Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
octopus Membru

Data inscrierii: 18 Ian 2009 Mesaje: 223
Motto: Carpe diem! Localitate: Targoviste
|
Trimis: 29 Apr 2009 09:33 Download mesaj |
Titlul subiectului: Soarele |
|
|
|
Cateva imagini ale Soarelui in dimineata asta
Descriere: |
|
Marime fisier: |
932.04 kb |
Vizualizat: |
de 11936 ori |

|
|
932.04 kb |
de 11936 ori |

|
|
822.02 kb |
de 11936 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 29 Apr 2009 09:40 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Acum soarele arata destul de plictisitor. Fara pete, parca n-are farmec.
PS
Scrie si tu ce instrumente si camera foto ai folosit (cam asa se procedeaza de obicei )
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
octopus Membru

|
Trimis: 29 Apr 2009 09:48 Download mesaj |
|
|
|
Ai dreptate , fara pete , fara o eruptie acolo e cam plictisitor, dar fiind primele mele poze la Soare mie mi-au placut!
Pozele sunt facute cu un Canon 450D in focarul telescopului ( ED 80 de la Celestron),iar ca soft Digital Photo Professional cu care a venit aparatul.
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 29 Apr 2009 09:52 Download mesaj |
|
|
|
Filtru solar ?
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
octopus Membru

|
Trimis: 29 Apr 2009 10:02 Download mesaj |
|
|
|
AstroSolar-ul de la Baader "mesterit" pe un manson din PVC de 110mm , care vine "turnat" pe obiectivul telescopului datorita garniturii din dotare!
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11248
|
Trimis: 29 Apr 2009 11:18 Download mesaj |
|
|
|
Nu prea vad nici un detaliu..nu e in focus sau chiar nu sunt detalii de vazut? Folosesti live view-ul?
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 29 Apr 2009 11:20 Download mesaj |
|
|
|
Imaginea pare sa fie bine focalizata.
Pur si simplu nu ai ce vedea pe Soare in perioada asta !
|
Sus |
|
 |
octopus Membru

|
Trimis: 29 Apr 2009 11:24 Download mesaj |
|
|
|
E capatul cursei focuserului si nu imi dau seama daca e focalizata chiar cum trebuie . Astept pareri , mai imi trebuie vre-un adaptor pentru marirea cursei?
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 29 Apr 2009 11:27 Download mesaj |
|
|
|
Numai daca postezi un crop din imaginea 100%
|
Sus |
|
 |
octopus Membru

|
Trimis: 29 Apr 2009 11:40 Download mesaj |
|
|
|
Uite un crop din imagine 100%
|
640.77 kb |
de 11880 ori |

|
|
274.38 kb |
de 11872 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 29 Apr 2009 11:49 Download mesaj |
|
|
|
Pare a fi bine focalizata.
Cam mult zgomot de imagine sau, cine stie, poate ai sub-expus-o si apoi ai "tras" de ea sa o mai luminezi; grija: obiectele foarte luminoase pacalesc usor senzorul - asa ca fie folosesti compensarea de expunere daca esti in mod automat, fie folosesti expunerea manuala.
Pont: verifica histograma pe LCD-ul camerei. La imagini solare/lunare incearca sa obtii imagini cu "muntele" histogramei spre dreapta graficului (trebuie sa faci mai multe expuneri de test dar asta e usor, de aceea ai camera digitala ).
Edit: oricum, nu strica sa incerci si varianta cu mai multe expuneri si apoi sa faci stacking. In acest caz imaginile separate pot fi si sub-expuse (castigi semnal dupa aceea, prin stacking).
Apoi, e bine sa poti avea mai multa "plaja" la focalizare asa ca ar fi indicata o piesa de prelungire.
|
Sus |
|
 |
octopus Membru

|
Trimis: 29 Apr 2009 11:59 Download mesaj |
|
|
|
Stiam ca "muntele" histogramei trebuie sa fie spre stanga, probabil ma insel, am facut peste 90 de cadre timpul de expunere a fost de /250 si nu am modificat decat iso ( de la 200 la 1600 , de test) , am folosit si expunerea manuala cu fotografiere in rafala si automata cu timer!
Mai exersez maine si cu alti timpi de expunere!
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 29 Apr 2009 12:03 Download mesaj |
|
|
|
octopus a scris: | Stiam ca "muntele" histogramei trebuie sa fie spre stanga, probabil ma insel, am facut peste 90 de cadre timpul de expunere a fost de /250 si nu am modificat decat iso ( de la 200 la 1600 , de test) , am folosit si expunerea manuala cu fotografiere in rafala si automata cu timer!
Mai exersez maine si cu alti timpi de expunere!  |
Corect e spre dreapta pentru imagini cu expunere scurta.
La imagini cu expunere lunga (pentru deepsky, de exemplu) virful "muntelui" trebuie sa se situeze in in treimea stanga a imaginii daca vrei sa faci stacking dupa aceea din mai multe cadre.
|
Sus |
|
 |
octopus Membru

|
Trimis: 29 Apr 2009 12:07 Download mesaj |
|
|
|
Ok , multumesc Laurentiu!
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6849
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 29 Apr 2009 15:23 Download mesaj |
|
|
|
Bravo domnule. Frumos. Mi se pare mie sau pe ultima apare si un pic de pacla.
Cat priveste focalizarea, daca ai pus aparatul direct, exista posibilitatea (dar cam mica), sa nu fi ajuns in focar. Incearca sa pui aparatul pe diagonala, desi nu cred ca merge asa.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
|