Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
moon_registax20.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 236817
Numar de utilizatori inregistrati: 2884
Cel mai nou utilizator inregistrat: Stefan Protesi Sefter
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1016 la data de Mar Sep 09, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Inlocuire filtru hot-mirror DSLR (Nikon D50)

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

DIY / ATM / Reparatii

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Laurentiu
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 02 Mar 2010 18:27 Download mesaj
Titlul subiectului: Inlocuire filtru hot-mirror DSLR (Nikon D50)
Raspunde cu citat (quote)

A inceput sa ma intereseze tot mai tare ideea de a inlocui filtrul hot-mirror al DSLR-ului pentru a-l face mai sensibil la IR. Problema care ma framanta este aceea ca nu gasesc nicaieri filtre "clear glass" sau de genul acesta la preturi rezonabile (pe ebay am gasit ceva la 120 $, in alte parti la 180$ - ex. site-ul http://www.lifepixel.com - ceea ce mi se pare un pret enorm pentru o bucatica de sticla).

Aveti alte sugestii la preturi acceptabile ?

Mentionez ca nu prea ma bizui sa tai eu o bucata de sticla din alta mai mare dar, ca masura extrema si in loc de alta solutie convenabila, as fi interesat si de varianta asta.

Sus
Stanescu Octavian
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 02 Mar 2010 19:01 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca gasesti una mai mare nu ar fi o problema sa ti-o aduc la dimensiunea necesara.
daca nu gasesti ieftin se poat face una dar nu cu proprietati de filtru , doar antireflex .
Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 02 Mar 2010 20:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca nu gasesti filtru pe dimensiunea senzorului te pot ajuta eu cu un filtru clear putin mai mare, l/4 fiecare fata, rotund 50.8mm diametrul sau patrat 50X50mm, insa va trebui sa il tai la dimensiunea dorita.
Sus
neox
Membru
Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008

MesajTrimis: 02 Mar 2010 20:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu stiu daca sunt cele mai potrivite dar poate gasesti ceva utilizabil pe SurplusShed. Oricum nu mai este problema pretului Smile
Se poate trata apoi antireflex cum zicea si dl Stanecu.
La Nikon vad ca nu merge un filtru ACF ca la Canon, o fi alt respuns al CMOS-ului Question
http://www.surplusshed.com/pages/category/...ows_1.html

www.cloudynights.com
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 02 Mar 2010 20:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc frumos pentru ofertele de ajutor si pentru informatii ! Very Happy

Tavi, eu vreau o sticla care sa nu filtreze nimic - tocmai asta ar fi ideea sa lase sa treaca toate lungimile de unda (ma rog, "toate" e cam mult spus, de fapt ma intereseaza spectrul vizibil si cel specific pentru H-alfa).

Neox, senzorul de la Nikon e putin mai mare decat cel de la Canon la clasa asta de aparate foto; mai mult, in cazul camerei pe care eu o detin (Nikon D50) este CCD, nu CMOS.

Sus
Doru Dragan
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006

Motto: PER ASPERA AD ASTRA

MesajTrimis: 02 Mar 2010 21:49 Download mesaj
Titlul subiectului:

Eu unul nu prea te incurajez sa-ti bagi manutele prin aparatul foto. E cam costisitor si riscant iar castigurile nu sunt semnificative.
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

MesajTrimis: 02 Mar 2010 23:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Castigul consta in aproximativ 70% mai multa lumina in lungimea de unda IR H-alfa. O multime de nebuloase de emisie frumoase tare isi "fac de cap" in domeniul asta.

Nu cred ca e simplu de facut si e chiar riscant, intradevar. Dar nu asta ma sperie ci faptul ca nu am inca un al doilea aparat pentru fotografia "de zi".

Am luat insa in calcul si achizitia unei camere second hand special pentru modificare.

Deci exista variante de rezerva Very Happy

Sus
Doru Dragan
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006

Motto: PER ASPERA AD ASTRA

MesajTrimis: 03 Mar 2010 08:42 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu exista obiect ceresc care sa emita doar in H-alfa adica nu exista obiect ceresc pe care sa nu-l vezi daca nu vezi in H-alfa. Toate nebuloasele se vad si in vizibil. Daca se inlatura blocajul in rosu infra se vad la unele nebuloase ceva chestii in plus. Parerea mea este ca nu merita sa cheltui si sa risti pentru atata. Trebuie sa astepti cuminte pana iti lasa o mostenire "matusa Tamara" Smile (sau esti promovat intr-o functie banoasa) si atunci sa-ti cumperi ceva profi.
Sus
Sorin Sfartz
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008

MesajTrimis: 03 Mar 2010 09:04 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ar mai putea fi o problema. Daca pui o sticla oarecare in locul filtrului original, ar putea fi afectate unele functii ale aparatului (AF, metering etc). Ar trebui sa gasesti o sticla cu acelasi proprietati ca filtrul scos, sau daca are alt indice de refractie sa jonglezi din grosime, ca sa pastrezi functiile astea. Desigur daca folosesti camera modificata doar la astrofoto, poate ca functiile astea nu mai sunt necesare.
In cazul asta - din cate imi amintesc, la unele camere, se poate scoate filtrul si sa nu se puna nimic in loc. La Canon sigur merge, dar despre Nikon nu am citit nimic.
Sus
Stanescu Octavian
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 03 Mar 2010 09:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

De scos definitiv nu cred ca e bine ca protejeaza cipul daca in urma unor stergeri repetate se produce o mica zgarietura aia ramane pt totdeauna pe imagine.
la aceste filtre calitatea suprafetei trebuie sa fie perfecta adica sa nu aibe nici o gropita micronica sa zgarietura fina . daca la oculare si oglinzi se mai intalnesc anumiti pori 1-2 / mm nu afecteaza deloc imaginea.
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Mar 2010 10:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pentru cine are curaj, indemanare si (in caz de stricaciune accidentala) bani de inlocuit camera cu alta noua, aici gasiti un tutorial cu imagini pentru Nikon D50:

http://www.lifepixel.com/ir-tutorials/niko...ctions.htm

Pe acelasi site veti gasi astfel tutoriale pentru o multime de alte camere DSLR.

Sus
Blakut
Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008

Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era?

MesajTrimis: 03 Mar 2010 16:23 Download mesaj
Titlul subiectului:

Exista magazine sau ateliere care fac schimbarae asta. Te duci la ei, platesti filtrul si ti-l schimba ei. Nu mai stiu ep unde, dar cauta pe net pe la noi si gasesti.

Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste...
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Mar 2010 16:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am mai dat de un site care prezinta procedura DIY ("do it yourself") de inlocuire a filtrului:

http://ghonis2.ho8.com/rebelmod450d1.html

Blackut, am cautat, nu am reusit sa gasesc nimic despre asta pe siteuri romanesti. Daca ai vreun link, te rog ! Very Happy

Sus
Emil
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007

MesajTrimis: 03 Mar 2010 21:26 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut,
poate totusi ideala ar fi varianta cu o a doua camera modificata... Eu asa as face daca nu as avea camera mono.

Numai bine
Emil
Sus
Blakut
Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008

Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era?

MesajTrimis: 04 Mar 2010 11:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca esti din Bucuresti, du-te pe la magazinul fotohobbyshop de pe lipscani si intreaba la ei, sau la reprezentanta aparatului tau. Ei sigur trebuie sa stie.
Link nu mai am.

Nu recomand sa incerci singur, oricata siguranta ai pe tine. E foarte usor sa strici ceva la aparat...

Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste...
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   DIY / ATM / Reparatii Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact