htm)

Participanti:
dor membrii astronomy.ro (indiferent de momentul inregistrarii cu conditia de a fi membrii la momentul postarii imaginii).

Modalitate desemnare:
Sistem tip chestionar (cred ca este cel mai bine asa pentru ca infrastructura soft este deja exista)

Durata concursului
Doua lunii de la start (pentru a evita eventualii timpi morti produsi de vremea nefavorabila)

Echipament:
In mod exclusiv echipamentul proprietate personala. Este in mod explicit declarata interzicerea echipamentului care poate fi inchiriat pe perioade delimitate de timp (vezi sistemele astrofoto accesibile prin internet).
Camere permise: toate tipurile: web-cam. point-and-shoot, DSLR, camere astro dedicate.
Este obligatorie punerea la dispozitie (atunci cand acest lucru este necesar) a cadrelor brute neprelucrate.

Desemnarea obiectelor:
3 categorii:
Wide field (orice optica cu focala cuprinsa intre 10 si 300mm indiferent de tipul constructiv)

Deep-sky (orice obiect din aceasta categorie, indiferent ca este vorba de galaxii, nebuloase, roiuri stelare si indiferent de magnitudine)

Planetare (8 planete, 1 planeta pitica, Luna)

Obiectul ramane la latitudinea participantului (astfel evitam o tergiversare pana la Doamne ajuta a desemnarii si chestii de genul "dar Mxx, ICxxxx de ce nu e ca mie tare mult imi place").

In cazul in care doua fotografii au acelasi numar de voturi seva declara castigatoare cea facuta cu echipamentul mai slab.

Numar maxim de cadre: cate 3 cadre in fiecare rubrica / participant insemnand un numar total de 9 cadre/participant.

Lista este deschisa deci veniti cu propuneri.
Idee: hai sa il punem la punct asa cum trebui si il putem astfel refolosi ori de cate ori este cazul... sper ca nu va ramane in istorie c singurul concurs organizat pe astronomy.ro

Ramane deschisa modalitatea de postare, acum cred ca nu are rost sa o facem anomin.... ar trebui astfel pentru fiecare participant un cont special si nu stiu daca are rost
Postarea se va face intr-un topic special deschis si modificabil DOAR de un moderator care in mod explicit NU va lua parte la concurs (Laurentiu este EXCLUS din acasta pozitie din doua motive deja cunoscute: moderator pe rubrica de astrofotografie si dorinta lui de a participa)

Pe aceasta cale imi confirm dorinta de a NU participa la concurs.

Emil

Ultima modificare efectuata Emil la 15 Sep 2010 11:21, modificat de 2 ori in total
Sus
achy1978
Membru
Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta?

MesajTrimis: 15 Sep 2010 10:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ca sa nu mai lungim, acum avem toate elementele, cu mentiunea ca putem posta pozele chiar in acest topic. Nu cred ca cineva va vota omul in defavoarea pozei.
Stabileste data de start si........... Cer senin!

Sus
Emil
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Sep 2010 11:04 Download mesaj
Titlul subiectului:

Data start
1 Octombrie 2010 orele 00:00

Data incheiere
30 Noiembrie 2010 orele 23:59

Perioada votare
1-14 decembrie 2010

Propuneri? Cred ca 2 saptamani sunt suficiente, iar astfel castigatorul primește ceva de Craciun din parte astronomy.ro
Sus
Catalin Paduraru
Membru
Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006

MesajTrimis: 15 Sep 2010 11:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

1) Nu strica sa se spuna de pe acum cine nu ar trebui sa participe. Fiindca eu ma simt vizat dar nu intr-un mod explicit si nu cred ca sunt singurul.

2) Ar trebui ca pe viitor sa se puna si o taxa de participare modica iar suma adunata sa se constituie premiu. Asa ne putem finanta noi.

Numai bine!
Sus
Emil
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Sep 2010 11:16 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pentru interesati (dealeri , persoane private eventual) lipseste un premiu pe categoria planetare.
Distributie premii:
Obiectivul in categoria Wide
Binocularul in categoria Deep-sky
Pentru planetare nu ar fi rau vreun ocular mai rasarit (parerea mea).

Emil
Sus
Emil
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Sep 2010 11:17 Download mesaj
Titlul subiectului:

Catalin,
era mai bine daca explicai de ce te simti vizat, nu a fost intentia mea de a exclude pe cineva, eu m-am exclus doar pe mine...

Emil
Sus
Catalin Paduraru
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Sep 2010 11:21 Download mesaj
Titlul subiectului:

OK, nu stiu de ce dar asta a fost impresia mea. Poate si din cauza ca s-a spus pe topicul celalalt ca unele persoane cu dotari mai bunicele nu ar trebui sa participe.
Numai bine!
Sus
Emil
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Sep 2010 11:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

Atunci am specificat ca persoanele cu experienta ar trebui sa se gandeasca bine inainte de a participa,iar acest lucru l-am spus deoarece doream (si acum doresc acest lucru) sa las o sansa noilor veniti.
Ca si comparatie: ce ar fi daca Richard Crisp ar participa? Si eu m-as gandi in acel moment ca nu are rost sa particip.
Taxa? Cred ca e aiurea...cine o aduna, cine o gestioneaza, si mai ales cum putem avea o vedere de ansamblu ? Fara a fi vreun afront personal

Aceasta interventie este colaterala si nu are legatura cu regulamentul
Sus
Catalin Paduraru
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Sep 2010 11:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ok, am inteles dar eu am crezut ca ne referim la cei de pe forum cu experienta.
Numai bine!
Sus
Stefan Angelescu
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Iun 2010

MesajTrimis: 15 Sep 2010 12:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mie mi se pare foarte ok regulamentul (scuze de absenta) Ar mai trebui cineva binevoitor care sa puna la bataie inca un premiu... Discutii si carcoteli nu cred ca isi au rostul, pana la urma facem asta de amuzament, sa mai miscam lucrurile si sa ne bucuram de fotografiile rezultate Smile Cu astea zise, bafta si cer senin la toata lumea.
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 29 Iun 2004

MesajTrimis: 15 Sep 2010 13:10 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pentru a facilita categorisirea si votul imaginilor, acestea se vor incarca in albumul foto, in categoria dedicata: http://www.astronomy.ro/album/index-18.html
Acolo gasiti 3 albume pentru fiecare categorie (wide, deep-sky si planetare). Rog participantii sa incarce 1-2 imagini de test in aceste albume, pentru a fi siguri ca acestia au drepturile necesare.

In legatura cu premiile, lansez o invitatie deschisa tuturor firmelor si persoanelor ce comercializeaza produse de profil sa sponsorizeze acest concurs si sa contribuie cu premii. In schimb sponsorii vor primi pentru cele doua luni (octombrie si noiembrie) spatiu de reclama in albumul foto, in partea de sus a paginii, in locul animatiei space-art.

Haideti sa deschidem acum inscrierile pentru concurs. Iata lista primilor participantilor, lista dedusa din discutiile de pana acum:

1. Emil
2. achy1978
3. Catalin Paduraru

Inscrierile sunt deschise pana pe 30 septembrie.
Cine se mai anunta?
Sus
cmatei
Membru
Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009

MesajTrimis: 15 Sep 2010 13:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

admin a scris:

E necesara limita asta ? Nu e suficient daca participantii posteaza imaginile pana la o data limita ?
Sus
Vlad
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008

MesajTrimis: 15 Sep 2010 15:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

cmatei a scris:
admin a scris:

E necesara limita asta ? Nu e suficient daca participantii posteaza imaginile pana la o data limita ?

Sunt de acord. cred ca orice este membru al forului in momentul posterii ar trebui sa poata participa, indiferent de data.

Cum bine a sesizar cineva inainte, este vorba de a aduna cat mai multe poze de care sa ne bucuram. Competitia ca atare este secundara...
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 15 Sep 2010 16:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

E oficial Very Happy ma inscriu si eu in concurs (si il rog pe admin sa ma treaca in catastif).
Sus
Erwin
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008

Motto: panta rhei

MesajTrimis: 15 Sep 2010 16:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Eu nu am de gând să particip, nu am nicio dotare astrofoto deocamdată, însă probabil voi fi unul dintre membrii juriului, dintre cei care vor da note pozelor. Cred că nu contează dacă participanții sunt moderatori sau au o dotare mai impresionantă, ce este important este ca cei care votează să țină cont de raportul dintre calitatea pozei și instrumentarul utilizat. Ar trebui specificat asta în regulament, poate chiar ca introducere în pagina de album respectiv, de asemenea, cei care participă cu poze au dreptul să voteze doar pozele altor participanți, nu și cele proprii, iar dacă se înscriu pe forum cu un alt nick să fie descalificați. O poză reușită necesită întrunirea multor factori, de cele mai multe ori e vorba de migală, dar si de conditiile meteo favorabile.
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje   AstroFoto - avansati Du-te la pagina 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 11

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact