Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
|
Sus |
|
 |
Eusebio Membru

Data inscrierii: 28 Apr 2009 Mesaje: 45
|
Trimis: 11 Sep 2009 23:23 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Pe mine m-ar da gata sa vad ca le reuseste acest proiect. As ramane chiar uluit. Eu as vrea din toata inima sa le iasa pasentza |
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

Data inscrierii: 24 Aug 2009 Mesaje: 292
Motto: Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga) Localitate: Petrila
|
Trimis: 11 Sep 2009 23:53 Download mesaj |
|
|
|
Ce tare. Cred ca nici cu butonul de start de la racheta nu o sa mai ramana daca afla hotii de proiect. Vin cu caruta si dezmembreaza totul si duce la fier vechi .
Gata cu gluma sincer e interesanta ideea. Daca ar reusi sa finalizeze proiectul acesta, ne putem mandri in sfarsit de tara noastra. Un lucru bun il face si Romania privind partea astronomiei. ca cea a economiei are firewall. |
|
Sus |
|
 |
Georgian Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2009 Mesaje: 258
|
Trimis: 13 Sep 2009 22:14 Download mesaj |
|
|
|
Sunt sanse sa reuseasca, dar cam putine. Romanii nu au experienta in astfel de proiecte si e posibil ca prima incercare sa nu fie chiar un succes. Dar dupa un timp e posibil sa obtina ceva rezultate.
Totusi, luand in considerare varianta ca vor reusi, nu se va spune dupa aceea ca totul a fost un trucaj? Ca atunci cand a ajuns omul pe Luna? |
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008 Mesaje: 1355
Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era? Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 22 Sep 2009 10:43 Download mesaj |
|
|
|
Un nou PRIM satelit? Voi nu vedeti contradictia?
Pana una alta o sa fiu pe 1 octombrie la lansarea ARCA. Sunt curios ce o sa iasa... _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste... |
|
Sus |
|
 |
Georgian Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2009 Mesaje: 258
|
Trimis: 22 Sep 2009 12:14 Download mesaj |
|
|
|
Nu prea stiu eu multe despre satelitii romanesti, dar cred ca expresia "un nou prim satelit romanesc" se refera la faptul ca au mai existat incercari ale romanilor de a trimite un satelit in spatiu, dar nu au reusit. Sau este doar o greseala de scriere?  |
|
Sus |
|
 |
s.p.a.c.e Membru

Data inscrierii: 12 Sep 2008 Mesaje: 319
|
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
|
Sus |
|
 |
mircear Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005 Mesaje: 426
|
Trimis: 23 Oct 2009 11:50 Download mesaj |
|
|
|
Si in discutia de aici se pun probleme mai mult sau mai putin tehnice vav de proiectul ARCA.
Am fost entuziasmat si interesat cand am auzit prima data de proiect, insa pe parcurs am ajuns extrem de sceptic.
Ultimele 2 zile au aut conditii foarte bune pentru ceea ce e denumit in mod generic de catre ARCA Misiunea 3. Astazi s-ar putea sa fie ultima zi a anului cu conditii meteo/atmosferice propice misiunii, asa cum au fost ele descrise de ARCA. |
|
Sus |
|
 |
Gabriel Muranca Membru

Data inscrierii: 10 Oct 2009 Mesaje: 341
|
Trimis: 24 Oct 2009 06:57 Download mesaj |
|
|
|
Fara suparare, mi se pare un proiect secret al armatei romane de a (re)lansa economia romaneasca pe orbita folosind o fundatie nonprofit.
"In November 2005 ARCA succeeded to win a contract with the Research Ministry/Romanian Space Agency for the development of a rocket system with military applications."
Iar dupa ce l-am auzit pe unul dintre inginerii proiectului (http://www.youtube.com/watch?v=Ds7mV_GZgp0) mi-e clar ca este multa inginerie implicata. Chiar daca e una financiara tipic romaneasca.
In continuare (http://www.youtube.com/watch?v=dqnSNjLW0rE) puteti viziona a doua mare realizare epocala, cu finantare guvernamentala, pe ritmurile unui mars triumfal si confirmata la sfarsit de declaratia brigadierului sef: "Perfecta !".
O alta realizare importanta: "Octomber 22, 2009 - BUCHAREST ARCA was featured on WKS (World Kids Stories) E-Book no 3."
Apropos ... se cauta pilot de incercare voluntar, fara pretentii si fara familie ... |
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 25 Oct 2009 11:44 Download mesaj |
|
|
|
Nu e nici un proiect secret, doar un proiect ratat... _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
|
Sus |
|
 |
Adierea Membru

Data inscrierii: 12 Noi 2009 Mesaje: 21
|
Trimis: 04 Apr 2010 15:37 Download mesaj |
|
|
|
Pai proect ratat secret
Finantare tipic noua
-unu da banii
-unu ii secretizeaza
-unu justifica
-daca se gaseste vriun prost sa munceasca sa termine ceva
-am reusit un laudaros
-altu decat cel care a muncit |
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 05 Apr 2010 11:47 Download mesaj |
|
|
|
Deh, asteptam cu interes lansarea 2...  _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
|
Sus |
|
 |
Adierea Membru

Data inscrierii: 12 Noi 2009 Mesaje: 21
|
Trimis: 05 Apr 2010 22:04 Download mesaj |
|
|
|
Asta nu stiam
Cand va avea loc lansarea 2 se stie ?sau este secret |
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 06 Apr 2010 16:51 Download mesaj |
|
|
|
Nu stiu, dar promiteau baietii lansare la primavara. Sincer as vrea sa vad ca macar se aprinde un motor... desi nu as vrrea sa fiu prin apropiere. _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
|
Sus |
|
 |
|